• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:44
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
13:37
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
13:25
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
13:25
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
12:35
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
12:29
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
12:27
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
12:05
Deneme seferleri başladı
11:51
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
10:42
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
10:34
AK Parti Edirne Teşkilatından Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı
10:17
İba, Edirne’mizin en büyük gücü kardeşliktir
10:10
"Türk Bahar Festivali" düzenlendi
10:06
Tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Gözü Karaağaç'ta
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 19 Aralık 2016 - 08:01

Gözü Karaağaç'ta

Araştırmacı ve yazar Sunay Akın, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde ‘Görçek’ adlı performansıyla salonda bulunanlara unutulmaz anlar yaşattı. Akın, performansını sergilemeden önce yaptığı konuşmada “Her yazar yaşadığı yerden farklı yerlerde yaşama hayali kurar. Benim hayalimdeki yer ise Edirne’de Karaağaç’ta yaşamak. O civarlardan kendime ev bakıyorum” dedi.

KÜLTÜR-SANAT
19 Aralık 2016 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gözü Karaağaç’ta
Anlatımı ve yazdığı yazılarla büyük beğeni alan ünlü araştırmacı, yazar ve şair olan Sunay Akın, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde hayranlarıyla bir araya geldi. Sunay Akın, yaklaşık 2 saat süren performansında Dünya müzeleri ve kütüphanelerinden tarihin bilinmeyen gizli insanlarına, yanlış bilinen veya bilinmeyen bazı olay ve kişilerden, çocukluğundan Türk tarihine kadar pek çok konu anlatımı yaptı. Sunay Akın, performansını sergilemeden önce yaptığı konuşmada “Her yazar yaşadığı yerden farklı yerlerde yaşama hayali kurar. Benim hayalimdeki yer ise Edirne’de Karaağaç’ta yaşamak. O civarlardan kendime ev bakıyorum” diyerek Edirneli hayranlarını sevindirdi. Sahnede kaldığı sürece anlattığı olay ve kişilerden etkilenen seyirciler sık sık Sunay Akın’ı alkışladı.

Sanatçı performansına dünyaca ünlü yazar Bernard Shaw’u sevdiğini ve etkilendiği belirterek başladı. Dünyaca ünlü Amerika’nın New York eyaletinde bulunan Metropolitan Müzesinin inşa sürecinden bugünkü süreçte Avrupa ve Türkiye’deki müzelerin önemini belirterek çeşitli örnekler verdi. Müzelerin ve tarihin Milletlerin hafızası olduğunu ve önemli gelişmelerden tarihten haz alınarak gerçekleşebileceğini, elimizde bulunan imkan ve tarihin kıymetini bilmediğimizi belirtti. Bilim ve Sanatın öneminden bahseden sanatçı; “Bilgi üreten ve üretilen en büyük güçtür” cümlesini sıkça tekrarladı. Bilgi olmadan geleceğin olmayacağını, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu, Türk ve dünya tarihi hakkında az bilinen ve önemli konuları üzerinde durdu. Esprili ve akıcı bir dille gerçekleştirdiği performans sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Performans sonrasında ünlü araştırmacı ve yazar Sunay Akın, kendi yazdığı kitapları imzaladı.

 

GULYABANİ FETÖ

Sunay Akın, Dünyaca ün yapmış film, oyuncu ve karakterlerden bahsederken çocukluğunda en çok korktuğu korku filmi karakterinin ‘Gulyabani’ olduğunu belirtti. Sunay Akın, yüz yıl önce Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yazdığı ‘Gulyabani’ romanındaki çete liderini Fetullah Gülen’e benzetti.

Akın, ‘Gulyabani’ romanı hakkında; “Ben korku filmlerini seyrederken korkmam ancak çocukluğumda onu ne zaman görsem korkudan yatağın altına saklanırdım. Ertem Eğilmez’in filmi olan ‘Süt Kardeşler’deki ‘Gulyabani’. Onu ilk kez gördüğümde öyle bir korktum ki hala daha korkarım. Gulyabani’nin ne olduğunu bilmemek bize neye mal oldu biliyor musunuz? Gulyabani Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın romanıdır. Hüseyin Rahmi Gürpınar, yüz yıl önce bu romanı yazmıştır. Romanda dul bir kadının hayatını anlatır. Dul kadın İstanbul’a çalışmak üzere Üsküdar etraflarında bir çiftlikte iş bulmuştur. Çalıştığı yıllarda çiftlikte garip garip olaylar olmuştur. Romanda çiftliği ele geçirmek isteyen bir çete var. Çete, çiftliği ele geçirmek için elinden geleni yapmakta. O çete, insanların inançları üzerine hurafeler, üç harfliler, periler, üzerinden oyunlar oynayarak. İnsanların dini inançlarını sömürerek çiftliği ele geçirmişlerdir. 15 Temmuz Gulyabani’nin ortaya çıktığı gündür. Eğer insanların inançları ve değerleriyle oynarsanız, korku üzerine kurulu bir sistem kurarsanız. Çeteler er veya geç bu sistemin ve insanların üzerine çöker. Ancak Bilimin ve bilginin ışığı bu tür yapılanmaları ortadan kaldırabilir” şeklinde konuştu.

 

“PEK ÇOK ÜNLÜ İSMİ EDİRNELİLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Aziz Gül Organizasyon sorumluluğunda gerçekleştirilen ‘Sunay Akın Görçek’ hakkında gazetemiz muhabiri Bekir Tüccar’a farklı sanat dallarında ün yapmış isimleri Edirne’de sahne alacaklarını belirtti. Aziz Gül Organizasyon işletmecisi Aziz Gül; “Edirnelileri kültür sanat etkinliklerinde yoğun bir şekilde görmek mutluluk veren bir olay. Biz de Aziz gül Organizasyon olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak, Ünlü sanatçılarımızı Edirneliler ile buluşturuyoruz. Araştırmacı, Yazar ve Şair olan Sunay Akın’ı Edirne’de ağırlamak ve gösterisini izlemek bir ayrıcalık. İzleyici ile ayrı bir iletişim kuran Sunay Akın yine farklı ve akıcı anlatımı ile salondakileri adeta büyüledi. Anlattığı özel ve bilinmeyen konu, olay ve karakterler hakkında yaptığı ve yazdığı araştırmalar hiç şüphesiz ayrı bir başarı. Hele hele Sunay Akın’ın ağzından bunları dinlemek ayrı bir zevktir. Etkinliklerimize yoğun ilgi görmesi ve düzenlenen etkinlikler sonrasında sanatseverlerin mutlu ve memnun ayrılması bizi mutlu ettiği kadar dinlendiriyor ve yorulmadan diğer etkinlikler için uğraşlarımızı veriyoruz. Yaklaşan etkinliklerimiz 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Sıla, 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Ahmet Aslan, 27 Aralık Edirne Müjdat Gezen Tiyatrosu Sevgi Müzikali gerçekleşecek. Tüm Edirne halkını bekleriz” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
ilan.gov.tr
Son Haberler
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
Mehmet Karagöz anıldı
Mehmet Karagöz anıldı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.