YEŞİM DRAMALI
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, bazı ekmek fırınlarında başlatılan askıda ekmek kampanyasını destekleyerek, “fırıncılar ekmekleri çöpe atacağına askıya assınlar” dedi ve kampanyaya davet etti.
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Askıda ekmek projesi hayırlı bir proje daha da yaygınlaşırsa iyi olur. İhtiyaç sahibi vatandaşı mutlu eder, katkı sunar. İhtiyaç sahibi olan halk adına projeyi destekleyen vatandaşa, uygulayan fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Fırıncılarımız da kendiliğinden destek olurlarsa daha da anlam kazanır. Yeri geldiğinde bazı fırıncılarımız artan ekmeğini çöpe gönderiyor. Çöpe gideceğine askıya koysun ihtiyaç sahibi vatandaş sebeplense fena mı olur? Bence mükemmel olur. Bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Türkiye'de ekmek israfı sadece lokantalarda değil bireysel olarak evlerde de çok ekmek israfı oluyor. Türkiye yılda çöpe atmış olduğu gıdayla belki 2-2,5 milyon nüfuslu besleyebilecek kadar ekmek ve gıdamız var. Bu israfın önüne geçmek için her vatandaş tüketeceği kadar ekmek almalı. Hizmet sektöründe dilimli ekmek ya da gramajı daha küçük ekmek satışına ilişkin dünyada örneği çok. Türkiye'de henüz böyle bir kültür oluşmuş değil dilim ekmek satılabilir mi bilemiyorum. Belki ekonomik yönden çok çok zorda olanlar alır düşüncesindeyim. Bilindiği gibi lokantalarda görüyoruz vatandaş yemekten veya çorbadan önce masaya ekmek getirilsin istiyor veya ilave talep ediliyor. Ekmek zammı da en kısa zamanda yürürlüğe girecek. Fırıncılar tarifelerini aldıktan sonra ekmek zammı hayata geçecektir"dedi.
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, bazı ekmek fırınlarında başlatılan askıda ekmek kampanyasını destekleyerek, “fırıncılar ekmekleri çöpe atacağına askıya assınlar” dedi ve kampanyaya davet etti.
Edirne Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, "Askıda ekmek projesi hayırlı bir proje daha da yaygınlaşırsa iyi olur. İhtiyaç sahibi vatandaşı mutlu eder, katkı sunar. İhtiyaç sahibi olan halk adına projeyi destekleyen vatandaşa, uygulayan fırıncılarımıza teşekkür ediyorum. Fırıncılarımız da kendiliğinden destek olurlarsa daha da anlam kazanır. Yeri geldiğinde bazı fırıncılarımız artan ekmeğini çöpe gönderiyor. Çöpe gideceğine askıya koysun ihtiyaç sahibi vatandaş sebeplense fena mı olur? Bence mükemmel olur. Bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum. Türkiye'de ekmek israfı sadece lokantalarda değil bireysel olarak evlerde de çok ekmek israfı oluyor. Türkiye yılda çöpe atmış olduğu gıdayla belki 2-2,5 milyon nüfuslu besleyebilecek kadar ekmek ve gıdamız var. Bu israfın önüne geçmek için her vatandaş tüketeceği kadar ekmek almalı. Hizmet sektöründe dilimli ekmek ya da gramajı daha küçük ekmek satışına ilişkin dünyada örneği çok. Türkiye'de henüz böyle bir kültür oluşmuş değil dilim ekmek satılabilir mi bilemiyorum. Belki ekonomik yönden çok çok zorda olanlar alır düşüncesindeyim. Bilindiği gibi lokantalarda görüyoruz vatandaş yemekten veya çorbadan önce masaya ekmek getirilsin istiyor veya ilave talep ediliyor. Ekmek zammı da en kısa zamanda yürürlüğe girecek. Fırıncılar tarifelerini aldıktan sonra ekmek zammı hayata geçecektir"dedi.