MERT SOYLU
Edirne'nin ünlü lezzeti tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan acı biberler, kurutulmaya başlandı.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğercilerin Karaağaç'ta yetişen biberi ''en tatlı acı'' olarak adlandırdıklarını ifade ederek, "biberde yaşanan krizin hasat ile beraber sonlandığını ve şimdiyse ciğercilerin en tatlı acıyla imtihanı başladı" dedi.
Geçtiğimiz haftalarda hasadı yapılan biberin şimdiyse kurutması yapılacak. İplere dizilerek gölgede 15 gün boyunca kurutulacak biberler, bir yıl boyunca ciğerin yanında garnitür olarak servis edilecek.
80 TON BİBER KURUTULUYOR
Edirne’nin meşhur tava ciğerinde hasret bittiğini dile getiren Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar,”Bir iki aydan bu yana tava ciğerinin yanında olmazsa olmazlarından olan biberde bir kriz yaşandı. Bazı arkadaşlarımız bu sene bibersiz kalmıştı. Biberde gereğinin üzerinde bir tüketim oldu. Karaağaç’ın acı biberi dünyaca tanındığı için ve Türkiye’den gelenlerinde hediye olarak biberde götürenler olduğundan hesapsız bir ürettim ve tüketim oldu. Hasat ile beraber biten biberlerin yerine yeni biberler, imdadımıza yetişti. Şimdi biberler, iş yerlerimize kurutmak üzere astık. 15 gün sonra kuruyacaklar. Aşk- ı Memnu yani Ciğer ve biber, 15 gün sonra buluşacak. Biber, üreticileri bu yıl fazla ekim yaptı. Geçen yıl Edirne genelinde 60 ton biber tüketilmişti. Bu yılda 80 ton biber, ekildi. Bu yıl çok güzel bir hasat dönemi de yaşandı” dedi.
Edirne'nin ünlü lezzeti tava ciğerin yanında garnitür olarak sunulan acı biberler, kurutulmaya başlandı.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, ciğercilerin Karaağaç'ta yetişen biberi ''en tatlı acı'' olarak adlandırdıklarını ifade ederek, "biberde yaşanan krizin hasat ile beraber sonlandığını ve şimdiyse ciğercilerin en tatlı acıyla imtihanı başladı" dedi.
Geçtiğimiz haftalarda hasadı yapılan biberin şimdiyse kurutması yapılacak. İplere dizilerek gölgede 15 gün boyunca kurutulacak biberler, bir yıl boyunca ciğerin yanında garnitür olarak servis edilecek.
80 TON BİBER KURUTULUYOR
Edirne’nin meşhur tava ciğerinde hasret bittiğini dile getiren Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar,”Bir iki aydan bu yana tava ciğerinin yanında olmazsa olmazlarından olan biberde bir kriz yaşandı. Bazı arkadaşlarımız bu sene bibersiz kalmıştı. Biberde gereğinin üzerinde bir tüketim oldu. Karaağaç’ın acı biberi dünyaca tanındığı için ve Türkiye’den gelenlerinde hediye olarak biberde götürenler olduğundan hesapsız bir ürettim ve tüketim oldu. Hasat ile beraber biten biberlerin yerine yeni biberler, imdadımıza yetişti. Şimdi biberler, iş yerlerimize kurutmak üzere astık. 15 gün sonra kuruyacaklar. Aşk- ı Memnu yani Ciğer ve biber, 15 gün sonra buluşacak. Biber, üreticileri bu yıl fazla ekim yaptı. Geçen yıl Edirne genelinde 60 ton biber tüketilmişti. Bu yılda 80 ton biber, ekildi. Bu yıl çok güzel bir hasat dönemi de yaşandı” dedi.