• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:47
Tarihi külliyede eskiz sergisi açıldı
17:00
Eczacılık her geçen zora giriyor
16:37
Tokluoğlu'ndan Bahçeli'ye ziyaret
16:05
BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
15:16
TARLADA TOP MERMİSİ BULUNDU
15:13
Annelerimiz, en büyük değerlerimizdir
15:07
İBA’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI
14:33
Öğrencilerden hastaneye tekstil desteği
14:25
‘Hepimiz İmamoğlu’yuz’
13:45
Kakava’nın ritüelini öldürmeyelim
13:39
Camilerde mevlit okutuldu
13:16
Yağlı güreş paneli düzenlenecek
13:13
Yeşilay bağımlılıkla mücadelede dünyaya öncü oluyor
13:10
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA İLK YARDIM SEMİNERİ
13:08
EDİRNE BELEDİYESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
11:50
ÇİÇEKÇİLERDE ANNELER GÜNÜ MESAİSİ
10:53
Yeşilay Genel Başkanı Dinç’ten Vali Sezer’e ziyaret
10:14
İbrahim Yılmaz, YRP Lalapaşa İlçe Başkanlığına Atandı
10:00
“Dünyanın 3’te 2’si yaşanmaz hale gelecek”
09:54
TÜ’de Bahar Şenliği Başlıyor
09:52
Evinde uyuşturucu bulundu
09:49
“Yapay Zeka Çevirisi ve Yeni Olanaklar” konferansı düzenlendi
09:49
Edirne Spor Kulübü 59 yaşında
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. MEB SINIFTA KALDI
EĞİTİM
Yayınlanma: 13 Haziran 2023 - 17:37
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 17:39

MEB SINIFTA KALDI

EĞİTİM
13 Haziran 2023 - 17:37
Güncelleme: 13 Haziran 2023 - 17:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MEB SINIFTA KALDI

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu 2022 – 2023 yılı Eğitim Öğretim yılını değerlendirmesini yaptı. Yapılan açıklamada Edirne’de eğitimin neredeyse yerlerde süründüğünün en acı itirafı yapıldı.

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu adına açıklama yapan Ayhan Fırtına, “Okulların fiziksel yeterlilik ve nitelikleri ile özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okul terk ve devamsızlıkları gördük. laboratuvar, müzik sınıfı gibi sosyal ve bilimsel becerilerin gelişimini sağlayacak alanlar kapatılmış ve dersliğe dönüştürülmüştür “ dedi.

KENTİMİZDE 2 TEMEL SORUNLA KARŞILAŞTIK

Genel olarak bakıldığında Kentimizde 2 temel sorunla karşı karşıyayız diyen Fırtına, “Okulların fiziksel yeterlilik ve nitelikleri ile özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okul terk ve devamsızlıkları. Çalışma grubu olarak bu sene içerisinde gerek tek tek kurumlar olarak gerekse çalışma grubu olarak bu konuların sürekli takipçisi olduk.

Yeni yerleşim bölgesindeki okul mevcutlarımızda hissedilen yoğunluğun önümüzdeki yıllarda daha da artacağı düşünülmektedir. Bu okullarımızdaki laboratuvar, müzik sınıfı gibi sosyal ve bilimsel becerilerin gelişimini sağlayacak alanlar kapatılmış ve dersliğe dönüştürülmüştür” dedi.

OKUL BAHÇELERİNDE KONTEYNER SINIFLAR KURULDU

Okul öncesi eğitime önem vereceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı okul açmak yerine Edirne’de okulların bahçelerine konteyner sınıflar kurmuş deprem bölgesini anımsatan bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Fırtına, “İşlevsellikle çocuklarımıza eğitim verilmeye çalışılmıştır. Ayrıca talep edilen ücretler özel okulları aratmayacak bir boyuttadır.

Haziran 2022 yılında AKP Edirne İl Başkanı Sayın Belgin İba kentimize yeni bir fen lisesi yapılacağının, Şubat 2023’te de İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Önder Arpacı yeni yerleşim bölgesine ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç yeni okulun açılacağının müjdesini vermişlerdir. Ancak bu konuda henüz hiçbir adım atılmamıştır” diye ifade etti.

CEVAPLAR BİZİ TATMİN ETMEDİ

11 ilimizi vuran deprem sonrasında kentte yaşayanlar olarak, özellikle kamu binalarının, ama öncelikle de okullarımızın güvenliğini sorgulamaya başladıklarını ifade eden Fırtına, “Veliler olarak okullarımıza ve İl MEM’e dilekçeler vererek okulların deprem dayanıklılık raporlarını talep ettik. Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan iki okulumuzun yeniden eğitim öğretime kazandırılmasını talep ediyoruz. Okulların bir kısmıyla ilgili açık yanıtlarla dayanıklı ve güvenli oluşundan emin olduk, ancak bazı okullarla ilgili üstü örtülü ve bizleri tatmin etmeyen cevaplarla karşılaştık. Oysa çocuklarımızın doğrudan yaşamı ile ilgili bu konuda tüm yöneticilerin açık ve şeffaf olmaları gerekiyor. O nedenle, bir daha soruyoruz.

Okul, pansiyon ve yurt binalarımız depreme dayanıklı mı?

