• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:11
Edirne’de Sıfır Atık Çalıştayı Düzenlenecek
16:01
Edirne Kırkpınar’a Hazırlanıyor
15:55
ONKOLOJİ EK BİNASINDA BELİRSİZLİK
15:51
“Sağlık Emekçilerinin Hakları Gasp Ediliyor”
15:41
YRP’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI
15:36
Ormankıran'dan Hasat Döneminde Yangın Uyarısı
15:33
Şalvarını Giy, Eğlenceye Katıl
15:30
Hakemlere Modern Dokunuş
15:06
Kulekapı Caddesi Kırkpınar’a Hazırlanıyor
15:01
Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
14:49
Yazım yanlışlarını projeyle mercek altına aldılar
14:39
Gurbetçiler Ana Vatana Kavuştu
14:21
Kırkpınar Hazırlıkları İçin Kritik Toplantı
14:14
Öğrencilere gıda güvenilirliği eğitimi verildi
09:24
GSS Edirne’den Yoğun Bakım ve Otopark Çağrısı
09:23
Lavanta Şenliği başladı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. STOPAJ UYGULAMASI KALKMASI GEREKİR
EKONOMİ
Yayınlanma: 29 Haziran 2019 - 04:59

STOPAJ UYGULAMASI KALKMASI GEREKİR

EKONOMİ
29 Haziran 2019 - 04:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
STOPAJ UYGULAMASI KALKMASI GEREKİR
Mert SOYLU
Kirada olan esnafın belini büken en büyük sorunlardan biri olan Stopaj uygulaması sorun haline geldi. Esnaflar yapılacak bir düzenlemeyle bu sorunun aşılmasını bekliyor.
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Verginin vergisi olan stopaj uygulaması esnafımızın üzerinden kaldırılmalı. Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürdüğünü söyledi.
ESNAFIN ÜZERİNDEKİ YÜKÜ KALDIRSINLAR
Stopaj uygulamasının, vergi yükünü mülk sahibinden alıp başkasına verilmesi olduğunu belirten Cingöz, “Verginin vergisi olan stopaj uygulaması esnafımızın üzerinden kaldırılmalı. Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürüyor. Esnafımız kira ödediği dükkânın vergisini ödüyor. Mülk sahibinin ödemesi gerekirken, kirayı alan değil veren tarafın ödemesi haksız bir düzen oluşturuyor. Stopaj uygulaması esnafımızın sırtındaki birçok yükün yanına yük oluyor. Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Ama esnafımız bunu zarar etse dahi ödemek zorunda. Finansal sorunlar, kiralar, sigorta primi vs. derken birçok kalemde ödemesi olan esnafımızın üzerinden stopaj uygulaması kaldırılmalı. Bu esnafımıza bir ayrıcalık değil, hakkını teslim etmek demektir. Stopaj tamamen kaldırılmalı ya da oranı yüzde 5’e düşürülmeli. Hükümet, yasal düzenlemeyi yaparak esnafın  üzerinden bu sorunu atması lazım”dedi.
ÇIRAKLIK SÜRESİ SİGORTA BAŞLANGICI SAYILSIN
Meslek liselerinde yapılan staj ve işin öğrenildiği çıraklık eğitim dönemi emeklilikte geçerli olmadığını ifade Cingöz,” Ekonominin temel yapı taşı esnaf ve sanatkârımızın da ekonomik kalkınmanın da en önemli unsuru mesleki ve teknik eğitimdir. İç piyasada gerekli olan ve sürdürülebilir, güçlü bir kalkınma için ara eleman açığını mesleki ve teknik eğitim kapatır. Devletin de katkılarıyla mesleki ve teknik eğitimin önemi her geçen gün daha da fark ediliyor. Esnaf ve sanatkârlarımızın mesleklerinin devamı için de ekonomimiz için de çırak olmak, meslek edinmek ve bunu devam ettirmek çok önemliMesleki ve teknik eğitimde alınan eğitim, verilen emek asla yadsınamaz. Çırakların emeklerinin değerinin karşılığı da verilmeli. Çırakların sigorta başlangıcı çıraklık dönemi itibari ile başlamalı. 1 milyon civarında bu emeğin karşılığını bekleyen vatandaşımız var. Çıraklık döneminin sigorta başlangıcı sayılması mesleki eğitimi daha cazip hale getirecektir. Bu da çırak sayısında artışı sağlayacaktır” dedi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
 Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Çiftçiye darbe vuruyorlar
Çiftçiye darbe vuruyorlar
ilan.gov.tr
Son Haberler
Edirne’de Sıfır Atık Çalıştayı Düzenlenecek
Edirne’de Sıfır Atık Çalıştayı Düzenlenecek
Edirne Kırkpınar’a Hazırlanıyor
Edirne Kırkpınar’a Hazırlanıyor
ONKOLOJİ EK BİNASINDA BELİRSİZLİK
ONKOLOJİ EK BİNASINDA BELİRSİZLİK
“Sağlık Emekçilerinin Hakları Gasp Ediliyor”
“Sağlık Emekçilerinin Hakları Gasp Ediliyor”
YRP’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI
YRP’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI
KIRKPINAR İÇİN ATERNATİF KÖPRÜ
KIRKPINAR İÇİN ATERNATİF KÖPRÜ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.