• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:15
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
16:01
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
15:53
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
14:49
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
14:48
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
13:08
Edirne esnafı Kırkpınar hazırlıklarını tamamladı
12:07
Gurbetçiler Türkiye’ye kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor
11:34
Kırkpınar, sadece bir spor değil; Türk milletinin ruhudur”
08:55
Su tankerleri tahribatın önüne geçiyor
08:54
Kırkpınar Yüzme Şenliği sona erdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. "KIZLAR GÜREŞ YAPAMAZ" ÖN YARGISINI KIRDILAR
SPOR
Yayınlanma: 25 Nisan 2021 - 21:41

"KIZLAR GÜREŞ YAPAMAZ" ÖN YARGISINI KIRDILAR

SPOR
25 Nisan 2021 - 21:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
15 Yaş Altı ve Yıldız Kızlar Güreş Milli Takımı seçmelerinde kürsüye çıkarak milli takıma seçilen Edirneli genç güreşçiler, "kızlar güreş yapamaz" diyenlere inat gelecek ay yapılacak Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sıkı antrenmanlarla sürdürüyor.
Edirne Şahi Spor Kulübünün gelecek vadeden şampiyon güreşçileri Tuana Ataseven ve Özlem Sarıaslan, Tekirdağ'da düzenlenen milli takım seçmelerinde milli takıma katılma hakkı kazandı. Başarılı güreşçilerin hedefleri uluslararası şampiyonlarda zirveye çıkarak Türk bayrağını dalgalandırmak. Güreşe 4 yıl önce başlayan ve 3 yıldır üst üste Türkiye şampiyonu olan 14 yaşındaki Tuana Ataseven, 58 kiloda rakiplerini yenerek yine şampiyon oldu ve Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazandı.
Tuana Ataseven, AA muhabirine, milli takıma seçilmenin mutluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. Kovid-19 salgını nedeniyle zaman zaman antrenman yapmakta zorluk yaşadıklarını anlatan Tuana, "Salonlarımız kapalı olduğu için kendi fırsatlarımızı yaratarak kömürlüklerde antrenman yaptık. İstedikten sonra mekanın ve şartların hiçbir önemi yok." dedi.
Tuana Ataseven, Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmeyi, başarısını taçlandırmayı ve Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini ifade etti. "Kızlar güreş yapamaz" ön yargısını kırdıklarını ve spor hayatlarını şevkle sürdürdüklerini anlatan Tuana, şunları kaydetti: "Milli takıma seçilmem çok heyecan verici ve göğsümü kabartan bir duygu. Çok gurur verici, çünkü tüm ülkeyi temsil edeceğim. İlk başta kız ve güreş kelimelerini yan yana getiremiyorlar. Baktığınız zaman erkek sporu gibi söylüyorlar. Kızlar yapamaz diyorlar. Biz kızların, biz kadınların başaramayacağı hiçbir şey yok. Sadece istememiz yeterli. İstedikten sonra her şey yapılıyor. 'Yapamazsın' diyenler biz bir şey başardığımız zaman sadece bizi izliyor ve tebrik ediyor."
"GÜREŞ BENDE ÇOK GÜZEL ETKİLER YAPTI"
Milli takım seçmelerinde 54 kiloda üçüncü olarak Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda temsil etme hakkı kazanan Özlem Sarıaslan da güreşin kişisel gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Güreşi çok sevdiğini ve milli takıma uzun yıllar hizmet etmek istediğini vurgulayan Özlem, "Güreş bende çok güzel etkiler yaptı. Öz güvenimi geliştirdi, çok olumlu etkilere neden oldu üzerimde. Önümde uzun yıllar var. Milli takımda başarılar elde edip madalyalar kazanmak istiyorum. Olimpiyatlara kadar uzanıp elde edeceğimiz başarılarla hem Edirne'yi hem ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." diye konuştu.
"SPORCULARIMIZIN SADECE SPOR HAYATINDA DEĞİL TÜM YAŞAMLARINDA YANINDAYIZ"
Edirne Şahi Spor Kulübü Başkanı Şamil Doğu Delen ise güreş branşında önemli başarılar elde ettiklerini ve genç sporcuların milli takıma seçilmelerinin gururunu yaşadıklarını söyledi. Sporcuların milli takıma seçildiklerini ve bundan sonra Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türkiye'yi temsil edeceklerini aktaran Delen, şöyle konuştu: "Bu gurur hepimizin. Pandemi süreci olmasa çok daha büyük başarılar elde edilebilirdi. Çünkü bu süreçte yaşanan kısıtlama ve yasaklardan dolayı doğal olarak tam çalışma fırsatı bulamadılar. Kızlarımızı kutluyorum. Sporcularımızın sadece spor hayatında değil tüm yaşamlarında yanındayız. Biz yıllardır başarı için bu minderde çalışıyoruz. Burada çalışan çocuklarımız ulusal ve uluslararası turnuvalardan Edirne'ye madalyayla döndüler. İnşallah önümüzdeki ay yapılacak şampiyonada da yine çocuklarımız Edirne'ye madalya ile dönecek."
 
2021/04/2021-04-25-21-42-11.jpg
2021/04/2021-04-25-21-42-15.jpg
2021/04/2021-04-25-21-42-19.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Down sendromlu sporcuların motivasyon kaynağı oluyor
Down sendromlu sporcuların motivasyon kaynağı oluyor
11 yaşındaki yelkenci Rüzgar Uzel'in hedefi milli takım
11 yaşındaki yelkenci Rüzgar Uzel'in hedefi milli takım
Edirnespor'un son şansı
Edirnespor'un son şansı
Uzunköprü'de zorlu maç
Uzunköprü'de zorlu maç
ilan.gov.tr
Son Haberler
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Havsa’lıya ücretsiz Kırkpınar servisi
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Yaşlı kurt 7 yıl sonra Kırkpınar’da
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
Kırkpınar’ın ritmini zurnacı ailesi veriyor
 Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Tıp Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
Kıbrıs Gazisi Ahmet Ada, son yolculuğuna uğurlandı
KANOLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
KANOLA ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.