• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:40
1 ton 120 litre sahte içki ele geçirildi
10:38
Keşan'ın projelerini değerlendirdiler
10:27
Recep Zıpkınkurt’tan Edirne Ticaret Borsası’na Ziyaret
10:26
VALİ SEZER SANCAK TÖRENİNE KATILDI
10:14
İPSALA ÇARŞI MERKEZİNE LED EKRAN YAPILACAK
10:01
Çifte Vatandaşa Sandık Çağrısı
09:51
CEVİZ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ: 400 TON HASAT BEKLENİYOR
09:48
UZUNKÖPRÜ’DE GENÇ YETİŞTİRİCİYE ZİYARET
09:43
 Çiftçilere tarımsal desteklemeler hakkında bilgi verildi
09:40
ÖĞRENCİLER DEĞERLER EĞİTİMİNDE BULUŞTU
09:36
SİNAN TEKİN EDİRNE BAROSUNU ZİYARET ETTİ
09:33
SPOR VE OKÇULUK EĞİTİMLERİNE YAKIN TAKİP
09:32
Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tır şoförlerinden eylem
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. ÖNLEMLER ALINMADAN ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI
EĞİTİM
Yayınlanma: 08 Şubat 2022 - 09:52

ÖNLEMLER ALINMADAN ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI

EĞİTİM
08 Şubat 2022 - 09:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÖNLEMLER ALINMADAN ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTI
Kovid-19 salgınında yeterli önlemler alınmadan öğrencilerin ders başı yaptığına dikkat çeken Veli-Der Edirne Şube Başkanı Benay Gürsel, sınıf mevcutlarının çok kalabakalık olduğunu vurguladı.
Veli-Der Edirne Şube Başkanı Benay Gürsel, şu açıklamada bulundu, “Veli-Der olarak eğitim öğretim yılının birinci döneminde salgın koşulları ve alınması gereken önlemler, okullarda çocuklarımızın suya ücretsiz erişimi ve dezavantajlı bölgelerdeki okullarda okuyan çocuklarımızla ilgili çeşitli konularda çalışmalar yaptık ve bunları kamuoyu ile paylaştık. İkinci döneme ise çözüme kavuşturulmayı bekleyen birçok sorun ile başlıyoruz.
KALABALIK SINIFLARIN SEYRELTİLMESİ GİBİ ÖNLEMLER ALINMADI
Hijyen, fiziki mesafe, havalandırma ile ilgili önlemler yeterince alınmadı. Salgında öğretmen ihtiyacı daha da artmış durumdayken ve MEB’in verileri ile en az 170 bin öğretmene ihtiyaç varken yalnızca 15 bin öğretmen ataması yapıldı. Yeterli öğretmen ataması yapılmadığı gibi ders süreleri de kısaltılmadı. Kalabalık sınıfların seyreltilmesi gibi önlemler alınmadı. Bugünlerde vaka sayıları kritik bir biçimde artmış ve her gün 200’den fazla insanımız salgın yüzünden hayatını kaybediyorken sanki salgın bitmiş gibi önlemlerin azaltılmış olmasını ve okullara etkilerinin neler olabileceğini kaygıyla izliyoruz.


