• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:29
Gencan ve Yüceer’den Vahap Seçer’e Ziyaret
16:16
Subaşı Beldesi'nde Petrol Arama Çalışmaları Başladı
16:10
Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor
16:07
Kıyık Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
16:06
Çeltik ve Ceviz Üretimine Teknolojik Destek
16:04
TURAN HAREKETİ PARTİSİ’NİN EDİRNE KURUCU İL BAŞKANI İLKER OCAK OLDU
15:08
Herkes Ezanı Duyuyor, Ama Bu Camiyi Kimse Fark Etmiyor
15:02
Edirne’nin iklim dirençliliği için çalışmalar sürüyor
15:01
Altunhan İzinli Çıktı
14:07
Edirne'de 20 Hektar Alan Zarar Gördü
14:05
Gaytancıoğlu: "Üretim Artıyor, Çiftçinin Geliri Azalıyor"
14:01
Ziraat Bankası ve Hazine Heyetinden Vali Sezer'e Ziyaret
13:56
Edirne’de Yaz Kur’an Kursları Sona Erdi
13:52
İpsala’ya Ihlamur Ağacı Desteği
13:31
İlk Ayçiçeği Borsada Alıcı Buldu
13:30
Komşu İle  603 Bin Yavru Sazan
13:29
Kariyerine Bir Başarı Daha Ekledi
12:46
Martin, Sofya’da tarihi bir imza attı
10:53
Edirne’de Sivrisinekle Mücadele Aralıksız Sürüyor
10:37
Edirne'de İlk Ayçiçeği Teslim Edildi
09:55
150 TL'ye Doyuran Meşhur Lezzet
09:45
Kerman incelemede bulundu
09:20
Edirne’de Polis Denetimi: 22 Ceza, 3 Araç Men
09:20
2 yerli otomobil hizmete başladı.
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. MEDYA
  3. "Akıl tutulması ve cinayettir"
MEDYA
Yayınlanma: 13 Aralık 2016 - 08:01

"Akıl tutulması ve cinayettir"

Edirne İl Müftülüğü, Balkan Şehitleri Anıtı’nda düzenlediği “Şehitlere Vefa” programında Anıt çevresinde alkol kullananlara karşı tepki gösterdi. Edirne İl Vaizi Selim Al, Balkan Şehitliğinde oluşan kirlilik için “şehit dedelerinin kucak kucağa yattığı bu alanda alkol almakta, hatta karanlık tamamen çöktüğü saatlerde daha vahim işler ve günahlar işlemektedir. Bu bir suç ve günahın üzerinde, büyük bir gaflettir, akıl tutulması ve cinayettir” ifadelerini kullandı.

MEDYA
13 Aralık 2016 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Akıl tutulması ve cinayettir”
Edirne İl Müftülüğü, Balkan Şehitleri Anıtı’nda “Şehitlere Vefa” programı düzenledi. Program, Selimiye Camii İmam Hatipi Yusuf Serenli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından katılımcılar; “Türkiye uyuma şehidine sahip çık”, “Türkiye uyuma vatanına sahip çık” , “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz”ve “Kahrolsun PKK” sloganları attılar. Programa siyasi parti yöneticileri, çeşitli kurumların il müdürleri de katılım gösterdi. Programın anlam ve önemini açıklayan konuşmayı Edirne İl Vaizi Selim Al yaptı. Vaiz Al, konuşmasına 10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş Vodafone Arena Stadında meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Al; “Öncelikle dün akşam hain ve alçakça yapılan terör saldırısında şehit olan 29 şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu hainleri tanıyor ve biliyoruz, başaramayacaklar. Bu millete diz çöktüremeyecekler. Hakk, her zaman galip gelecektir. Yeter ki bizler uyanık ve şuurlu olalım. İç ve dış düşmanları tanıyalım. Ki bugün de geçmiş zamanlarda bu vatan için şehit olmuş atalarımızı unutmamak lazım. Bazı kardeşlerimiz yaptıkları işin vahametini bilmeden şehit dedelerinin kucak kucağa yattığı bu alanda alkol almakta, arabalarından müzik dinlemekte, hatta karanlık tamamen çöktüğü saatlerde daha vahim işler ve günahlar işlemektedir. Bu bir suç ve günahın üzerinde, büyük bir gaflettir, akıl tutulması ve cinayettir”” ifadelerine yer verdi. Serhat şehri ve şehitler diyarı olarak övülen Edirne’nin 92 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yaptığını, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Edirne’de doğduğunu, fatihlerin yetiştiği muazzez bir belde olduğunu belirttiği açıklamasında Vaiz Al; “Bizler Edirne halkı olarak inanıyoruz ki tarih sahnesin de sürekli olduk ve güzel izler bıraktık. Edirneli dinine, manevi değerlerine, örf ve kültürüne bağlı kaldığı oranda tarih sahnesinde kalmaya devam edecektir. Dininden milli ve manevi değerlerinden uzaklaştığı oranda ise bu değerlerden mahrum kalacaktır” dedi.

