Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, 81 işletmeye 469 bin 240 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
Bayazıt açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim ve dağıtım aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” na göre Bakanlığımız uhdesinde yürütülmektedir. Yılbaşından bu yana İlimiz genelinde 10.161 adet denetim yapılmış, bu denetimler esnasında 376 adet numune alınmış ve 81 işletmeye 469.240 TL tutarında idari para cezası uygulanmak suretiyle yasal işlem tesis edilmiştir.”
Yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği“ kapsamında İlimizde faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreten ve işleyen tesisler ile ekmek fırınları ve unlu mamuller üreten iş yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirildiğini ifade eden Atilla Bayazıt; yapılan denetimlerde işletmelerin gerek fiziki koşulları gerekse de ürün bazlı asgari teknik ve hijyen gereklilikleri yönüyle denetlendiğini ve olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadığını belirtti.
İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli 44 gıda kontrol görevlisiyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüm hafta boyunca ürün bazlı denetimlerin devam edeceğini belirtti.
Bayazıt açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim ve dağıtım aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” na göre Bakanlığımız uhdesinde yürütülmektedir. Yılbaşından bu yana İlimiz genelinde 10.161 adet denetim yapılmış, bu denetimler esnasında 376 adet numune alınmış ve 81 işletmeye 469.240 TL tutarında idari para cezası uygulanmak suretiyle yasal işlem tesis edilmiştir.”
Yıl boyunca yapılan rutin denetimlere ek olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği“ kapsamında İlimizde faaliyet gösteren et ve süt ürünleri üreten ve işleyen tesisler ile ekmek fırınları ve unlu mamuller üreten iş yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirildiğini ifade eden Atilla Bayazıt; yapılan denetimlerde işletmelerin gerek fiziki koşulları gerekse de ürün bazlı asgari teknik ve hijyen gereklilikleri yönüyle denetlendiğini ve olumsuz herhangi bir durumla karşılaşılmadığını belirtti.
İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli 44 gıda kontrol görevlisiyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde tüm hafta boyunca ürün bazlı denetimlerin devam edeceğini belirtti.