• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:07
Gurbetçilerin Avrupa'ya dönüş yolculuğu sürüyor
11:27
Lalapaşa’da 2026 Ayçiçek Biçim Fiyatı Belirlendi
11:22
Uzunköprü'de Altyapı, Yol ve Park Bakım Çalışmaları Sürüyor
11:07
Öğretmenlik Mesleğinin İtibarını Önlük ile mi Yükselteceksiniz?
11:04
Alkan, Edirne İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti
10:54
Uzunköprü'de Safkan Taylara Mikroçipli Kimliklendirme
10:36
Erdinç'ten Özünlü ve Selim'e Güreş Daveti
10:34
Edirne'de motosiklet ile tırın çarpıştığı kaza kamerada
09:57
Altın 2 ayın zirvesine yakın
09:55
Trakya Birlik 60. Yaşını Kutluyor
09:48
Okul Desteğinde Son Gün 21 Ağustos
09:44
Köse, Enez'de incelemelerde bulundu
09:42
Mahalle Buluşmaları Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'nde Devam Etti
09:40
Hamzadere Sulama Birliği’nin Araç Filosu Güçlendirildi 
09:28
86 Yıllık Bir Hayat, 45 Yıllık Baston Ustalığı
09:27
Edirne Belediyesi Bandosu Yaz Konserleri Devam Ediyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. SINIRSIZ MARATONA BİN 500 KİŞİ KATILACAK
SPOR
Yayınlanma: 05 Şubat 2018 - 05:10

SINIRSIZ MARATONA BİN 500 KİŞİ KATILACAK

SPOR
05 Şubat 2018 - 05:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SINIRSIZ MARATONA BİN 500 KİŞİ KATILACAK
Bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek “Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu” ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği Başkanı Önder Akdağ, maratona yaklaşık bin 500 kişinin katılmasını öngördüklerini bildirdi.

 

Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Akdağ, “Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği olarak 3 yıldır Edirne’de düzenlediğimiz Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu bu yıl 29 Nisan 2018 tarihinde yapılacaktır. 4. sünü yapacağımız bu maraton için sporcu kayıtları açılmış olup, www.sinirsizdostlukmaratonu.org (TUYUB) adlı site üzerinden yapılmaktadır. Yapılışı itibariyle dünyada bir ilk olan bu maratona dünyanın her yerinden sporcular katılmaktadır. Bugün Trakya’da atletizme gönül vermiş sporcularımız ile beraber Sınırsız Dostluk Yarı Maraton çalışmalarının startını veriyoruz” dedi.

 Maratonun 3 yıldızlı sertifika ile ödüllendirildiğini hatırlatan Akdağ şunları söyledi: “Bindiği üzere Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu geçen yıl Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (İAAF) tarafından üç yıldızlı sertifika ile ödüllendirilmiştir. Bu yıl da İAAF tarafından 2018 programına alınarak 29 Nisan 2018'de yapılması planlanan bu maratona dünyanın farklı ülkelerinden sporcuların gelecek olması hem Edirne'nin hem Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır.

    Bu yıl bin 500 kişinin katılması öngörülen maratonumuzun geleneksel dostluk, kardeşlik temasına ilave olarak çevre konusunda duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak adına plastiğe hayır temasını eklemiş bulunmaktayız. Ayrıca bu yıl yarı maratona ilave olarak çocuk atletizmi ve engelli atletizmi ile ilgili iki ilave etkinlik daha organizasyon kapsamında yapılacaktır.

    Bilindiği üzere geçmiş yıllarda olduğu gibi maratonun parkuru Selimiye Camii önünden başlayarak Sinagog, Tarihi Tunca ve Meriç köprülerinden geçerek Yunanistan'ın Kastanies Kasabası'na pasaportsuz vizesiz gidilip oradan dönülerek Lozan Anıtı, Tarihi Tren Garı ve Tarihi köprülerden geçerek Selimiye Camii'nde noktalanacaktır.

    Engelli ve çocuk atletizmi start noktasından başlayarak Selimiye'nin etrafında bir tur atılacak şekilde bir parkur belirlenmiştir. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile yaptığımız istişarelerde çocuk atletizmi ile ilgili bütün okulların katılımı ile destek sağlayacaklarını ifade etmişlerdir. Engelli atletizmi ile ilgili de Gençlik Spor İl Müdürlüğü her türlü desteği sağlayacağını ifade etmiştir.

    Geçmiş yıllarda bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Edirne Valiliği ve Edirne Belediye Başkanlığı'na teşekkür ederiz ve bu yıl da yapmış olduğumuz görüşmelerde Edirne Valimiz ve Belediye Başkanımız bütün kurum ve kuruluşlarla yanımızda olduklarını ifade etmişlerdir.

    Sporcu dostlarımız, atletlerimiz, koşarak; siz basın mensupları da bunları habere dönüştürerek emeklerinizle bizlere, Edirne'mize ve ülkemiz tanıtımına katkıda bulunuyorsunuz. Tüm basın kuruluşlarımızın uluslar ve uluslararası arenada duyuru ve tanıtımımızın yapılmasında emek ve destek verdiğiniz için sizlere de burada teşekkür ediyoruz.”

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirneli Genç Futbolcuya Milli Çağrı
Edirneli Genç Futbolcuya Milli Çağrı
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
Edirnespor Profesyonel Lige Veda Ediyor
Edirnespor Profesyonel Lige Veda Ediyor
Genç Edirnespor'dan Kritik Puan
Genç Edirnespor'dan Kritik Puan
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gurbetçilerin Avrupa'ya dönüş yolculuğu sürüyor
Gurbetçilerin Avrupa'ya dönüş yolculuğu sürüyor
Lalapaşa’da 2026 Ayçiçek Biçim Fiyatı Belirlendi
Lalapaşa’da 2026 Ayçiçek Biçim Fiyatı Belirlendi
Uzunköprü'de Altyapı, Yol ve Park Bakım Çalışmaları Sürüyor
Uzunköprü'de Altyapı, Yol ve Park Bakım Çalışmaları Sürüyor
Öğretmenlik Mesleğinin İtibarını Önlük ile mi Yükselteceksiniz?
Öğretmenlik Mesleğinin İtibarını Önlük ile mi Yükselteceksiniz?
Alkan, Edirne İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti
Alkan, Edirne İl Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti
“CHP’YE ZARAR VERİR”
“CHP’YE ZARAR VERİR”

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.