YEŞİM DRAMALI
Edirne’nin Budakdoğanca Köyü’nde yaşayan Erman Arabacı, küçük yaşlarda merak sardığı arıcılığı geliştirerek, on yıldır her türlü arı ürünü üretip pazarlamasını yapıyor. Bal üretiminin yanı sıra propolis ve polen üretimi yapan Erman Arabacı,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı uzmanlar tarafından bağışıklık sistemini güçlendiren ve doğal antibiyotik olarak bilinen propolisin nasıl kullanılacağını anlattı.
Koronavirüsle birlikte propolis ve polen ilginin daha çok artığına dikkat çeken Erman Arabacı; Sıvı propolisin su ya da yoğurtla karıştırılarak tüketilmesi gerekiyor. Yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için ise 2 yaşından büyük çocuklarda en fazla bir hafta süre ile kullanılması gerektiğini ve çocuğun kilosuna oranla 5 kiloluk biri için 1 damla suyuna ya da meyve suyuna damlatarak kullanılabilir. 20 milli litre bir insana yaklaşık bir buçuk ay yetebiliyor fiyatı ise biz kendimiz ürettiğimiz için 35 ile 50 lira arası satılıyor. Bu porpolis deri hastalıklarında da birçok etkisi olduğunu kullananlardan görüyoruz.”dedi.
Koronavirüse propolisin faydalı olması için çalışmaların yapıldığını belirten Arabacı: “İnfulanso virüsü üzerinde dünya üzerinde kanıtlanmış RNA yine aynı grup üzerinden çalışmalar var,kovid-19’da bir RNA virüsü olarak geçiyor,bununla ilgilide çalışmalar devam ediyor,ama henüz bir sonuç çıkmış değil”diye ifade etti. Arabacı, propolisi alerjik durumu olanların ve kronik şeker, tansiyon gibi rahatsızlığı olanların hekim tavsiyesi ile kullanabileceğini söyledi.
POLEN KULLANACAKLAR DOKTORA DANIŞMALI
Polenin dünya üzerinde tam gıda olarak kullanılan ürünlerden birinin olduğuna dikkat çeken Erman Arabacı; “ polen insan vücudunun tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Yetişkin bir insan günde 1-2 tatlı kaşığı kullanabilir, fiyatı da 15 ile 20 lira arası satılıyor. En önemlisi ise polen kullanacakların bahar alerjisi olup olmadığı dikkat etmesi gerekiyor, bu tip insanların doktora danışarak kullanması gerekiyor” dedi.
ARI SÜTÜNÜN KİLOSU 8 BİN LİRADAN SATILIYOR
Arı sütünün şuan Edirne’de üretilmediğini ve üretimin ekip işi olduğuna dikkat çeken Erman Arabacı; Arı sütünün Bursa, Çanakkale gibi bölgelerde üretim yapan arıcılar var. Arı sütü üreten işletmeler, bal üretimi ile uğraşmıyor. Çünkü arı sütü üretimi meşakkatli bir iş. Bu dönemde de arı sütü fiyatı arttı, herkes doğal ürünlere yöneldi ve arı sütü Çin’den de ithal ediliyordu, ithalat durunca kilosu 4-5 bin liraya satılan arı sütü şuan 8 bin lira ve üzerine satılmaya başlandı” dedi.
Edirne’nin Budakdoğanca Köyü’nde yaşayan Erman Arabacı, küçük yaşlarda merak sardığı arıcılığı geliştirerek, on yıldır her türlü arı ürünü üretip pazarlamasını yapıyor. Bal üretiminin yanı sıra propolis ve polen üretimi yapan Erman Arabacı,tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı uzmanlar tarafından bağışıklık sistemini güçlendiren ve doğal antibiyotik olarak bilinen propolisin nasıl kullanılacağını anlattı.
Koronavirüsle birlikte propolis ve polen ilginin daha çok artığına dikkat çeken Erman Arabacı; Sıvı propolisin su ya da yoğurtla karıştırılarak tüketilmesi gerekiyor. Yetişkinler için günde 20 damla, çocuklar için ise 2 yaşından büyük çocuklarda en fazla bir hafta süre ile kullanılması gerektiğini ve çocuğun kilosuna oranla 5 kiloluk biri için 1 damla suyuna ya da meyve suyuna damlatarak kullanılabilir. 20 milli litre bir insana yaklaşık bir buçuk ay yetebiliyor fiyatı ise biz kendimiz ürettiğimiz için 35 ile 50 lira arası satılıyor. Bu porpolis deri hastalıklarında da birçok etkisi olduğunu kullananlardan görüyoruz.”dedi.
Koronavirüse propolisin faydalı olması için çalışmaların yapıldığını belirten Arabacı: “İnfulanso virüsü üzerinde dünya üzerinde kanıtlanmış RNA yine aynı grup üzerinden çalışmalar var,kovid-19’da bir RNA virüsü olarak geçiyor,bununla ilgilide çalışmalar devam ediyor,ama henüz bir sonuç çıkmış değil”diye ifade etti. Arabacı, propolisi alerjik durumu olanların ve kronik şeker, tansiyon gibi rahatsızlığı olanların hekim tavsiyesi ile kullanabileceğini söyledi.
POLEN KULLANACAKLAR DOKTORA DANIŞMALI
Polenin dünya üzerinde tam gıda olarak kullanılan ürünlerden birinin olduğuna dikkat çeken Erman Arabacı; “ polen insan vücudunun tüm ihtiyacını karşılayabiliyor. Yetişkin bir insan günde 1-2 tatlı kaşığı kullanabilir, fiyatı da 15 ile 20 lira arası satılıyor. En önemlisi ise polen kullanacakların bahar alerjisi olup olmadığı dikkat etmesi gerekiyor, bu tip insanların doktora danışarak kullanması gerekiyor” dedi.
ARI SÜTÜNÜN KİLOSU 8 BİN LİRADAN SATILIYOR
Arı sütünün şuan Edirne’de üretilmediğini ve üretimin ekip işi olduğuna dikkat çeken Erman Arabacı; Arı sütünün Bursa, Çanakkale gibi bölgelerde üretim yapan arıcılar var. Arı sütü üreten işletmeler, bal üretimi ile uğraşmıyor. Çünkü arı sütü üretimi meşakkatli bir iş. Bu dönemde de arı sütü fiyatı arttı, herkes doğal ürünlere yöneldi ve arı sütü Çin’den de ithal ediliyordu, ithalat durunca kilosu 4-5 bin liraya satılan arı sütü şuan 8 bin lira ve üzerine satılmaya başlandı” dedi.