OKULLAR YARDIMCI PERSONEL EKSİKLİĞİ İLE YÜZ YÜZE BIRAKILDI
Salgında yardımcı personel sayısı daha da artırılması gerekirken bu sayı yarı yarıya azaltıldı. Okulların kapalı olduğu dönemde İŞKUR tarafından MEB’e 90 bin kadro ayrılmasına rağmen, yüz yüze eğitimin devam ettiği dönemde ise yalnızca 42 bin kadro ayrıldı. Okullarımız temizliğe en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde yardımcı personel eksikliği ile yüz yüze bırakıldı. Güvenlik görevlisi personelinin olmaması özellikle dezavantajlı bölge okullarımızda güvenlik zafiyetini de ortaya çıkarmıştır.
EĞİTİMDE EŞİTSİZLİKLER SON DERECE DERİNLEŞTİ
Kamu okullarında derslik başına düşen öğrenci sayısı 25,5 iken özel okullarda 9,5 olduğu verileri paylaşıldı. Açıklanan veriler kamu okulları ile özel okullar arasında eğitimde yaşanılan eşitsizliğin sağlık hakkı açısından da ne denli ciddi boyutlara ulaştığını ortaya çıkardı. Eğitimde eşitsizlikler son derece derinleşmişken ve tüm öğrencilere nitelikli bir telafi programı uygulanması gerekirken sınav merkezli eğitim ısrarla sürdürüldü. Salgına rağmen ulaşımın kamusal, ücretsiz ve kamu görevlileri eliyle gerçekleştirilmesi için adım atılmadı. Kapatılan 17 bini aşkın köy okulu açılmayıp taşımalı eğitime devam edildi. Servis araçları ile okullarına ulaşmaya çalışan Afyon’da 5, Kocaeli’de 4 çocuğumuz hayatını kaybetti.
Milli Eğitim Şurası’nda ise salgın, alınacak önlemler veya eğitimin sorunları konuşulmadı. Eğitimde yaşanan tüm bu sorunlar ve eşitsizlikler görmezden gelinerek 4-6 yaş okul öncesi eğitiminde din dersinin zorunlu hale getirilmesi ile ilgili skandal bir karara imza atıldı. Protokollerle yeterli öğrenci sayısına ulaşamayan MEB bunu telafi edebilmek için bilimsel hiçbir alt yapısı olmayan, çocuğun üstün yararını gözetmeyen  bu konuda, gözü kapalı hareke geçti.
Meslek Liselerinin Mesleki Eğitim Merkezine (MESEM) dönüştürülerek öğrencilerin çocuk işçi olarak çalıştırılacak olması ise dönemin en sorunlu eğitim hakkı ihlali ve çocuk işçiliğinin MEB eliyle yasallaştırılması sürecidir. Bu sistemle yoksul halk çocukları okul yaşamından kopartılarak sermayenin hizmetine ucuz işgücü olarak verilecektir.Okul; çocuklara akranlarıyla birlikte eğitim ve öğretim ortamı yaratırken aynı zamanda çocuğun şiddet, madde bağımlılığı, taciz gibi olumsuzlukların öğretmenler tarafından ortaya çıkartıldığı ve çocuğun üstün yararı gözetilerek bu olumsuzlukların ilgili kurumlarla ortaklaşılarak çözüme ulaştırıldığı ilk basamaktır.Kısaca bu uygulamayla çocuklar yalnızlaştırılarak devletin kontrolünden, yine devlet eliyle çıkartılmış olacaktır.
Veli-Der Edirne Şubesi olarak laik bilimsel ve kamusal eğitim için mücadelemizin devam edeceğini, çocuklarımızın, velilerimizin ve eğitim emekçilerimizin yanında olacağımızı bir kez daha yineliyor, sağlıklı başarılı bir eğitim dönemi diliyoruz.”
 
 
 
 
 
 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
ÖĞRENCİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLİYOR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
MİNİK ÖĞRENCİLER SOKAK HAYVANLARINA KULÜBE YAPTILAR
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
İLKÖĞRETİM HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI
"ASKIDA OKUL KIYAFETİ" KAMPANYASI
ilan.gov.tr
Son Haberler
 1 ton 120 litre sahte içki ele geçirildi
1 ton 120 litre sahte içki ele geçirildi
Keşan'ın projelerini değerlendirdiler
Keşan'ın projelerini değerlendirdiler
Recep Zıpkınkurt’tan Edirne Ticaret Borsası’na Ziyaret
Recep Zıpkınkurt’tan Edirne Ticaret Borsası’na Ziyaret
VALİ SEZER SANCAK TÖRENİNE KATILDI
VALİ SEZER SANCAK TÖRENİNE KATILDI
İPSALA ÇARŞI MERKEZİNE LED EKRAN YAPILACAK
İPSALA ÇARŞI MERKEZİNE LED EKRAN YAPILACAK
İCRADAN SATILIK MAKİNELER
İCRADAN SATILIK MAKİNELER

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.