• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:34
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
17:20
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
16:48
"Kupriva" sofralarda yaşatılıyor
16:48
16 düzensiz göçmen yakalandı
16:25
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
16:24
Yeşil Alanlar İçin Hummalı Çalışma
16:23
Eşini bıçakla yaralayan kadın gözaltına alındı
12:44
KEREM’DEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI
12:43
Milli Takım Seçmeleri Start Aldı
11:01
Kakava Coşkusu İçin Davul Zurna ile Davet
11:00
Eski Başkan Giyik’ten Suçlamalara Sert Yanıt
10:15
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
10:02
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
10:00
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Dobra dobra olmak!
Genel
Yayınlanma: 27 Mayıs 2013 - 09:55

Dobra dobra olmak!

Genelde pek fazla bir iş, icraat yapmayanlar/yapamayanlar topluma yabancı olan terimlerle insanları kandırmaya/oyalamaya çalışırlar. Bu onlar için bir ‘yöntem’ haline gelmiştir. Çok kullanılan bu terimlerden ...

Genel
27 Mayıs 2013 - 09:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dobra dobra olmak!

Genelde pek fazla bir iş, icraat yapmayanlar/yapamayanlar topluma yabancı olan terimlerle insanları kandırmaya/oyalamaya çalışırlar. Bu onlar için bir ‘yöntem’ haline gelmiştir.
Çok kullanılan bu terimlerden biri de ‘vizyon’. Peki, vizyon nedir?
Bir vizyon söylemidir almış başını gidiyor. Hemen her şirkette, her liderde vizyondan, vizyoner olmasından, geniş vizyonundan bahsedilir. Önüne birçok sıfatlar koyarak ‘vizyon’ olumlu(!) anlamda sürekli kullanıyor.
Bunun özeti; Uzun bir gelecekte ulaşmak istenilen durum. Veya basitçe; gelecek resmi olarak tanımlanıyor. ‘Vizyon sahibi olmak’ ise gelecekle ilgili net bir resme sahip olma anlamında kullanıyor.
Konuya daha geniş baktığımızda; “Gelecek resmi dendiğinde beraberinde hayal kurma çağrışır. Ancak bir vizyon ile hayal arasındaki fark, vizyonun temel yeterliliklerden hareket ederek, değerler bütünü içinde gelecekte ulaşılmak istenen yer olması. Hayalin ise mevcut durumla bir bağlantısı olmadan gelecek için bir görüntü olmasıdır. Yani, ‘vizyon’ kendimizi gelecekte gördüğümüz yer, ‘hayal’ ise gelecekte kendimizi orada görmesek, orada olma olasılığımız olmasa da olmak istediğimiz yerdir” şeklinde tarif edildiğini görürüz.
Bu gün başta iktidar mensupları olmak üzere pek çok siyasiler bizim kültürümüze yabancı olan terimlerle milletimizi adeta oyalıyorlar. Bütün bunlar dilimizin yaklaşık bir asırdan beri kırpa kırpa kuşa çevrilmesinden kaynaklanmaktadır. Bugün bir Japon vatandaşı yüzyıllarca önce ecdadı tarafından yazılan kitapları okuyup anlayabiliyor, ama biz 50 yıl önce yazılan kitapları dahi anlamaktan aciziz. Hele yüz yıl öncekileri çoğumuz bırakın anlamayı okuyamaz bile.
Bizde CHP ekolü, tüm geçmişi reddi miras ederken demokrat, muhafazakâr geçinenlerde ki, buna AKP de dâhil ecdadın yaptıkları ile övünerek milleti oyalıyorlar. Bunlara peki, “siz ne yaptınız/yapıyorsunuz” diye sorsanız “vizyon” “mikro” “makro” gibi bize ait olmayan terimlerin etrafında dolaşıp bir sürü laf üretirler.
Arkadaşlar! Şu, hayalinizde bile olmayan şeyleri nasıl yapacağınızı milletin anlayacağı dilde somut bir şekilde ortaya koysanıza! 6 yıldır bir köprünün tamirini dahi bitiremediniz. Edirneli’yi “mikro proje” adı altında kökü dışarıda bir takım kuruluşlara muhtaç ettiniz! Bırakın şu yabancı terimleri taklit etmeyi de ‘dobra dobra’ Türkçe konuşun!
Dostça kalın… e-mail: [email protected]

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İstismar!
İstismar!
MAHALLİ BASINIMIZDAN SEÇMELER
MAHALLİ BASINIMIZDAN SEÇMELER
İSLAM ÂLEMİNİN GÖZBEBEĞİ AYASOFYA
İSLAM ÂLEMİNİN GÖZBEBEĞİ AYASOFYA
Kerry aba altından sopa mı gösterdi?
Kerry aba altından sopa mı gösterdi?
ilan.gov.tr
Son Haberler
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
"Kupriva" sofralarda yaşatılıyor
16 düzensiz göçmen yakalandı
16 düzensiz göçmen yakalandı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
Fetih Edirne’den başladı
Fetih Edirne’den başladı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.