• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:49
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
15:35
"Dünya Ahisi" seçilen ot süpürge ustası, çırak bulamamaktan yakınıyor
15:29
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
15:14
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
15:02
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
14:46
İlhan Koman Parkı’nda Estetik ve Konfor Bir Arada
12:39
14 yaşındaki zanlı tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. TURİZM'DEN BEKLENTİ BÜYÜK
EKONOMİ
Yayınlanma: 04 Nisan 2019 - 07:55

TURİZM'DEN BEKLENTİ BÜYÜK

EKONOMİ
04 Nisan 2019 - 07:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TURİZM’DEN BEKLENTİ BÜYÜK
Alipaşa Çarşısı esnafı, gelen ilkbahar ile beraber satışlardan umutlu olduklarını ve iş turizminde bir hareket beklediklerini dile getirdi.
Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Her zaman söylediğimiz gibi Edirne balkanların yükselen yıldızı aynı zamanda Türkiye’de de iç turizmin ziyaret edilen illerinden biri bunu geçtiğimiz dönemde gördük. Mayıs ayında Kakava Şenlikleri ile başlayan, Ramazan kültür turizmi, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olan Kırkpınar’ımız var.  Yazın da deniz turizmi kadar da iş turizminde bir hareketlilik bekliyoruz, esnaf olarak umudumuz olduğu sürece umut bizi yaşatır” dedi.
SEÇİMLERDE BİR TEDİRGİNLİK OLUŞTU
Son 4 yıldan beri Türkiye referandum, başkanlık seçimi ve 31 Mart yerel seçimi 4 yıldan beri Türkiye hemen, hemen her sene veya 1.5 senede bir seçime gidiyor. Türkiye de seçim atmosferine girildiği zaman ilk önce ekonomi etkileniyor, ekonomide bir tedirginlikler oluştuğunu ifade eden Yılmaz Tanış,” 31 Mart seçimlerine yaklaştığımız süreçte herkes de bir tedirginlik oldu ne olacak, ne sonuç çıkacak diye. Döviz kurunun yükselmesi ile beraber ekonomide bir gerileme vardı, bunu nispeten yaz döneminde sınır ülke Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen müşterilerimizle biraz da olsa atlatmaya çalıştık, ama tabi ki durgun bir sezon geçirdik. Bir seçim bitti kazanan tüm adayları Ali Paşa Çarşısı esnafları adına tebrik ediyoruz, Ülkemize ve Edirne’mize daha iyi bir hizmet etmelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
UMUTLA İLERİYE BAKMAYA ÇALIŞIYORLAR 
Bu piyasalarda tedirginlik,nispeten seçim psikolojisi azalmaya başladı herkes umutla ileriye bakamaya çalışıyor. Her zaman söylediğimiz gibi Edirne balkanların yükselen yıldızı aynı zamanda Türkiye’de de iç turizmin ziyaret edilen illerinden biri bunu geçtiğimiz dönemde gördüklerimize diye ifade eden Tanış,”Mayıs ayında Kakava Şenlikleri ile başlayan, Ramazan kültür turizmi, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olan Kırkpınar’ımız var.  Yazın da deniz turizmi kadar da iş turizminde bir hareketlilik bekliyoruz, esnaf olarak umudumuz olduğu sürece umut bizi yaşatır. Ekonominin her zaman için iyi olmasını istiyoruz, iyi olmasını temenni ediyoruz ve iyi olsun diye de çaba sarf ediyoruz. Edirne’de sanayi kesimi çok az, tarım kesimin durumu da belli Edirne’nin kalkınması için gerekli olan sadece turizm. Geçen sene neleri düzgün yaptıysak, insanlar burada nelerden memnun kaldıysa bunların üstüne koyarak turizmi daha da ileriye götürmemiz lazım ayrıca da neleri yanlış yaptıysak bunları düzeltmemiz gerekiyor” dedi.
ESNAFA BİRAZ DAHA ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYORUZ
Tanış, ”Edirne’nin tek geçim kaynağı bugün A dan Z ye turizmdir ve esnaf ekonominin en önemli mihenk taşlarından biridir. Perakende sektörü Türkiye’nin %60 - %70 ekonomisini ayakta tutar azımsanmayacak bir rakamdır, eğer esnaf kesimi iyi olursa Türkiye’de ekonomi iyi gittiğini gösterir. Biz ekonomin çarklarıyız hem vergi olarak, hem SSK olarak devlete de katkı sağlıyoruz. Esnaf devletten hiçbir şey beklemeyen sadece kazandığını devletiyle paylaşan bir kesimdir. Bu önümüzdeki dönemde esnafa biraz daha önem verilmesini hem yerel yönetim, hem merkezi yönetim olarak esnafın biraz daha öne çıkarılmasını istiyoruz.  İnşallah iyi bir yaz geçireceğimizi umuyoruz, döviz kurunda aşırı bir oynamalar olmaz ise Türkiye’de ekonomi biraz daha iyi olur diyebilirim” dedi.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
THK 101. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
EMEK UCUZ, EKMEK PAHALI
 Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Jandarma ekipleri KADES uygulamasını tanıtıyor
Çiftçiye darbe vuruyorlar
Çiftçiye darbe vuruyorlar
ilan.gov.tr
Son Haberler
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
Paletli yüzme şampiyonası ve milli takım seçmeleri yapıldı
"Dünya Ahisi" seçilen ot süpürge ustası, çırak bulamamaktan yakınıyor
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
İba, Osmanlı Köyü’nde Yağmur ve Şükür Duası Programına Katıldı
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
Süt Üreticisinin kazancı değil; zararı büyüyor
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
Bulgar Müşteri de Tasarruf Peşinde
SAADET PARTİSİ SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ
SAADET PARTİSİ SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.