Uzunköprü Ziraat Odası, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme yolu ile üretilen ve tescillenen ‘saban’ ve ‘köprü’ cinsi iki buğday tohumunu bölge ile buluşturarak tohumda millileşmek adına büyük bir adım attı. Tohumların yatmaya dayanıklı ve hastalığa karşı dirençli oldukları belirtildi. İlk etapta 90 dekarlık bir alanda ekim yapacak olan Uzunköprü Ziraat Odası, önümüzde ki ekim dönemine 45-50 ton aralığında bir tohum miktarı elde etmeyi hedefliyor.Basın mensupları ile birlikte ekim alanına giden ve ilk ekim işlemine refakat eden Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Kayahan Çolak proje ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çolak açıklamasında, “Öncelikle Uzunköprü’müzün ve bölgemiz için önemli olan bir faaliyet olan yerli tohum yetiştiriciliği ile ilgili stratejimizin duyulması adına buraya gelen siz basın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bu proje Uzunköprü Ziraat Odası tarafından Trakya bölgesinde ilik defa hayata geçiriliyor. Bir Ziraat Odası himayesinde ilk defa tescilli bir tohum yetiştiriciliği yapılacak. Bunun için onurlu ve gururluyuz. Amacımız çiftçimizin ucuz ve kaliteli tohuma kavuşup yerli ürünler üretmesine olanak sağlamak. Tohumu piyasa şartlarının altına vermek en önemli hedeflerimizden birisi. “ÜRETİCİNİN TALEPLERİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ” Ucuz et projesi hakkında da konuşan Kayahan Çolak, “Ucuz et yemek tüketicinin hakkıdır. Fakat üreticinin eline geçen etin fiyatı ne ise tüketiciye de o şekilde yansır. Siz yerli üreticiyi saf dışı bırakıp ucuz et dağıtmaya başlarsanız üretici zor duruma düşecek ve iflas etme noktasına gelecektir. Bunun çözümünü ithal ette değil, yerli üreticiye destek vermekten geçtiğini düşünüyorum. Yurtdışında ki örnekleri ile halk ucuz et yerken devlet üreticiye o nispetle destek sağlıyor.
BÖLGE HABERLERİ
13 Kasım 2017 - 03:40
AMAÇ ÇİFTÇİYİ RAHATLATMAK
BÖLGE HABERLERİ
13 Kasım 2017 - 03:40