EDİRNE YARI MARATONUNA SEÇİM AYARI

Her yıl geleneksel olarak gerçekleşen ve 2023 yılında 8’ncisi koşulacak olan Edirne Maratonu’nda tarih değişikliğine gidildi. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacak olması sebebiyle maraton 4 Haziran 2023 yılında koşulacak.

02 Şubat 2023 - 00:45

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Önder Akdağ, Uluslararası 8.Edirne Maratonun tarihini 14 Mayıs olarak belirlemiştik. Daha sonra gelişen seçimle ilgili gündem ve tarih netleşince bizde doğal olarak maratonumuzun tarihini değiştirme ihtiyacı duyduk. Uluslararası Edirne Maratonu Avrupa Atletizmin takvimindeyiz. 4 Haziran 2023 tarihinde 8’nci Uluslararası Edirne Maratonunu Atletizm Federasyonu Takvimi’nde güncelleyerek o tarihte gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

HEPİMİZ 100.YILDA BU COŞKUYU YAŞAYACAĞIZ

Uluslararası 8.Edirne Maratonun tarihini 14 Mayıs olarak belirlemiştik. Daha sonra gelişen seçimle ilgili gündem ve tarih netleşince bizde doğal olarak maratonumuzun tarihini değiştirme ihtiyacı duyduklarını ifade eden Akdağ, “Takvime baktığımızda takvim  çok yoğun. Bir çok yarış ileri tarihilere gidiyor. 4 Haziran 2023 tarihinde 8’nci Uluslararası Edirne Maratonunu Atletizm Federasyonu Takvimi’nde güncelleyerek o tarihte gerçekleştirme kararı aldık. Bu yıl bu yarış diğerlerinden çok daha önemli ve anlamlı.Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Bu sadece Edirne maratonu komitesi olarak bizler için değil de bütün ülkemizdeki etkinlikler için kurum ve kuruşlarımızla iş birliği içinde başarıyla gerçekleştireceğiz. Bütün amacımız bu organizasyona katılan tüm sporcuların bu coşkuyu yaşaması” dedi.

HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Akdağ, “Uluslararası Edirne Maratonu Avrupa Atletizmin takvimindeyiz. Yaklaşık 50 Avrupa ülkesinden bu organizasyona atlet katılıyor. Buda bizim omuzlarımızdaki sorumluluğu biraz daha artırıyor.Çünkü biz Cumhuriyet coşkumuzu bize konuk olarak katılan bütün misafirlerimize aktarmakla mükellefiz. Bunu ülkemize yakışır şekilde yapacağız.  O yüzden bunu çok önemsiyoruz. Bütün şehrin bunu önemsemesini düşünüyoruz. Şehrin bütün bileşenlerini bu organizasyonun kusursuz bir şekilde ve özellikle halkımızın maratonun geçtiği parkurlarda bayraklarıyla, alkışlarıyla bu coşkuya ortak olmasını ve etkinlik alanında olmalarını istiyoruz.  Parkurla ilgili bir güncellemeye ihtiyaç olacak. Pazarkule Sınır Kapısı’nda bir çalışma var. Parkurda teknik komitemizle beraber bir inceleme yaptık. Mart ayında kapının biteceği yönünde bize bilgi verdiler. Eğer Mart ayında kapı tamamlanmış olursa doğal olarak  o kapıya açılan yeni yol üzerinden yeni bir güzergah oluşmuş oluyor. Parkuru ölçtürüp tescilini yaptıracağız. Olmasa eski parkurdan devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER: MERT SOYLU