Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Belediyesi tarafından yapılacak sokak hayvanları ile ilgili yaşam alanına destek vereceklerini açıkladı.
Vali sezer, sokaklarda pek çok bakımsız ve kötü durumda bulunan sokak hayvanlarımız da bizim için büyük bir sorun teşkil ediyor. Onların daha uygun yaşam alanlarına kavuşması hedefimizdir.
Belediyenin sokak hayvanları ile ilgili yapmayı planladıkları yaşam alnına destek vereceklerini açıklayan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Belediyemize destek olma adına emniyet ve jandarma birimlerimizle birlikte çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle, belediyenin köpek barınağının kapasitesinin artırılması ve doğal yaşam alanları gibi alternatif çözümler geliştirmek için proje destekleri sunuyoruz. Belediyemizin bu konuda yürüttüğü çalışmaların farkındayız ve gerekli alanlarda destek olacağımızı belirtmek isteriz.
Sağlık ve can güvenliği, öncelikli konularımız arasında yer alırken; sokaklarda pek çok bakımsız ve kötü durumda bulunan sokak hayvanlarımız da bizim için büyük bir sorun teşkil ediyor. Onların daha uygun yaşam alanlarına kavuşması hedefimizdir.
Bu nedenle, belediyeye bu konuda destek vereceğiz. Belediye başkanımız da bu konuda duyarlılık göstererek ilgili birimle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.”





