YEŞİM DRAMALI
Edirne’de bir süre önce sofralarla tanışan mormiksli ve zerdemiksli ekmek Hasege Unlu Mamullerinde 4 lira 50 kuruştan satışa sunuldu.
Hasege Unlu Mamülleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, kentteki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelerek üretimini yaptıkları mor ekmek ve zerdemiksli ekmekle ilgili bilgiler verdi.
Edirne’de bir süredir mor ekmek üretimi yapan Hasege Unlu Mamulleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, Mor ekmeğin kerameti renginde değil içinde bileşenlerde.Mor sebze ve meyve özlerinden oluşan mor ekmeğin büyük ilgi gördü. Mor ekmeği sahtesinden çok rahat ayırt edebilirsiniz. Bunun için doğal olan mor ekmeğe limon sıkıldığında anında renginin değiştiğini göreceksiniz”dedi.
Geldi; “Edirnelilerin bir süre önce tanıştırdığımız mor ekmek, kahvaltı sofralarına hem renk hem de sağlık katıyor. Mor renkli sebze ve meyve özlerinin karışımıyla üretilen mor ekmek, aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor, uzun sürede sindirilerek de daha fazla tokluk hissi veriyor. Zerdemiksli ekmeğin faydaları ise, metabolizmamızı hızlandırır, anti kanser özeliğine sahip, kemik erimesinin önlenmesinde, cilt sağlığını düzenlemesinde, kolesterolün dengelemeye yardımcı olan çok güçlü bir antioksidandır”diye açıkladı.
Çeşitli ekmeklerimizi üretmeyi sürdüreceğiz diyen Geldi, “Ekmeklerimizle hayatımıza sağlık katmayı sürdürüyoruz. Salığımız adına daha çok yapmamız gereken işimiz var. Yolumuz uzun ve mor ekmekle bu başlangıcı yapmış oluyoruz. Farklı şekillerde üretim şekilleri de mevcut. Örneğin pancarla veya daha farklı renklendiricilerle üretilebilir.
Edirne’de bir süre önce sofralarla tanışan mormiksli ve zerdemiksli ekmek Hasege Unlu Mamullerinde 4 lira 50 kuruştan satışa sunuldu.
Hasege Unlu Mamülleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, kentteki bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelerek üretimini yaptıkları mor ekmek ve zerdemiksli ekmekle ilgili bilgiler verdi.
Edirne’de bir süredir mor ekmek üretimi yapan Hasege Unlu Mamulleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, Mor ekmeğin kerameti renginde değil içinde bileşenlerde.Mor sebze ve meyve özlerinden oluşan mor ekmeğin büyük ilgi gördü. Mor ekmeği sahtesinden çok rahat ayırt edebilirsiniz. Bunun için doğal olan mor ekmeğe limon sıkıldığında anında renginin değiştiğini göreceksiniz”dedi.
Geldi; “Edirnelilerin bir süre önce tanıştırdığımız mor ekmek, kahvaltı sofralarına hem renk hem de sağlık katıyor. Mor renkli sebze ve meyve özlerinin karışımıyla üretilen mor ekmek, aynı zamanda bağışıklığı güçlendiriyor, uzun sürede sindirilerek de daha fazla tokluk hissi veriyor. Zerdemiksli ekmeğin faydaları ise, metabolizmamızı hızlandırır, anti kanser özeliğine sahip, kemik erimesinin önlenmesinde, cilt sağlığını düzenlemesinde, kolesterolün dengelemeye yardımcı olan çok güçlü bir antioksidandır”diye açıkladı.
Çeşitli ekmeklerimizi üretmeyi sürdüreceğiz diyen Geldi, “Ekmeklerimizle hayatımıza sağlık katmayı sürdürüyoruz. Salığımız adına daha çok yapmamız gereken işimiz var. Yolumuz uzun ve mor ekmekle bu başlangıcı yapmış oluyoruz. Farklı şekillerde üretim şekilleri de mevcut. Örneğin pancarla veya daha farklı renklendiricilerle üretilebilir.