Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, seçim vaatleri hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal'a jet yanıt verdi.
Akın, Aksal'ı Kent Lokantası'na davet ederek, emeklilerin ekonomik sorunlarıyla ilgili bir sohbet gerçekleştirmek istediğini belirtterek, " Fatma hanımı Kent Lokantası'na ve Halk Kafe'mize davet ediyorum. Orada emekli vatandaşlarımızın nasıl geldiklerini ve Edirne Belediyesi'nin hizmetinden nasıl memnun kaldıklarını görmesini istiyorum. Bu noktada bir siyasi söylem geliştirmek istemiyorum, sadece vekilimizi davet ediyorum. " dedi.
Akın, sözlerine devam ederek, "Edirne Belediyesi olarak çeşitli sosyal hizmetler sunuyoruz. Yani biz, bir elin verdiğinin diğer el görmemesini istiyoruz. Sosyal hizmetler müdürlüğümüz aracılığıyla birçok vatandaşımıza hem ayni hem de nakdi yardımda bulunuyoruz. Bazı evlere girdiğimizde, o yoksulluğun ne kadar derin olduğunu görüyoruz ve bu durumu kimsenin hak etmediğine inanıyorum. Özellikle emekliler, yıllarca şehirlerine ve ülkelerine hizmet etmiş insanlardır ve şu anki durumları üzücü" şeklinde konuştu.
Akın, Aksal’ı aynı zamanda açılacak yeni kafelere ve Zübeyde Hanım Parkı’ndaki hazırlıklara da davet ederek, "Buralarda hemşehrilerimizle ve emeklilerimizle oturup sohbet etmek istiyorum. Bizler, hem onlara dokunmaya çalışıyoruz hem de onlarla iletişim kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
Akın,”Ayrıca, ekonomik anlamda zorlu günler geçiren belediyelerin şartlarını göz önünde bulundurarak, "Önümüzdeki günlerde Büyük Edirne Mutfağımızı ve Kent Mutfağımızı açacağız. Bu mutfaklarda, Ramazan boyunca kandil simitleri ve iftar yemeklerini üreterek vatandaşımızla buluşturduk. Öğrenci kardeşlerimiz için kapasitemizi artırmayı ve onların yanında olmayı planlıyoruz.Hedefimiz, kıt kaynaklarımızla hemşehrilerimize, değerli emeklilerimize ve genç kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Bu noktada bir siyasi söylem geliştirmek istemiyorum, sadece vekilimizi davet ediyorum. Gelsin ve emeklilerimizle sohbet etsin” diye konuştu.
HABER: MERT SOYLU





