Kurallara uymayan araçlar cezadan kaçamadı
Edirne’de 1 Aralık 2025 itibarıyla ticari araçlar için başlayan kış lastiği zorunluluğu kapsamında polis ekipleri denetim gerçekleştirdi. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, Selimiye Camii Meydanı’nda yaptıkları uygulamada yaklaşık 40 aracı kontrol etti. Kış lastiği takmayan sürücülere ise trafik cezası uygulandı.
Denetim sırasında konuşan vatandaşlardan Emre Ozan Gül, uygulamadan memnun olduklarını belirten Gül “Polislerimizin uygulamasına takıldım. Uygulamalardan mutluyuz. Her aracın denetimli olması gerekiyor. Uygulamanın devam etmesini istiyoruz. Polisler görevini yaptıkça biz de daha güvenli bir şekilde görevlerimizi yapmaktayız.” dedi.
Bir diğer vatandaş Ali Dönmez ise kış lastiği taktırmanın hem zorunluluk hem de güvenlik için önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Her zaman bu şekilde denetlemeler yapılsın. Herkes trafik kurallarına riayet etsin. Kış lastiklerimi ayın 15’inden önce taktırdım çünkü televizyonlarda açıklama yapıldı. Ayın 15’ine kadar ticari araçların lastiklerinin takılması gerekiyordu ve ben ondan önce taktırdım.” HABER:HALİL ERKAN





