• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:29
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
12:27
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
12:05
Deneme seferleri başladı
11:51
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
10:42
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
10:34
AK Parti Edirne Teşkilatından Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı
10:17
İba, Edirne’mizin en büyük gücü kardeşliktir
10:10
"Türk Bahar Festivali" düzenlendi
10:06
Tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Çağan Irmak Edirne'ye geliyor
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 13 Aralık 2016 - 08:01

Çağan Irmak Edirne'ye geliyor

Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu, 15 Aralık Perşembe günü 16.00’da Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde ünlü yönetmen Çağan Irmak’ı konuk ediyor.

KÜLTÜR-SANAT
13 Aralık 2016 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çağan Irmak Edirne’ye geliyor
Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu, Türk Sinema tarihinin başarılı yönetmenlerinden Çağan Irmak’ı konuk ediyor. 15 Aralık Perşembe günü 16.00’da Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde ünlü yönetmen Çağan Irmak sanatseverler ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu Temsilcisi Furkan Aşkın, Çağan Irmak söyleşi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu, 15 Aralık Perşembe günü 16.00’da Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde ünlü yönetmen Çağan Irmak’ı konuk edecek. Kariyerinde sinemaseverlere bıraktığı külliyatla Türk Sineması’nda derin izler bırakan Çağan Irmak, düzenlenecek söyleşide deneyimlerini Edirneli sinemaseverler ile paylaşacak. Geçtiğimiz haftalarda Babam ve Oğlum filminin İMDB top 250 listesinde ilk 100 sıraya girmesiyle de önemli bir başarı örneği sergileyen Irmak, Asmalı Konak adlı televizyon dizisiyle ismini bütün Türkiye'ye duyurdu. Sonra hem 1980'li yılların karışık, gergin ve politik halini, hem 2000'li yıllardaki bir sonraki kuşağın yaşadıklarını anlatan Çemberimde Gül Oya dizisini yazdı ve yönetti. Irmak’ın; Benim Adım Feridun, Bana Şans Dile, Mustafa Hakkında Herşey, Babam ve Oğlum, Ulak, Issız Adam, Karanlıktakiler, Prensesin Uykusu, Dedemin İnsanları, Tamam mıyız?, Unutursam Fısılda ve Nadide Hayat adında on bir uzun metrajlı sinema filmi ve ödüllü kısa filmleri bulunuyor. Çemberimde Gül Oya ve Asmalı Konak gibi dizilerle adını tüm Türkiye’de duyuran Irmak’ın Keşanlı Ali Destanı, Kâbuslar Evi, Şaşıfelek Çıkmazı dizilerinde de imzası bulunuyor. Sinema Topluluğu olarak 15 Aralık Perşembe günü saat 16.00'da Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde Çağan Irmak ile söyleşi düzenliyoruz. Çağan Irmak'ın yaptığı projeleri bugüne kadar birçoğumuz izlemiştir. Türk sinemasına bıraktığı Babam ve Oğlum, Issız Adam, Ulak, Karanlıktakiler, Tamam Mıyız, son filmi olan Benim Adım Feridun filmleri bunlardan sadece bazılarıdır. Sinemamızın böyle bir değerini Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu olarak, üniversitemizde ağırlayacak olmaktan kıvanç duyuyoruz. Etkinliğimize herkes davetlidir ve ücretsizdir” dedi.

 

ÇAĞAN IRMAK KİMDİR?

 Çağan Irmak, 4 Nisan 1970 tarihinde, İzmir'e bağlı olan Seferihisar ilçesinde doğdu. Annesi Nurhal Irmak’dır. Nihan Kılıç adında kız kardeşi vardır. İlk ve orta dereceli eğitimini burada tamamlayan Irmak, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda Radyo ve Televizyon Bölümü'nden lisans diplomasını aldı. Öğrencilik yıllarında çektiği Masal ve Kurban adlı kısa filmler ile Sedat Simavi Ödülü'nü aldı. 1992 yılında üniversiteden mezun olmasının ardından Orhan Oğuz, Filiz Kaynak gibi başarılı yönetmenlerin yardımcılığını üstlenerek uzun metrajlı yapımlarda çalışmaya başladı. Bana Old And Wise’ı Çal adlı kısa filmi, seyirci ve eleştirmenler tarafından çok beğenilirken, genç yönetmene İFSAK'ın düzenlediği kısa film yarışmasında birincilik ödülünü de getirdi. İFSAK'tan aldığı birincilik ödülünden bir yıl sonra, 1999 yılında Günaydın İstanbul Kardeş adlı T.V. filminin yönetmenliğini üstlendi. Günaydın İstanbul Kardeş, dönemin sevilen dizi oyuncularından Volkan Severcan ve Esra Akkaya'nın yanı sıra tecrübeli oyuncu Doğa Rutkay'ı da bünyesinde barındırıyordu ve kısa zamanda popüler oldu. Aynı yılın sonlarında, gene senaristliği ve yönetmenliğini üstlendiği Çilekli Pasta adlı sinema filmini de tamamladı. Şaşıfelek Çıkmazı, Çağan Irmak'ın televizyon dizilerine başladığı yapım oldu. Mahinur Ergun'un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı dizide 1996-1998 yılları arasında Irmak yardımcı yönetmen koltuğunda oturuyordu. Dizinin 2001 yılında çekilen ve TRT'de yayınlanan devam bölümlerinde ise Çağan Irmak yönetmen olarak görev yaptı. Aynı yıl, Bir Aşk Hikayesi adlı televizyon filminin senaryosuna da imza attı. Çağan Irmak'ın sinema için çektiği ilk film 2001 tarihini taşıyan Bana Şans Dile oldu. Dram türündeki film gişede iyi hasılat getiremese de 2002 yılında çekimlerine başlayacağı Asmalı Konak'ın yönetmen koltuğunda oturması için gerekli kapıları aralamasında yardımcı oldu. 2002 yılında çekimlerine başlanan ve kadrosunda Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Menderes Samancılar gibi ünlü oyuncuları barındıran Asmalı Konak'ın yönetmen koltuğunda Çağan Irmak oturuyordu. Meral Okay ve Mahinur Ergun'un senaryosunu yazdıkları dizinin müzikleri, daha önce de Çağan Irmak ile çalışmış olan Fırat Başaran tarafından bestelenmişti. Asmalı Konak kısa zamanda Türkiye'de yayınlanan en popüler televizyon programları arasına girdi ve değişik dallarda yirmiye yakın ödül kazandı.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
ilan.gov.tr
Son Haberler
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
Deneme seferleri başladı
Deneme seferleri başladı
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
“Akıl tutulması ve cinayettir”
“Akıl tutulması ve cinayettir”

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.