• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
11:43
Gençler Türkiye Kupası final etabıyla devam etti
11:42
Otellerde doluluk yüzde 100'e yaklaştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. SANAT SOKAKTA
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 24 Ekim 2017 - 03:56

SANAT SOKAKTA

KÜLTÜR-SANAT
24 Ekim 2017 - 03:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SANAT SOKAKTA
İlk olarak 2010 yılında “Sanatı, barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz” diyerek Edirne’de ve kısa sürede Türkiye’de büyük ilgi gören Sokakta Sanat Var Derneği Edirne, düzenlediği tanışma toplantısı ile gönüllüler ve sevenlerle bir araya geldi.

 

Sokakta Sanat Var Derneği Edirne Yeni Koordinatörü Burak Demir; “Sanatı sokağa çıkarmaya devam ediyoruz” dedi. Safir Koleji’nde gerçekleştirilen tanışma toplantısında yeni ve eski gönüllüler bir araya geldi. Gerçekleştirilen tanışma toplantısı hakkında bilgi veren Sokakta Sanat Var Derneği Edirne Koordinatörü Burak Demir, yaptığı açıklamada; “Sokakta Sanat Var Derneği, 7 yıldır Türkiye’nin en kapsamlı sanat festivalini gönüllü bir şekilde yapan ilk ve tek dernektir. İstanbul’da bir şubemiz var. Burada Edirne Belediyesi’nden bir destek alıyoruz. Fakat bu etkinlikte Edirne Belediyesi’nin bir desteğini göremedik. Sadece Edirne Belediyesi’nin birimlerinden destek alabildik. Bu tanışma etkinliğimizde de Trakya Üniversitesi hocalarımızdan müzik dinletisi, Sanat Akademisi’nden dans gösterisi talep ettik. Onlar da bizi kırmadılar ve kabul ettiler. Aynı zamanda Sokakta Sanat Var’ın tanıtım videoları ve Sabancı Vakfı tarafından ‘Fark Yaratanlar’ seçildiğimizde hazırlanan bir video yayınlıyoruz” dedi.

 

“DİĞER YILLARDAN DAHA FARKLI OLACAK”

Sokakta Sanat Var Derneği Edirne Koordinatörü Burak Demir, yapılacak etkinliklerle bu yılki faaliyetlerin diğer yıllara göre daha farklı olacağını vurguladı. Demir; “Bu arada Sabancı Vakfı tarafından ‘Fark Yaratanlar’ seçilmemiz bizim için büyük bir adım oldu. Aynı zamanda bu ayın 16’sında Bilgi Genç Sosyal Girişimci Projesi’nde Sokakta Sanat Var ile Kurucumuz Gencay Adıgüzel, birinci seçildi.  Bu seneki hedeflerimiz, geçen seneki festivalimize göre daha geniş olacak. Farklı olarak geziler ve kamplar düzenlemeyi düşünüyoruz. En az iki tiyatro oyunu düzenlemeyi planlıyoruz. Derneğimiz içinde yaş sınırlamamız yok. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite grubumuz var. Üniversite grubumuz, Rengahenk Tiyatro; lise grubumuz Renglis, ortaokul grubumuza da Rengo diyoruz. Ortaokul, lise öğrencilerini de sanatla birleştirmeye çalışıyoruz. Tek amacımız insanların sanatı sadece kapalı alanlarda değil, sokakta da hem üretilebilir hem tüketilebilir olduğunu görmesi. Sadece tüketilebilir değil, hem de üretilebilir olduğunu da bilmesini istiyoruz. Bu yüzden sanatı sokağa çıkarmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“SOKAKTA SANAT VAR OLARAK ÇOK FAZLA MADDİ, MANEVİ DESTEK GÖREMİYORUZ”

Dernek kapsamında pek çok atölye olduğunu söyleyen Demir; “Tiyatro atölyemiz var. Müzik atölyemizde tüm derslerimiz ücretsiz. Bu sene de gitar, bağlama, yan flüt, bas gitar, elektro gitar dersleri veriyoruz. Aynı zamanda Hat Atölyesi, Resim Atölyesi, Karakalem Atölyesi, Ebru Atölyesi bunları açmayı düşünüyoruz. Tiyatro atölyesini bu sene biraz daha değiştirip, daha çok salon oyunlarını değil, sokak oyunlarına ağırlık vereceğiz. Aynı zaman ortaokul, lise ve üniversite grubumuzun hepsini tiyatro içine sokmaya çalışıyoruz. Bu sene biraz da müzik ağırlıklı olmaya devam edeceğiz. Mayıs ayında yine festivalimiz olacak. Bu sene festivale tiyatro da eklemeyi düşünüyoruz. Bu anlamda daha kapsamlı düşünüp biraz daha büyük bir festival yapmak istiyoruz. Sokakta Sanat Var olarak çok fazla maddi, manevi destek göremiyoruz. Bu nedenle etkinliklerimizde problemler yaşadığımız oluyor. Şu anda bir dernek yeri arayışı içerisindeyiz. Yapılanmamız oturmuş durumda ve hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Gönüllü bir proje yapıyoruz. Bunun sürdürülebilir olmasını isteyenlerin derneğimizin faaliyetlerini gelip görmelerini ve bize destek olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ADIGÜZEL: “AMAÇ BAĞ KURMAK”

Sokakta Sanat Var Derneği Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Gencay Adıgüzel ise yaptığı açıklamada; “Bu yıl 7’nci yılımıza giriyoruz. Yaptığımız birçok iş, Sokakta Sanat Var’dan mezun olan birçok gönüllü var. Kendi işlerinde çalışan, evlenen çocuğu olan birçok insan oldu. Çalışmalarımıza bu yıl Edirne ve İstanbul’da iki temsilci olarak devam ediyoruz. Yakın zamanda Sabancı Vakfı tarafından ‘Fark Yaratanlar’ seçildik. Bu yıl da Bilgi Üniversitesi’nin düzenlediği Bilgi Genç Sosyal Girişimci Projesi’nde birincilik ödülünü kazandık. Amacımız, Türkiye’deki nitelikli sanat eğitiminin yetersiz olmasından ötürü sanata herkesin ulaşabilmesi ve insanlarla sanat arasında bir bağ kurmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gençler Türkiye Kupası final etabıyla devam etti
Gençler Türkiye Kupası final etabıyla devam etti
Otellerde doluluk yüzde 100'e yaklaştı
Otellerde doluluk yüzde 100'e yaklaştı
Filiz Gencan'dan Net Mesaj:
Filiz Gencan'dan Net Mesaj: "Biz Partimizdeyiz"
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
KÜLE DÖNDÜ
KÜLE DÖNDÜ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.