Edirne’de 15 bin kişinin ziyaret ettiği Karaağaç Kabak Festivalinde kadınlar arası "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışması ilgi odağı oldu.
Özellikle tadından dolayı İstanbul lokantalarının tatlı için tercih ettiği meşhur Edirne Karaağaç kabağı adına düzenlenen festival adını aldığı mahalledeki kortejle başladı. Edirne'nin sayfiyesi konumundaki 10 bin nüfuslu Karaağaç Mahallesi girişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, mahalle muhtarı Agah Korkan, vatandaşlar, halk oyunları ekibinden oluşan kortej Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Lozan Anıtı'na, oradan da etkinliğin düzenlendiği davet bahçesine kadar yürüdü.
Bandonun hareketli ezgilerine vatandaşlar alkışlarıyla tempo tuttu. İki gün süren festival kapsamında halk oyunları gösterileri, konserler gerçekleşti, kadınlar arası "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışması da düzenlendi. Festival alanında üretici ve girişimci kadın kooperatiflerinin el sanatı ve gıda üretimlerinin satışlarının da yapıldığı festival süresince şef aşçıların kabak işlemesi ve kurgu fotoğraf çekim etkinlikleri gerçekleşti.
BİRİNCİ OLMAK İÇİN KIYASIYA MÜCADELE ETTİLER
Edirne Karaağaç Kabak Festivali kapsamında düzenlenen "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışmasına katılanlar, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Kentteki bir tesiste düzenlenen yarışmaya katılanlar, "balkabağı ana yemekler", "balkabağı tatlılar", "balkabağı zeytinyağlılar" ve "balkabağı hamur işleri" kategorilerinde yarıştı. Yarışmaya 25'i aşçılık öğrencisi olmak üzere 120 kişi hazırladıkları yiyeceklerle katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şefler, kabak kullanılarak yapılan birbirinden güzel tatlı ve yemekleri değerlendirdi.
Yarışmada suşili kabak, kabaklı içli köfte, kabak közleme, tarhunlu ekşili kış kabağı, balkabağından etli dolma gibi birçok yemek ilgi çekti. Değerlendirmenin ardından "balkabağı zeytinyağlılar" kategorisinde Gülay Erdinç, "balkabağı tatlılar" kategorisinde Beyza Batuk, "balkabağı hamur işleri" kategorisinde Arzu Cevahir, "balkabağı ana yemekler" kategorisinde ise Nursel Topçu birinci oldu.
Özellikle tadından dolayı İstanbul lokantalarının tatlı için tercih ettiği meşhur Edirne Karaağaç kabağı adına düzenlenen festival adını aldığı mahalledeki kortejle başladı. Edirne'nin sayfiyesi konumundaki 10 bin nüfuslu Karaağaç Mahallesi girişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, mahalle muhtarı Agah Korkan, vatandaşlar, halk oyunları ekibinden oluşan kortej Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Lozan Anıtı'na, oradan da etkinliğin düzenlendiği davet bahçesine kadar yürüdü.
Bandonun hareketli ezgilerine vatandaşlar alkışlarıyla tempo tuttu. İki gün süren festival kapsamında halk oyunları gösterileri, konserler gerçekleşti, kadınlar arası "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışması da düzenlendi. Festival alanında üretici ve girişimci kadın kooperatiflerinin el sanatı ve gıda üretimlerinin satışlarının da yapıldığı festival süresince şef aşçıların kabak işlemesi ve kurgu fotoğraf çekim etkinlikleri gerçekleşti.
BİRİNCİ OLMAK İÇİN KIYASIYA MÜCADELE ETTİLER
Edirne Karaağaç Kabak Festivali kapsamında düzenlenen "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışmasına katılanlar, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Kentteki bir tesiste düzenlenen yarışmaya katılanlar, "balkabağı ana yemekler", "balkabağı tatlılar", "balkabağı zeytinyağlılar" ve "balkabağı hamur işleri" kategorilerinde yarıştı. Yarışmaya 25'i aşçılık öğrencisi olmak üzere 120 kişi hazırladıkları yiyeceklerle katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şefler, kabak kullanılarak yapılan birbirinden güzel tatlı ve yemekleri değerlendirdi.
Yarışmada suşili kabak, kabaklı içli köfte, kabak közleme, tarhunlu ekşili kış kabağı, balkabağından etli dolma gibi birçok yemek ilgi çekti. Değerlendirmenin ardından "balkabağı zeytinyağlılar" kategorisinde Gülay Erdinç, "balkabağı tatlılar" kategorisinde Beyza Batuk, "balkabağı hamur işleri" kategorisinde Arzu Cevahir, "balkabağı ana yemekler" kategorisinde ise Nursel Topçu birinci oldu.