• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:34
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
17:20
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
16:48
"Kupriva" sofralarda yaşatılıyor
16:48
16 düzensiz göçmen yakalandı
16:25
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
16:24
Yeşil Alanlar İçin Hummalı Çalışma
16:23
Eşini bıçakla yaralayan kadın gözaltına alındı
12:44
KEREM’DEN DÜNYA ÇAPINDA TARİHİ BAŞARI
12:43
Milli Takım Seçmeleri Start Aldı
11:01
Kakava Coşkusu İçin Davul Zurna ile Davet
11:00
Eski Başkan Giyik’ten Suçlamalara Sert Yanıt
10:15
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
10:02
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
10:00
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. SON YILLARIN EN YOĞUN KATILIMI
GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Ekim 2018 - 05:50

SON YILLARIN EN YOĞUN KATILIMI

GÜNDEM
30 Ekim 2018 - 05:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SON YILLARIN EN YOĞUN KATILIMI
Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yıl dönümü tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Gerçekleştirilen kutlamalarda Edirne Halkı kaldırımlara sığmayarak yolları dahi doldurdu.

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hediye ettiği Cumhuriyetin 95. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 95 yıl önce temelleri atılan Cumhuriyetimizin yıl dönümü tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Edirne’de de tüm kamu kurum ve kuruluşları çeşitli aktiviteler düzenledi. Dün Edirne Valisi Günay Özdemir’in makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Talatpaşa Asfaltı üzerinde oluşturulan törene  Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanlığına bağlı birimler, Edirne Garnizon Komutanlığı askeri erkanı, Edirne’de görev yapan kamu kurum ve kuruluşların amir ve temsilcileri, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, tüm ortaokul ve liseler, Edirne’de faaliyet gösteren dernek ve toplulukların yanı sıra Edirne Halkı da kutlamalara yoğun ilgi gösterdi.

SAYGI DURUŞU YAPILMADI

Kortejlerin yürüyüşü öncesi İstiklal Marşı okundu. Ancak her protokol gereği Şehitler ve Gaziler için gerçekleştirilen saygı duruşu bu defa yapılmadı. Bu durumu fark eden bazı vatandaşlar sert bir şekilde tepkilerini dile getirdi. İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudu. Düzenlenen yarışmalarda derece kazanan öğrencilere Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Erdin hediyelerini takdim etti.

“FATİH’İ İYİ ANLARSANIZ ATATÜRK’Ü İYİ ANLARSANIZ DEVLETİNİZE, BAYRAĞINIZA VE ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE SAHİP ÇIKARSINIZ”

Günün anlam ve önemi hakkında kürsüde konuşma yapan Vali Özdemir, gençlere bir takım nasihatlerde bulundu. Özdemir konuşmasında; “Cumhuriyet Türkler için devamlılıktır. Tarih boyunca Türk Milleti hiçbir esaret altına girmemiş, hep bağımsızlığı tercih etmiş. Özgürlüğünün mücadelesini vermiş ve sonunda devletini kurmuştur. Osmanlı Türklerin imparatorluğu olduğu gibi Cumhuriyet de Türklerin Cumhuriyetidir. İstanbul’u feth eden ve medeniyetin kurulduğu şehir olan Edirne nasıl Türklerin imparatorluğuna sahip çıktıysa yine Türklerin Cumhuriyeti olan Türkiye Cumhuriyetine hep sahip çıkmış ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Bugün Türkiye, Dünyada ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi olarak önemli bir yere sahiptir. Toplum olarak da ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da halkımız, dünyada sayılı toplumlardan olmuştur. Ulusal ve uluslararası bu gelişmeler Cumhuriyet ve cumhuriyetin sağladığı imkânlar sayesinde olmuştur. Çok değerli gençlerimiz sizlere sunduğumuz bu imkânlar Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Geçmişinizi iyi öğrenin. Fatih Sultan Mehmet’i iyi öğrenin. Atatürk’ü iyi öğrenin. Fatih’i iyi anlarsanız Atatürk’ü iyi anlarsanız devletinize, bayrağınıza ve Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkarsınız. Sizlerin Edirneli Fatih Sultan Mehmet’i ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi anlamanız için Edirne Halk Kütüphanesinin girişinde Fatih Sultan Mehmet’in ve Atatürk’ün okuduğu kitapları ve de kitaplarını sergiliyoruz. Okudukları kitapları gördüğünüzde nasıl Fatih olunduğunu ve nasıl Atatürk olunduğunu göreceksiniz” dedi.

