• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:58
Karaman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
15:57
Motosiklet denetimi yapıldı
15:53
Kahraman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
15:30
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
15:26
BİK Genel Müdürü Çay Tekirdağ'da basınla buluştu
15:12
KAKAVA’YA REKOR KATILIM
14:57
Kulüplere Yeni Sezon Kriterleri Anlatıldı
14:51
Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Yoğun Mesai
14:41
Balkan Pazarı İkinci Haftada da Gözde
14:32
Saraçlar Caddesi’nde Süper Lig heyecanı sokaklara taşındı
13:12
AK Parti, CHP’li belediyenin borçlarını afişle duyurdu
13:00
AGD'den Şenol'a 64.Yıl Ziyareti
12:09
İş Yerinde İntihar Girişimi
11:41
Öğrenciler Sıfır Atık Uygulamalarını Yerinde Gördü
11:39
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL PROGRAMLAR
11:28
Afetlerde yabancı ekiplerle koordinasyon için öğretmenlere eğitim
11:24
GENCAN, “TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN”
10:35
Sera üreticilerine dijital destek programı
10:32
Vakıf geleneği kapsamında hastalara meyve ikram edildi
10:24
YENİ SU HATTI PROJESİNDE ÖNEMLİ AŞAMA
10:16
Dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 12 şüpheli tutuklandı
09:45
Tohumlar Toprakla Buluştu
09:35
Göletin Çehresi Değişiyor
09:33
Park halindeki yanan otomobil kullanılamaz hale geldi
09:29
"Ailemle Bahar'a Merhaba" etkinliği düzenlendi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TRAKYA BİRLİK REKORA KOŞUYOR
GÜNDEM
Yayınlanma: 20 Ekim 2020 - 15:06

TRAKYA BİRLİK REKORA KOŞUYOR

GÜNDEM
20 Ekim 2020 - 15:06
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TRAKYA BİRLİK REKORA KOŞUYOR
Türkiye’de  630 bin hektar alanda üretilen yaklaşık 1 milyon 350 bin ton Yağlık Ayçiçeğinden yaklaşık 263 bin 696 ton yağlık ayçiçek tohumu alımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün; satış rekorlarını daha da yükseklere taşımayı hedeflediklerini söyledi.
 
Trakya Birlik 2019/2020 iş yılında   ortaklarına 2020 yılı yağlık ayçiçeği ekim dönemi tarla hazırlıklarına katkı sağlamak amacı ile,yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek ve ortaklarının mali durumlarını güçlendirmek amacıyla dağıtığı 22 milyon 125 bin TL nakdi krediden yaklaşık 3 bin 191 ortağının faydalandırdığını açıklayan Başkan Akgün; “Uzun vade kredilerde 234 milyon 356 bin TL, kısa vadede kredide ise 478 milyon 612 TL’yi geçik kredi sağlandığını açıkladı.
 
