YEŞİM DRAMALI
Türkiye’de ilk kez zerdeçallı ekmek Edirne’de üretilmeye başlandı.
Edirne’de 49 yıldır ekmek sektöründe ikinci kuşak olarak faaliyet gösteren Has Ege Unlu Mamulleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, Uzunköprü’den sonra bizde mor ekmeği üretmeye başladık. Bunun yanı sıra yanı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek zerdeçallı ekmeği de üretmeye başladık. Bir haftadır üretimini gerçekleştiriyoruz. Fırınımıza gelen müşterilere ekmeklerin özelliklerini anlatarak satışını gerçekleştiriyoruz. Bir defa alan ikinciye de almaya geldiğin de memnuniyetlerini ifade etmeleri biz memnun ediyor” dedi.
Geleceğin ekmeği olarak görülen Mor ekmeğin mor sebze ve meyvelerin ileri teknoloji kullanılarak elde edilen mor miskten elde edilen ham maddeden üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Geldi, Mor ve zerdeçallı ekmeği düzen bir şekilde bir çok hastalığa da şifa olduğunu ifade etti.
Zerdeçalın ekmeğin içinde kullanılmasının amacı herkese daha kolay ulaşabilmesi daha toplum sağlığını korumak için üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Geldi; Bu ekmeklerin en büyük özelliğinin kanserle, obezite ve diyabetle savaşan bileşenleri içeriği mevcut. Mor ekmeğin sağlığa zararlı hiçbir kimyasal ve renklendirici bir birleşen yok. Mor sebze ve meyvelerden üretiliyor. Fazla tüketiminde de herhangi bir sakınca yok.”dedi.
Türkiye’de ilk kez zerdeçallı ekmek Edirne’de üretilmeye başlandı.
Edirne’de 49 yıldır ekmek sektöründe ikinci kuşak olarak faaliyet gösteren Has Ege Unlu Mamulleri yetkilisi Nuray Yılmaz Geldi, Uzunköprü’den sonra bizde mor ekmeği üretmeye başladık. Bunun yanı sıra yanı Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek zerdeçallı ekmeği de üretmeye başladık. Bir haftadır üretimini gerçekleştiriyoruz. Fırınımıza gelen müşterilere ekmeklerin özelliklerini anlatarak satışını gerçekleştiriyoruz. Bir defa alan ikinciye de almaya geldiğin de memnuniyetlerini ifade etmeleri biz memnun ediyor” dedi.
Geleceğin ekmeği olarak görülen Mor ekmeğin mor sebze ve meyvelerin ileri teknoloji kullanılarak elde edilen mor miskten elde edilen ham maddeden üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Geldi, Mor ve zerdeçallı ekmeği düzen bir şekilde bir çok hastalığa da şifa olduğunu ifade etti.
Zerdeçalın ekmeğin içinde kullanılmasının amacı herkese daha kolay ulaşabilmesi daha toplum sağlığını korumak için üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Geldi; Bu ekmeklerin en büyük özelliğinin kanserle, obezite ve diyabetle savaşan bileşenleri içeriği mevcut. Mor ekmeğin sağlığa zararlı hiçbir kimyasal ve renklendirici bir birleşen yok. Mor sebze ve meyvelerden üretiliyor. Fazla tüketiminde de herhangi bir sakınca yok.”dedi.