“VEDA DEĞİL”

Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Özdemir, kürsüde gerçekleştirdiği konuşmasında Edirnelilerden helallik istedi. Özdemir konuşmasında; “Sizlerle 2 yıl boyunca Cumhuriyet Bayramı ve diğer bayramlarımızı kutlamaktan ve bu heyecanı yaşamaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. Sizinle 2,5 yıldırı beraber yaşıyorum. Edirne’yi Edirnelilerle beraber yaşamayı çalışıyorum. Edirne’yi anlamak için Edirne’yi Edirnelilerle beraber yaşamak gerekiyor. Eğer Edirne’yi yaşamazsanız, Edirne’yi anlayamazsınız. Bundan sonra sizlerle olan son bayramım. Artık tayinim çıktı ve ben de sizlerle de vedalaşmak istedim. Ama bu vedalaşma değil. Edirne’deki görev sürem boyunca Edirneliler ve tüm insanlık için, gereken ne varsa, inanç ve değerlerime uygun bir şekilde adaletli, kul hakkı yemeden yedirmeden, insanlara zulüm yapmadan görev yapmaya çalıştım. Makam arabasında taşıdığım ay yıldızlı al bayrağı hiçbir zaman yere düşürmedim, hiçbir leke getirmedim. Bu dönem içerisinde eğer farkına varmadan hemşerilerime ve çalışma arkadaşlarıma bir hata yaptıysam haklarını helal etmelerini istiyorum. Ben tüm arkadaşlarıma ve Edirnelilere hakkımı helal ediyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra halk oyunları gösterilerinin ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni gerçekleşti.

“15 TEMMUZ’DA MÜSAADE ETMEDİĞİMİZ TANKLAR SEVGİYLE KARŞILANDI”

Vali Özdemir, kutlama törenlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bugün gerçekten Cumhuriyetimizin 95’inci yılını bütün halkımızın büyük bir katılımıyla, heyecanla kutladık. İlk defa da bu sene 15 Temmuz’dan sonra tanklarımız tören alanından geçti. 15 Temmuz’da müsaade etmediğimiz tanklar, bugün halkımızın beğenisiyle, coşkusuyla, sevgisiyle karşılandı. Ben halkımıza, bütün askerlerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve şehit yakınlarına da teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

SON YILLARIN EN YOĞUN KATILIMI

Edirne’de gerçekleştirilen etkinliklerde halkın katılımı son yıllarına nazaran en yoğun katılımdı. Halk, kendilerine ayrılan alanlara sığamadı ve halk kortej alanına kadar katılımcıları seyretti. Özellikle Edirne Garnizon Komutanlığına bağlı askerlerin yürüyüşü sırasında alkışları susmayan halk, askerlerimizi Türk Bayraklarıyla selamladı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
"Kupriva" sofralarda yaşatılıyor
16 düzensiz göçmen yakalandı
16 düzensiz göçmen yakalandı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Balıkpazarı Caddesi’nde Asfalt Mesaisi Sürüyor
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
Bir Köyün Hayali Gerçek Oldu
"Kupriva" sofralarda yaşatılıyor
16 düzensiz göçmen yakalandı
16 düzensiz göçmen yakalandı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
Edirne İl Müftüsü Burhan Çakır Göreve Başladı
EĞİTİMİN ÖNCÜSÜ EDİRNE’DE
EĞİTİMİN ÖNCÜSÜ EDİRNE’DE

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.