Okul ve yatılı pansiyonlardaki en önemli sorunlardan biri de güvenliktir. Bu sorunu öğretmenlerin omuzlarına yüklemek onlara büyük bir haksızlık olduğu kadar güvenliklerini de önemsememek anlamına gelir. Bazı okullar güvenlik elemanı ücretlerini okul aile birliklerinden karşılayabiliyorken, ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerdeki velilerin bu hizmeti karşılayamıyor olması devlet okullarında bile sınıfsal farklılığın göstergesidir. Karaağaç ortaokulundaki bıçakla yaralama, başka bir okulda öğretmenimizin darp edilmesi, çocuklarımızın markette tacize uğraması, okul bahçesinde hafta sonu top oynayan çocuklara şiddet, kimi okullarda meydana gelen hırsızlık, vandallıklar ve bunların bir de sosyal medya aracılığıyla yayımlanabilme cüretti.” diye konuştu.

TAŞIMALI EĞİTİMDE SIKINTILAR YAŞANDI

Fırtına, “Taşımalı eğitimde bu sene de servisler ve öğle yemekleriyle ilgili bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Araçların geç gelmesi, farklı plaka ve şoförlerin öğrenciyi alması, ihalede 3 araca ödeme yapılırken 2 aracın taşıma yapması gibi.

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan taşımalı eğitim kapsamındaki okullara ücretsiz öğle yemeği hakkı belirli bir sayı ile sınırlandırılmıştır. Verilen öğle yemekleri ise çocukların dengeli ve yeterli beslenmesi bir yana yenebilecek niteliklere bile sahip değildir. Yemeklerin çoğunluğu atılmakta hem öğrencilerimiz aç kalmakta hem de kaynaklarımız boşa gitmektedir. Yetkililere örnek yemekleri ulaştırdık, yemek listesi ile verilen yemekler arasındaki farklılıkları kanıtlarıyla sunduk. Bunu yaparken gıda mühendisi gibi uzmanlardan görüşler aldık. Önümüzdeki eğitim yılında özellikle bu konunun da takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz” dedi.

MEM’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Okul pansiyonlarında çıkan yemeklerin kalitesi ve doyuruculuğu ile birlikte dezavantajlı bölge okullarında verilen sabah kahvaltıları için Edirne Valiliğine ve İl MEM’e Edirne halkı olarak teşekkür ettiklerini dile getiren Fırtına, “Önümüzdeki yıl, bu uygulamanın bütün okullarımıza yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Edirne Valiliği ülkemizde ilk ve tek örneğini başarmış arıtmalı su sebillerini koyarak okullardaki içilebilir su sorununu çözmüştür. Yetkililerden isteğimiz düzenli olarak filtre kontrollerinin ve bakımlarının yapılması ve devamlılığının sağlanabilmesidir” diye ifade etti.

EN FAZLA DEVAMSIZLIK DEZAVANTAJLI BÖLGELERDE

En fazla devamsızlık ve terk yaşanan okullarımız dezavantajlı bölgeler olduğunu ifade eden Fırtına, “

 Bununla ilintili olarak gerek valiliğe gerekse belediye üst düzey yetkililerine sahada yaptığımız çalışma ve raporlarını daha önceki yıllarda sunduk. Valilikten kahvaltı, yemek ve su ihtiyacının karşılanmasını talep ettik. Belediyeden ise okul bahçe ve oyun alanlarının düzenlenmesiyle sosyal aktiviteler konusunda çocukları motive edici top, takım forması, akıl oyunları, hafta sonu olan gençlik spor müdürlüğündeki kurslardan yararlanabilmeleri için ücretsiz ulaşım hakkı gibi taleplerimiz oldu” dedi.

SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

ÇEDES projesi kapsamında Eskişehir ve İzmir'de 842 okula “manevi danışman” adı altında imam, müezzin ve vaiz gibi din hizmetlerinde çalışan kişilerin atanmasına, laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılmasına sessiz kalmamız mümkün değil diyen Fırtına, “Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu olarak bu uygulamadan derhal vaz geçilmesini, ne ülkemizde ne de ilimizde bu gerici ve çağdışı eğitim anlayışına izin vermeyeceğimizi bildiririz” dedi.

EDİRNE MEB SINIFTA KALMIŞTIR

Fırtına, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği Mücadele Günü olarak kutlandı. Ayrıca çocuklarımız devlet eliyle bir işçi gibi kullanılmaktadır. Emekleri sömürülmektedir. Eğitimden  ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılmaktadır. Tüm bunları düşündüğümüzde bakanlıkla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün karnesi de zayıftır. Biz onlara geçersiz not veriyoruz. Hatta gelecek yıl ekonomik krizin eğitime etkilerin daha fazla olacağını düşündüğümüz için özel okullardaki öğrencilerin devlet okullarına yönelim içerisinde olması söz konusu. Edirne’de okulların artması beklerken, azalıyor olması başlı başına bir sorundur” diye konuştu.

HABER: MERT SOYLU

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
"ASKIDA OKUL KIYAFETİ" KAMPANYASI
ilan.gov.tr
Son Haberler
Tarihi külliyede eskiz sergisi açıldı
Tarihi külliyede eskiz sergisi açıldı
Eczacılık her geçen zora giriyor
Eczacılık her geçen zora giriyor
Tokluoğlu'ndan Bahçeli'ye ziyaret
Tokluoğlu'ndan Bahçeli'ye ziyaret
BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
TARLADA TOP MERMİSİ BULUNDU
TARLADA TOP MERMİSİ BULUNDU
ULAŞIMA ZAM SİNYALİ
ULAŞIMA ZAM SİNYALİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.