Hizmetlerde ve satışlarda artış ile sona Eren 2019/2020 İşyılının ardından, Ürün alımlarını da yüksek ortak memnuniyeti ile tamamlayan Trakya Birlik  Başarılı bir dönemi geride bıraktığını aktaran Akgün; “Ağustos 2019 ayında başlayıp, Temmuz 2020 ayında biten 2019/2020 iş yılı sonunda Birliğimize bağlı 48 kooperatifimiz kanalı ile ortaklarımıza sunulan kooperatifçilik hizmetlerinde ve yurt geneli bayilik ağımız kanalı ile mamül satışlarında ulaştığımız rakamlar, Birliğimiz faaliyetlerinde başarılı bir iş yılının daha tamamlandığını ortaya koydu.
YEMDE YÜKSEK SATIŞ ORANLARINI KORUDUK
Akgün; “Yakalanan bu başarıda, fenni yem satışlarında son yıllaradaki en yüksek satış tonaj ortalamasına ulaşılmış olmasının katkısı yadsınamaz. Fenni yemde hem kaliteyi, hemde uygun fiyatı biraraya getirmeyi düstur edinen Birliğimiz, 2019/2020 iş yılı sonu itibariyle, hayvancılıkla uğraşan ortaklarımız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, 158 bin ton fenni yem ve 34 bin ton  küspeyi peşin ve kredili olarak dağıttı.
Ağustos ayında başlayan yeni iş yılında ise yem satışları geçen iş yılının Ekim ayına göre yaklaşık 2 katı oranında devam etmektedir”dedi.
                RAFİNE YAĞDA DA YÜKSEK ORANDA SATIŞLARA DEVAM
Rafine yağda satışların yükselerek devam ettiğini belirten Akgün; “Halihazırda Rafine yağ ve Margarin pazarında yaşanan yoğun rekabete rağmen yurt genelinde tüketicilerin markalarımıza ve Birliğimize olan güveni paralelinde satış tonajlarımız artmış olup, 2019/2020 iş yılında rafine yağda 154 bin ton satış miktarı ile son dönemlerdeki yüksek satış tonaj ortalamasına ulaşılırken, margarinde de yaklaşık 10 bin  ton satış miktarı ile daralan ev tipi margarin piyasasına rağmen son yılların yüksek satış tonajına ulaşıldı.             Ağustos ayında başlayan yeni iş yılında ise Rafine Yağ satışları geçen iş yılının Ekim ayına göre yaklaşık 2 katı oranında devam etmektedir”ifade etti.
 
                FABRİKALARIMIZDA YATIRIMLARA DEVAM
Her geçen gün fabrika yatırımlarını genişletiklerini kaydenen Başkan Akgün; “Rafine Yağ ve Fenni Yem satışlarında kırılan satış rekorlarıyla beraber Fabrikalarımızda da yatırımlara devam edilmektedir. Entegre tesislerimizde; Margarin Ünitesi kase ve çoklu margarinlerin otomatik robot sistemi ile kolilenmesi, Likit Dolum Ünitesi 8,10,18’lik Dolum makinası ve otomatik paletleme sistemi, Entegre Tesisler Likit Dolum Ünitesinde kullanılmak üzere 1/2, 1, 2’lik pet şişe üretimi 4, 4,5, 5’lik pet şişe üretiminin Entegre tesislerimiz bünyesinde üretilebilmesi adına İNHOUSE sistemi kurulumu, Ektraksiyon Ünitesi tohum kabul bölümünde ayçiçek alım merkezinde mal alım çukurunun ve bina çelik konstrüksiyon yapımı ve  yeni toz toplama sisteminin kurulumu yatırımları tamamlanmış olup, Rafine Ünitesi 200 Ton/Gün kapasite artırımında ihale aşaması tamamlanmış olup kurulum aşamasına geçilmiş, 4 Adet 5.000 m3 kapasiteli çelik silo ve müştemilatı ile İç Saha Yangın Hidrant sistemi kurulumu ile ilgili ihale sürecine girilmiştir. Karacabey Yağ Fabrikamızda da; 1 adet 12 ton/h kapasiteli döner ızgaralı kömür kazanı ihale aşaması bitmiş olup montaj aşaması devam etmektedir. 2 Adet 4.000 m3 kapasiteli çelik silo ve müştemilatı, Mevcut doğalgaz kazanı ve ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyulacak kabuk kazanını da kapsayan Buhar Santrali Binası, Buhar Dağıtım Hattı,  Yeni Buhar Santrali , ilave çelik silolar ve ilerleyen yıllarda yapılması  planlanan yem hammadde depoları için gerekli olan 2 adet trafo ile Pres-Ekstraksiyon ünitesinden çıkacak olan kabuk ve küspe hatları yatırımları da tamamlanmış, Yeni İdare Binası ile ilgili çalışmalarda devam etmekte olup ihale sürecine girilmiştir” diye açıkladı.  
AYNİ VE NAKDİ DESTEĞİMİZ 234 MİLYONU GEÇTİ
Akgün: “2019/2020 iş yılında Birliğimizin ortaklarına sağladığı uzun vadeli ayni ve nakdi desteklerin toplamı ise 244 milyon 356 bin TL’yi aşarken, ortaklarımızın 2020 yılı yağlık ayçiçeği ekim dönemi tarla hazırlıklarına katkı sağlamak, yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek ve ortaklarımızın mali durumlarını güçlendirmek amacıyla dağıtılan 22 milyon 125 bin TL nakdi krediden yaklaşık 3 bin 191 ortağımız faydalandı.          
Ortaklarımıza 2019/2020 iş yılında kısa vadeli kullandırılan kredilerde ise 234 milyon TL aşılırken uzun ve kısa vadeli kullandırılan toplam kredi tutarı 478 milyon 612 bin TL’yi geçti.
 Kooperatifçilik hizmetlerimiz kapsamında ortaklarımıza peşin ve kredili olarak verilen Ayçiçek, Mısır, Buğday, Arpa ve Çeltik tohumları ve zirai ilaç satışlarında da artış görülürken, geçen yıl 624 ton olan Hibrit Ayçiçek Tohumluğu satışları 628 ton’a, 74 bin 420 ton olan Gübre satışları 93 bin 754 ton’a,  139 bin 163 Litre olan Zirai ilaç satışları ise 190 bin Litre’ye yükseldi. Ayrıca Trakya Birlik markası altında Granül Üre satışlarına tüm kooperatiflerimizde başlanmış olup, daha önceki iş yıllarında Ocak ayında başlayan üre satışları bu yıl Trakya Birlik markasıyla Ekim ayından itibaren ortaklarımıza sunulmuştur”dedi.
 
