Selimiye Camii Ramazan’a Yetişecek, İlk Teravih Namazı Kılınacak
Restorasyonda sona gelindi
Edirne’nin simgesi Selimiye Camii’nde yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık beş yıldır devam eden çalışmaların Ramazan ayı öncesinde tamamlanması ve caminin yeniden tam kapasiteyle ibadete açılması hedefleniyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü koordinesinde sürdürülen restorasyon kapsamında, minareler başta olmak üzere iç ve dış bölümlerdeki onarımların büyük bölümü tamamlandı. Son aşamada ise detaylı temizlik, çevre düzenlemesi ve son kontrollerin yapıldığı bildirildi.
“İlk teravih Selimiye’de kılınacak”
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan ayına yetişeceğini belirterek, ilk teravih namazının Selimiye Camii’nde kılınacağını açıkladı.
Çocukluk anılarıyla Selimiye vurgusu
Selimiye Camii’nin kendisi için ayrı bir manevi değeri olduğunu ifade eden Aksal, çocukluk yıllarında Ramazan aylarında ailesiyle birlikte bu camiye geldiğini hatırlattı. Aksal, herkes için kutsal olan Selimiye Camii’nin açılışında, ilk teravih namazının çocukluk yıllarındaki gibi huzur içinde kılınacak olmasının özlemini yaşadığını dile getirdi.
En kapsamlı restorasyon
Selimiye Camii’nde bugüne kadar yapılan en detaylı ve en kapsamlı restorasyonun gerçekleştirildiğini vurgulayan Aksal, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ve tarihi yapının özgün dokusunun korunmasına büyük önem verildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan gelebilir
Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarının uyması halinde Ramazan ayında Selimiye Camii’nde kılınacak teravih namazı için Edirne’ye gelmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.
Ramazan sokağı ile farklı bir Ramazan
Aksal, Edirne Valiliği ile birlikte yürütülecek Ramazan Sokağı çalışmalarıyla bu yıl Edirne’de ilk defa farklı ve özel bir Ramazan yaşanacağını belirterek, Selimiye çevresinde planlanan etkinliklerin kente hem manevi hem de kültürel bir canlılık kazandıracağını ifade etti.
Mahya geleneği yeniden
Yetkililerden alınan bilgilere göre, planlanan takvimde bir aksama yaşanmaması halinde Selimiye Camii, Ramazan ayıyla birlikte cemaatini ağırlamaya başlayacak. Ramazan aylarının simgelerinden olan mahya geleneğinin de Selimiye Camii’nde yeniden yaşatılması bekleniyor.
Selimiye Camii’nin kesin açılış tarihine ilişkin resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. HABER:MESUT ÇINAR





