• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:44
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
13:37
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
13:25
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
13:25
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
12:35
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
12:29
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
12:27
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
12:05
Deneme seferleri başladı
11:51
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
10:42
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
10:34
AK Parti Edirne Teşkilatından Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı
10:17
İba, Edirne’mizin en büyük gücü kardeşliktir
10:10
"Türk Bahar Festivali" düzenlendi
10:06
Tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. MEDYA
  3. Suriyeli çocuklara adaptasyon eğitimi
MEDYA
Yayınlanma: 19 Aralık 2016 - 09:01

Suriyeli çocuklara adaptasyon eğitimi

Edirne’de lise ve ilkokula giden Suriyeli çocuklara yönelik adaptasyon eğitimi verildi.

MEDYA
19 Aralık 2016 - 09:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Suriyeli çocuklara adaptasyon eğitimi
Ülkemizdeki kamplar dışında, aileleri ile birlikte yaşayan Suriyeli çocukların, sosyal uyum problemlerinin azaltılması, kültürler arası karşılıklı anlayışın ve hoşgörünün geliştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile UNICEF Türkiye temsilciliği tarafından 26 – 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul’da Çocuk Hakları Komitelerine yönelik  “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi” gerçekleştirilmişti.

Edirne Çocuk Hakları Komitesi Üyeleri katıldıkları bu eğitim sonucunda, 3 Kasım 2016 tarihinde İlimizde aileleriyle birlikte yaşayan lise öğrencisi Suriyeli çocuklara,  İlkokul öğrencisi Suriyeli çocuklara adaptasyon ve sosyal uyum eğitimi verdiler.

Edirne Çocuk Hakları Komitesi Yetişkin Koordinatörü Sosyolog Ercan Kaygısız, oyun tabanlı eğitim yöntemi ile yürütülen ve bir akran eğitimi olan Sosyal uyum ve Adaptasyon Eğitiminde çocuklar,  birbirleri hakkında edindikleri yanlış bilişsel şemaları, birbirlerini tanıdıktan sonra doğruları ile yer değiştirmekte ve farklı kültürde yetişen çocuklar bir arada yaşama becerisini geliştirmektedirler şeklinde bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da “Komşumuz Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle, yaşadıkları evlerinden, mahallelerinden , şehirlerinden kopmak zorunda kalarak, aileleri ile birlikte ilimizde yaşamak zorunda kalan çocuklarımız için, toplum olarak, devlet olarak elimizden geleni yapsak da çocukların bu süreci atlatması kolay olamamaktadır.  Suriyeli çocuklarımızın sosyal uyum problemlerinin azaltılması, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıkların arttırılması, kültürler arası karşılıklı anlayış ve hoş görünün arttırılması amacıyla Çocuk Hakları Komitemiz tarafından çalışmalar yapılmaktadır.  Çocukların bu dönemde yaşadığı deneyimler, ileride mutlu, kendisiyle ve çevresiyle barışık bireyler olabilmeleri açısından önemlidir.  Bu nedenle Suriyeli çocuklarımızın, Türkiye’deki kardeşleri ile birlikte, oyun ortamında birlikte paylaşarak yaşamayı öğrenmelerini önemsiyoruz.  Mevcut risklerin azaltılması, uyum problemlerinin giderilmesi, kültürlerin tanıtılması, önyargıların kırılması, kendisi ve çevresi ile barışık, mutlu ve huzurlu bir gelecek için bu tür eğitimlere aracı olmaktan mutluyuz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Birim Sorumlusu Mustafa Bilir, UnicefEğitim Görevlisi Musa Akgül,  İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür yardımcıları Erdinç Topçu, Sebahattin Bilgiç, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Selimiye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatih Ot , İl Çocuk Hakları Komitesi Üyeleri ile Suriye’li çocukların katıldığı eğitimin sonunda müzik dinletisi ve Selimiye İmam Hatip Orta Okulu Müdürlüğünün çocuklar için verdiği yemek programıyla sona erdi. 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DİNAR EKRANLARIN ARANAN İSMİ
DİNAR EKRANLARIN ARANAN İSMİ
PROGRAMDAN PROGRAMA KOŞUYORLAR
PROGRAMDAN PROGRAMA KOŞUYORLAR
SAFİR’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
SAFİR’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
MERAK UYANDIRAN PAYLAŞIM
MERAK UYANDIRAN PAYLAŞIM
ilan.gov.tr
Son Haberler
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
TÜ’den vefalı karar
TÜ’den vefalı karar

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.