                ÜRÜN ALIMLARI BU YIL BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Akgün; “Birliğimiz Türkiye genelinde üretilen yağlık ayçiçeğinin yaklaşık % 20 - 30’u, Trakya bölgesinde üretilen yağlık ayçiçeğinin de % 50’ sini mübayaa etmektedir. Birliğimiz Bu yıl hasat döneminde Trakya ve Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 13 ile yayılmış 48 Kooperatifinde bulunan 102 alım ve hizmet noktasında, Türkiye’de  630 bin hektar alanda üretilen yaklaşık 1 milyon 350 bin ton Yağlık Ayçiçeğinden yaklaşık 263 bin 696 ton yağlık ayçiçek tohumu alımı ve bunun karşılığında ortaklarına 1.065.000.000 TL ödemesi gerçekleştirdi.
Ayrıca bu iş yılında Mısır alımlarına tüm kooperatiflerimizde devam edilmekte olup, bu zamana kadar 6 bin 115 ton Mısır alımı gerçekleştirilmiştir.            Ülkemiz ve bölgemiz çiftçisinin gurur kaynağı olan, “Güçlü Birlik, Güçlü Ortak” ilkesini şiar edinmiş Birliğimiz, önümüzdeki iş yıllarında da satış rekorlarını daha yükseklere taşımanın yanısıra kooperatifçilik  hizmet kalitesini daha yukarılara taşıyarak, başta ortaklarımız olmak üzere Türk Tarım ve Sanayine hizmetlerini arttırarak devam ettirmek olarak belirlemiştir”diye kaydetti.
 
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Karaman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Motosiklet denetimi yapıldı
Motosiklet denetimi yapıldı
Kahraman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Kahraman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
ilan.gov.tr
Son Haberler
Karaman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Karaman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Motosiklet denetimi yapıldı
Motosiklet denetimi yapıldı
Kahraman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
Kahraman ve Kılıçaylan'dan 64.Yıl Kutlaması
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Anneler Günü dolayısıyla...
BİK Genel Müdürü Çay Tekirdağ'da basınla buluştu
BİK Genel Müdürü Çay Tekirdağ'da basınla buluştu
EDİRNE 3 YIL EN KURAK MEVSİMİNİ YAŞADI
EDİRNE 3 YIL EN KURAK MEVSİMİNİ YAŞADI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.