• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:07
Kırbiç’ten Biçer’e Ziyaret
14:26
1. Amatör Lig’de Gruplar Şekillendi
14:24
Edirne'de okul servisleri denetlendi
14:17
Enez’de Bilimsel İnceleme
14:05
Edirne Süper Amatör Lig’de Fikstür Çekildi
14:05
İsmihan Karaca Son Yolculuğuna Uğurlandı
11:14
BİK’ten Eğitim Toplantısı
11:04
EDİRNE BELEDİYESİ KENDİ ATÖLYELERİNDE ÜRETİYOR
10:49
Otomobil ile Pikap Çarpıştı: 4 Yaralı
10:37
Okul Sporlarında Başvurular Başladı
10:34
İPSALA’DA TOKİ’YE YENİ PARK
10:27
Çolak'tan Ziraat Odasına ziyaret
10:15
Firari hükümlü yatak bazasında yakalandı
10:02
Karaağaç Biberi İplerde Kurudu
09:38
Yeni Karpuzluspor Sahaya İndi
09:28
Edirne’de 43 Bin 114 Kadın Hiç Evlenmedi
09:22
DAMKA’DAN VALİ SEZER’E ZİYARET
09:21
Gezen’le Yola Devam
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. AVARIZ KÖYÜNÜN "ALMAN" SAKİNİ
YAŞAM
Yayınlanma: 07 Ekim 2017 - 06:54

AVARIZ KÖYÜNÜN "ALMAN" SAKİNİ

YAŞAM
07 Ekim 2017 - 06:54
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AVARIZ KÖYÜNÜN "ALMAN" SAKİNİ
Türkiye'de birçok ilde kaldıktan sonra Edirne'nin Avarız köyüne yerleşen Cornelia Arbaoui, bahçesinde sebze ve meyvelerini kendi üretip, balı da besledikleri arılardan elde ediyor.

Bahçesindeki hayvanlarla vakit geçiren Arbaoui, ata biniyor, resim yapıyor, köy kahvesinde giderek burada hem internete giriyor hem de köy sakinleriyle sohbet ediyor.

Arbaoui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar Almanya'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye geldiğini, İstanbul'da bir süre çalıştıktıktan sonra da kent hayatından sıkılıp farklı arayışlar içine girdiğini anlattı.

Televizyon ve gazetelerdeki olumsuz haberlerin kendisini yıprattığını ifade eden Arbaoui, "Almanya'da gazetecilik yapıyordum, Türkiye'de de bu mesleği sürdürdüm. Televizyonda veya gazetelerde fark ettim ki bütün haberler kötü. Her yerde savaş var, insanlar çok kötülük yapıyor. Sürekli olumsuz haberler. Bu nedenle işimi bıraktım. Kaybolan huzur ve mutluluğumu aramaya başladım." dedi.

Bir süre İstanbul'da çalıştıktan sonra Edirne'de nikah masasına oturduğunu ve 5 yıl önce Türk eşiyle Avarız köyüne yerleştiğini aktaran Arbaoui, köyde çok huzurlu bir yaşam sürdürdüğünü vurguladı. Arbaoui, "Evliyim, burada küçük bir bahçemiz var çok mutluyuz. Bizim zenginliğimiz huzur, sağlık ve atıma saman. Burada köylülerle aramız çok iyi, onlar da bize destek oluyor. Huzuru köyde buldum. Toprağı çok seviyorum, çünkü her şeyi bize bedava veriyor. Ben köyde yaşamayı çok seviyorum." diye konuştu.

 Arbaoui, şehir hayatında yapamadığı tüm hobilerini köyde gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Alman Arbaoui, köyde alışveriş yaparken para kullanmadıklarını, baktıkları arılardan elde ettiği bal karşılığında köyde yaşayan vatandaşlardan atlarına saman, tavuklarına buğday, süt, yumurta gibi temel ihtiyaçları aldıklarını anlattı.

 

"HATIRATLARLA BİR SEVGİ KÖPRÜSÜ KURMAK İSTİYORUM"

Türk ve Alman kültürleri arasında bir köprü görevi yapmayı amaçladığını belirten Arbaoui, Türkiye'de "Hatıralar" isimli edebiyat ve şiir yarışması düzenlediğini aktardı.

Yarışmaya herkesin katılabileceğini ifade eden Arbaoui, "Bu proje benim için kültürler arası bir köprü gibidir. Türkiye çok zengin bir ülke. Herkesin bir hikayesi var. Bu hikayeleri Almanlara da anlatırsak o zaman ırkçılık, ön yargılı görüşün kalkmasına fayda sağlayacak. Hatıratlarla bir sevgi köprüsü kurmak istiyorum." dedi.

Sarturia Edebiyat Akademisi'nin en iyi seçilen hatıraların bir antolojide yayınlanmasına katkıda bulunacağını belirten Arbaoui, uygun görenlerin hatıratlarını yazıp göndermeleri çağrısında bulundu.

Köyde yaşayan vatandaşlardan Hayri Çetin ise 5 yıl önce köylerine gelen Arbaoui'nin, insanlarla diyoloğunun çok iyi olduğunu, köylülerin de ona alıştığını belirtti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Kırbiç’ten Biçer’e Ziyaret
Kırbiç’ten Biçer’e Ziyaret
1. Amatör Lig’de Gruplar Şekillendi
1. Amatör Lig’de Gruplar Şekillendi
Edirne'de okul servisleri denetlendi
Edirne'de okul servisleri denetlendi
Enez’de Bilimsel İnceleme
Enez’de Bilimsel İnceleme
Edirne Süper Amatör Lig’de Fikstür Çekildi
Edirne Süper Amatör Lig’de Fikstür Çekildi
ANITITAKİ DÜZENLEME 29 EKİM’E YETİŞECEK
ANITITAKİ DÜZENLEME 29 EKİM’E YETİŞECEK

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.