ŞEHİTLERE VEFA

Balkan Şehitleri Anıtı’nın 20 bin şehidin kucak kucağa yattığı, bu vatan için en kıymetli varlığını, canını vermiş Mehmetçiklerimizin, bulunduğu mukaddes bir yer olduğunu söyleyen Vaiz Al; “Üzerine bastığımız toprak, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, her metrekaresinde şehit bedeninin bulunduğu yerdir. Bu anıttaki levhalarda, burada yatan şehitlerimizin adları, memleketleri ve yaşları yazmaktadır. 19, 20, 21 yaşlarında gençler, bu vatan için şehit oldular. Diyarbakırlı, Tuncelili, Vanlı, Bitlisli, Konyalı, Rizeli, Trabzonlu, Çanakkaleli, Edirneli binlerce genç şehit bizlerden vefa, saygı ve dua beklemektedir” sözlerine yer verdi.

“BÜYÜK BİR GAFLETTİR”

Bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirten Vaiz Al; “Şehitlerimiz, vatan ve kutsal değerleri uğruna şehit olmuşlardır. Şimdi ise bayrak bizdedir. Öncelikle ecdadımıza saygı, şehit oldukları değerlere saygı, birinci önceliğimiz olmalıdır. Bazı kardeşlerimiz yaptıkları işin vahametini bilmeden şehit dedelerinin kucak kucağa yattığı bu alanda alkol almakta, arabalarından müzik dinlemekte, hatta karanlık tamamen çöktüğü saatlerde daha vahim işler ve günahlar işlemektedir. Bu bir suç ve günahın üzerinde, büyük bir gaflettir, akıl tutulması ve cinayettir” dedi.

“DUYARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK”

Alanda alkol alanlara seslenen Vaiz Al; “Bu alanda piknik yapan veya alkol alma gafletinde olanlar, çöplerini de bırakarak son derece kötü ve çirkin bir çevre kirliliğine sebep olmaktadırlar. Şehitlerimize ve çevreye saygı bizim görevimizdir. Bizim yetkililerden beklentimiz, bu bölgenin alkol alınan bir alan olmaktan çıkartılması, güvenlik görevlileri ile korunmaya alınması, şehitlerin bulunduğu bu alana araç girişi yasaklanmasıdır. Bariyerle araç girişi engellenmelidir. Edirne halkı olarak duyarlılığımız devam edecek, saygı eksenli bu sosyal sorumluluk çalışması burada ve başka alanlarda da canlı tutulacaktır. Geldiğiniz için hepinize Edirne İl Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz. Gününüz ve geleceğiniz iyi olsun, iyilerle ve iyiliklerle dolu olsun. Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla ve vefa duygularıyla yad ediyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz” sözlerine yer verdi. Edirne İl Vaizi Selim Al’ın konuşmasının ardından programa katılanlar alandaki alkol şişelerini ve çöpleri birlikte toplayarak mıntıka temizliği yaptılar.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DİNAR EKRANLARIN ARANAN İSMİ
DİNAR EKRANLARIN ARANAN İSMİ
PROGRAMDAN PROGRAMA KOŞUYORLAR
PROGRAMDAN PROGRAMA KOŞUYORLAR
SAFİR’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
SAFİR’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
MERAK UYANDIRAN PAYLAŞIM
MERAK UYANDIRAN PAYLAŞIM
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gencan ve Yüceer’den Vahap Seçer’e Ziyaret
Gencan ve Yüceer’den Vahap Seçer’e Ziyaret
Subaşı Beldesi'nde Petrol Arama Çalışmaları Başladı
Subaşı Beldesi'nde Petrol Arama Çalışmaları Başladı
Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor
Gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri devam ediyor
Kıyık Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
Kıyık Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda Düzenleme Çalışmaları Sürüyor
Çeltik ve Ceviz Üretimine Teknolojik Destek
Çeltik ve Ceviz Üretimine Teknolojik Destek
Huzur Türkiye Uygulaması
Huzur Türkiye Uygulaması

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.