• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:16
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
16:14
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
16:10
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
16:00
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
15:35
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
15:22
Sarıca'dan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ziyaret
15:12
Otobüs Terminali’nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
15:08
İkramiye Aynı Kaldı
15:02
Öğrenciler tasarladıkları model uçaklarla yarışıyor
14:51
Yeşilçam emekçisi "Zagor"a plaket
14:14
Enez Sahilinde Büyük Değişim Başlıyor
14:10
Edirne’de Parklar Yaz Öncesi İlaçlanıyor
12:23
Edirne’de Sarı Bahar
11:04
Üç Ülke Turu İçin Hazırlıklar Başladı
11:03
Yaban hayatı görüntülendi
09:39
Paramotorla kanola tarlası üzerinde uçuş yapıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Yapılandırmada son gün 30 Haziran
GÜNDEM
Yayınlanma: 16 Haziran 2017 - 08:01

Yapılandırmada son gün 30 Haziran

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, yürürlüğe giren 7020 sayılı bazı alacakların yapılandırılması ile kararname değişiklikleri kapsamından yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları gerektiğini söyledi.

GÜNDEM
16 Haziran 2017 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yapılandırmada son gün 30 Haziran
Konuyla ilgili gazetecilere basın açıklaması yapan Başkal, 7020 sayılı Yeni Yapılandırma Kanununuu değerlendirdi.

Başkal, vatandaşların kamuya olan borç yükü azalacağını belirterek, borçlar taksitler halinde ödenebileceğini belirtti. Toplumun her kesimine hitap eden Kanunu vatandaşlara anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlatıldığını kaydeden Başkal, “7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları şart.

Başkanlık/Defterdarlık olarak tüm personelimiz ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz.

Yeni Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Kanundan yararlanan vatandaşlarımız yıllık % 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık  yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Yarısını tahsil ediyor, yarısından vazgeçiyoruz. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uyguluyor. Yapılandırma devam ettiği sürece; Borcu yoktur belgesi alınabilecek. Araçların fenni muayeneleri yaptırılabileceklerdir.

Vatandaşlarımız, Yeni Yapılandırma Kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek.

31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu Kanuna göre ödenebilecek.

Ancak, önceki yapılandırma yasası olan 6736 sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçlar Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamına alınmamıştır.

Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın, 1 Temmuz 2016 – 31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni Yapılandırma Kanunundan yararlanabileceklerdir.

Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da Kanun kapsamda yapılandırılabilecek.

YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu Kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecektir” şeklinde konuştu.

Başvuru ve ödemeler ile konuşan Başkal, “Yeni Yapılandırma Kanunu olan 7020 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları şart. Bu sürenin uzatılmasına ilişkin Kanunda yetki bulunmadığından, sürenin uzaması söz konusu değil.

Başvurular, bizzat bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabilecek.

Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak.

Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor. Bu sürenin uzaması da söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Peşin ödemelerin teşvik edildiğini belirten Başkal, “Vatandaşlarımıza peşin ödeme avantajını tekrar hatırlatmak istiyoruz. Kanun kapsamında yapılandırılan alacakların peşin ödenmesini teşvik etmek için ödemeler peşin yapıldığı takdirde, Kanun hükümlerine göre hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca  yüzde 50 oranında indirim yapılacak” dedi.

Yapılandırma kapsamında taksitlerin ilk 2’sinin zamanında ödenmesi şartı olduğunu ifade eden Başkal,  

“Kanundan yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de taksitle ödemeyi tercih etmişlerse ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. İlk 2 taksiti ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacaktır. Kanunla ilgili sorularınızı cevaplıyoruz. Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde yer alan dokümanlardan veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla cevap alabilirsiniz. Ayrıca vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularına en kısa sürede yanıt verecektir” şeklinde konuştu.

Özetle toplumun her kesimini ilgilendirebilecek nitelikte bir Kanun olan yeni yapılanma Kanunundan yararlanmak için bir an önce başvuruların yapılması gerektiğinin altını çizen Başkal, imkanlar dahilinde peşin ödemelerin seçilmesinde yarar olduğunu duyurmak istediklerini söyledi. 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
ilan.gov.tr
Son Haberler
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Dervişoğlu Edirne’ye Geliyor
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
Deveci Han Kültür Merkezi’nde Kültürel Üretime Ziyaret
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
Sirello Takı Yeni Konseptiyle Hizmete Devam Ediyor
Atık yağlar yollarda
Atık yağlar yollarda

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.