• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:15
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
16:01
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
15:53
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
14:49
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
14:48
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
13:08
Edirne esnafı Kırkpınar hazırlıklarını tamamladı
12:07
Gurbetçiler Türkiye’ye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor
11:34
Kırkpınar, sadece bir spor değil; Türk milletinin ruhudur”
08:55
Su tankerleri tahribatın önüne geçiyor
08:54
Kırkpınar Yüzme Şenliği sona erdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. EDİRNE VE SEYAHAT ACENTELERİ EL ELE: "HEDEF 10 MİLYON TURİST"
GÜNDEM
Yayınlanma: 06 Haziran 2022 - 09:17

EDİRNE VE SEYAHAT ACENTELERİ EL ELE: "HEDEF 10 MİLYON TURİST"

GÜNDEM
06 Haziran 2022 - 09:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EDİRNE VE SEYAHAT ACENTELERİ EL ELE: “HEDEF 10 MİLYON TURİST”
Edirne’yi Keşfet Programı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile 90 acente temsilcisini hafta sonunda Edirne’de ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hedef 10 milyon turist” dedi.
Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla Edirne’yi Keşfet Programı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile  90 acente temsilcisi 3 gün süren program kapsamında Edirne'ye geldi. Bu kapsamda Edirne Belediyesi tarafından Gala Yemeği düzenlendi. Gala yemeğinde Edirne’nin eşsiz lezzetlerinin tanıtımı da yapıldı.
Edirne’yi Keşfet Programı’nın Gala Yemeğinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını söyledi. Şehirleri geleceğe yolların, binaların taşımadığına dikkat çeken Gürkan, “Dünyanın en güzel binalarını yapabilirsiniz. En muhteşem yollarını yapabilirsiniz. Ama şehirleri geleceğe kültürü, sanatı, medeniyeti ve kuşkusuz bu medeniyet ile iç içe geçmiş gastronomisi taşıyor. Edirne’de 2014 yılında 2 milyon olan toplam turist sayımız bugün 5,5 - 6 milyonda. Bunda TÜRSAB’ın olağanüstü katkılarını gördük. Bu bir gala yemeği ama bunu bir vefa yemeği olarak da adlandırabiliriz. TÜRSAB’a, TÜRSAB’ın tüm acentelerine, paydaşlarına Edirnelilerin bir teşekkür borcu yemeği olarak da adlandırabiliriz. Sizi burada görmek bize güç veriyor. Bizi heyecanlandırıyor ve gelecek için motive ediyor. İnanıyorum ki Edirne’den iyi duygularla, güzel duygularla ayrılacaksınız” dedi.
2014 yılında göreve geldiklerinde turizm konusunda bir hedef koyduklarını belirten Gürkan, Edirne’de turist sayısını orta vadede 5 milyon, uzun vadede 10 milyon kişi sayısına ulaştıracaklarını, TÜRSAB heyetinin ziyareti ile de ilk adımını gerçekleştirip başardıklarını söyledi. Gürkan şöyle konuştu: “Bu hedeflerimizi sizlerle birlikte başardık. Şimdi hep beraber ikinci aşamaya geçmek istiyoruz. Edirne’yi birkaç yıl içerisinde 10 milyon turist hedefine taşımak istiyoruz.  Bu hedefi TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm acenteleri ile birlikte başaracağımızdan hiç kuşkumuz yok. Sizinle yürümek, mücadele etmek ve ortaya bir şekilde somut sonuçlar çıkarmak, gerçekten çok keyifli. Birlikte yürüdüğümüz bu yolun daha uzun yıllar sürmesini diliyorum.”
Edirne’nin, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olmasının yanı sıra turizmin de çok boyutlu yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çeken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’da, “Biz turizm deyince ‘altın yumurtlayan tavuk’ benzetmesi gelen anlayıştan gerçekten de çok çektik. Turizmin kavramını bütüncül bir anlayışla ele almak zorundayız. Turizme sadece döviz getiren sektör olarak bakmak, iç turizmin önemini göz ardı edenlerin, vatandaşların yurtdışına gitmelerini teşvik etmeyenlerin, desteklemeyenlerin bakış açısıdır. Sadece döviz kazandırma özelliği var olan bu dar bakış, turizmi bir bölgeye ve bir alana sıkıştırmak tehlikesini de maalesef beraberinde getiriyor” diye konuştu.
2 yıl süren pandeminin ardından dünya genelinde ve Türkiye’de tatile özlem duyan geniş bir kesimin olduğunu belirten Bağlıkaya, “Ancak geride bıraktığımız dönemin turizm trendlerine de köklü değişiklikler getirdiğini unutmamalıyız. Artık deniz-kum-güneş turizmin yanında gastronomi, doğa turizmi gibi segmentler hiç olmadığı kadar ilgi görüyor. Bu talebi doğru okuyan, doğru yapılandıran, sahip olduğu değerleri misafirlerine en iyi ve güzel bir şekilde aktarabilen önümüzdeki döneme kazançla girebilecekler” dedi.
Bağlıkaya, konuşmasına Edirne’nin turizmde hak ettiği ilgiyi görebilmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve kıymetli ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.
Edirne’nin tarım, ticaret, turizm ve öğrenci şehri olduğunu belirten Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ise  “Turizm deyince akla markalar geliyor. Şehirlerin markalara ihtiyacı var. Bu markaların tanıtılması gerekiyor” diyerek, Edirne’nin en önemli markasının da coğrafyası olduğuna dikkat çekti.
 
2022/06/2022-06-06-09-20-27.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-34.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-37.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-44.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-48.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-51.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-55.jpg
2022/06/2022-06-06-09-20-58.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
 Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
ilan.gov.tr
Son Haberler
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
 Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
EDİRNE’NİN YENİ FESTİVALİ, 9-8 COŞKULU GEÇTİ
EDİRNE’NİN YENİ FESTİVALİ, 9-8 COŞKULU GEÇTİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.