• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:10
Salonlarda Düğünler Azaldı, Köylerde Arttı
17:09
EDİRNE OTOGARI’NDA KORKUTAN YANGIN
16:12
Açık Pencere İmdadına Yetişti
16:12
Lalapaşa’da yangın paniği
15:54
Edirneliler Kışlık Telaşında
15:54
Genç Çiftin Mutlu Günü
14:40
Beştepe'ye Son Görev
14:39
Edirne Kavruluyor
13:45
Kaleiçi’nde Çalışmalar Yüzde 75 Seviyesinde
12:54
Kerman Varsa Hizmet Var
12:41
Özünlü: “Yaptığımız Her Şeyde Bir Anlam Var”
12:20
Saraçlar Caddesi’nde Kandil Buluşması
11:50
Edirneli Pehlivan Kurtdereli’de Kürsüde
11:38
Dev Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu
11:24
Edirne’de Üniversite Kayıt Heyecanı Başladı
11:02
Süresiz Nafaka Tartışmasında Yeni Model
10:53
Edirne’de brusella vakası
09:53
Manyas Caddesi'nde Kaldırım Mesaisi
09:43
Lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü
09:41
Su Arıtma Tesisi yeniden hizmete alındı
09:39
Yeşilay’dan Turahan Bey Kabrine Ziyaret
09:37
Edirne Düşünce Günleri Tamamlandı
09:30
İba’dan Mevlit Kandili Mesajı
09:29
Mevlid Kandili'nde Lokma, Sahada Heyecan
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. EĞİTİMDE YAPAY ZEKA ROLÜ
GÜNDEM
Yayınlanma: 15 Ekim 2025 - 13:29

EĞİTİMDE YAPAY ZEKA ROLÜ

GÜNDEM
15 Ekim 2025 - 13:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EĞİTİMDE YAPAY ZEKA ROLÜ
Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde "Yapay Zeka ve Geleceğin Eğitimi" temasıyla düzenlenen "16. Uluslararası Balkan Eğitim ve Bilim Kongresi" başladı.

TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılış programında müzik dinletisi sunuldu, TÜ Zeynep-Mustafa Taş Uygulama Anaokulu öğrencilerinin dans gösterisi izlendi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, programda yaptığı konuşmada, yapay zekanın eğitimle kesiştiği boyutların disiplinler arası bir perspektifle ele alındığını söyledi.

Yapay zekanın hayatın her alanında kullanıldığını belirten Rektör Hatipler, yapay zeka çalışmalarının eğitim alanında da önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti.

Gelecekte, eğitimin dönüşümünde yapay zekanın önemli rol oynayacağını anlatan Hatipler, şunları kaydetti:

"Yapay zeka, teknolojik bir yeniliğin ötesine geçerek düşünme, öğrenme ve öğretme biçimlerimizi yeniden tanımlayan bir dönüşüm sürecidir. Eğitimin dijitalleştiği, öğrenmenin kişiselleştiği, öğretmen ve öğrencinin rolünün yeniden şekillendiği bu dönemde, üniversiteler olarak bizlere görevler düşmektedir.

Bu görev bu dönüşümü yönlendirmek, etik ve insani boyutlarıyla anlamlandırmak ve geleceğin eğitim ekosistemini bilimsel temeller üzerinde inşa etmektir. Bu bağlamda, üniversitelerimizin öncülüğünde yürütülen bilimsel çalışmalar, bu sürecin hem yönünü hem de niteliğini belirleyecek temel referans noktaları olacaktır."

TÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem Bayır ise yapay zekanın eğitimciler için bir eğitim aracı olmanın ötesinde öğrenme biçimlerinin, öğretme stratejilerinin ve pedagojik etkileşimlerin yeniden tanımlanmasına katkı sağlayan bir yapıda olduğunu dile getirdi.

Yapay zekanın eğitimde önemli bir yer edindiğini belirten Prof. Dr. Bayır, "Eğitim fakülteleri olarak artık sadece öğretmen yetiştirmiyoruz. Aynı zamanda dijital çağın gerektirdiği becerilere sahip, kritik düşünebilen, etik sorumlulukların farkında olan ve çok kültürlü ortamlarda çalışmaya yatkın küresel eğitim liderleri yetiştirme sorumluluğunu da taşıyoruz." diye konuştu.

Açılış programına Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Edirne Vali Yardımcısı Sıdık Zehin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde kongre merkezinin fuaye salonunda TÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü mezunlarınca hazırlanan "Mezunlar Buluşması Karma Sergisi" açıldı.

- Kongre hakkında

TÜ ev sahipliğinde Bulgaristan'dan Stara Zagora Trakia Üniversitesi, Kuzey Makedonya'dan Ss. Cyril ve Methodius Üniversitesi, Hırvatistan'dan Zagreb Üniversitesi, Yunanistan'dan Ioannina Üniversitesi, Sırbistan'dan Kragujevac Üniversitesi ve Kosova'dan Priştine Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen kongre, "Yapay Zeka ve Geleceğin Eğitimi" temasıyla eğitimde dijital dönüşümün sınırlarını tartışmaya açıyor.

Kongreye 11 ülkeden toplam 213 bilimsel çalışma kabul edildi. Üç gün sürecek kapsamlı programda iki panel, iki çağrılı konuşma, 200 sözlü bildiri, sekiz poster sunumu ve bir sanat sergisi yer alacak.

Sekiz paralel salonda yürütülecek oturumlarla katılımcılara bilgi paylaşımı, işbirliği ve yeni araştırma ağları kurma fırsatları sunulacak. AA

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Salonlarda Düğünler Azaldı, Köylerde Arttı
Salonlarda Düğünler Azaldı, Köylerde Arttı
EDİRNE OTOGARI’NDA KORKUTAN YANGIN
EDİRNE OTOGARI’NDA KORKUTAN YANGIN
Açık Pencere İmdadına Yetişti
Açık Pencere İmdadına Yetişti
Lalapaşa’da yangın paniği
Lalapaşa’da yangın paniği
ilan.gov.tr
Son Haberler
Salonlarda Düğünler Azaldı, Köylerde Arttı
Salonlarda Düğünler Azaldı, Köylerde Arttı
EDİRNE OTOGARI’NDA KORKUTAN YANGIN
EDİRNE OTOGARI’NDA KORKUTAN YANGIN
Açık Pencere İmdadına Yetişti
Açık Pencere İmdadına Yetişti
Lalapaşa’da yangın paniği
Lalapaşa’da yangın paniği
Edirneliler Kışlık Telaşında
Edirneliler Kışlık Telaşında
Gelin geldiği köyde sürü sahibi oldu
Gelin geldiği köyde sürü sahibi oldu

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.