• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:34
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
15:21
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
15:12
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
14:54
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
14:45
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
14:37
5,5 Kilometrelik Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı
14:23
Zurnacı Ailesi: Kırkpınar Er Meydanının Sessiz Olmayan Tanıkları
14:03
Nörolojik hastalıklarda botoks tedavisi uygulanıyor
13:38
Kırkpınar'ın efsaneleri pehlivanlara ilham oluyor
13:32
HASATTA YANGIN RİSKİNE KARŞI KRİTİK UYARILAR
12:48
2 bin dekar ekili alan yangınlarda zarar gördü
12:32
Yaz Spor Okulları açıldı
12:15
Kırkpınar için 15 yıldır kispet dikiyor
11:58
ASKF'den Yörükler'e Vefa
11:37
Kırkpınar'ın kadim davetiyesi: Kırmızı dipli mum
11:15
Aksal, NATO Parlamenter Asamblesi Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katıldı
11:06
Kerman, Otopark Temizliğine Bizzat Katıldı
10:46
Emekli inşaat ustası altıncı sergisini açtı
10:34
Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. DİŞHEKİMLERİ KAYGILI
YAŞAM
Yayınlanma: 23 Kasım 2019 - 00:01

DİŞHEKİMLERİ KAYGILI

YAŞAM
23 Kasım 2019 - 00:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DİŞHEKİMLERİ KAYGILI
Edirne'de, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende anıta çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
Edirne Dişhekimleri Odası Başkanı Ahmet Haluk Çaylı, törende yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığı sorunlarının yaygın görüldüğünü belirtti.
Türkiye'de diş hekimine gitme alışkanlığının düşük olduğunu aktaran Çaylı, "Ülkemizde gelişmiş ülkelere göre tüm yaş gruplarında yaygın olan diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesi ve yaygınlığının azaltılması ancak koruyucu hekimlik uygulamaları ve özellikle diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasına bağlıdır." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de diş hekimliği fakültelerindeki öğrenci sayısının arttığını da belirten Çaylı,  Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta Türk Diş hekimleri  Birliği ve Odaları tarafından toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sunmak, dikkatini çekmek doğru alışkanlıklar kazandırmak ve genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda izlenen politikaları değerlendirmek amacı ile “Dişhekimliği Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Ağız ve Diş Sağlığı sorunları yaygın görülmesine rağmen ülkemizde fazla önemsenen sorunlar arasında yer almamaktadır. Yurttaşlarımızın düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığı bulunmamakta olup ancak ileri derecede ağrı, çiğneme zorlukları kötü koku ve kötü görünüm gibi sıkıntılara neden olduktan sonra diş hekimine başvuru gündeme gelmektedir. Hiçbir şikayeti olmadan periyodik muayene olan kişi sayısı yok denecek kadar azdır.
Ülkemizde gelişmiş ülkelere göre tüm yaş gruplarında yaygın olan diş ve dişeti hastalıklarının önlenmesi ve yaygınlığının azaltılması ancak koruyucu hekimlik uygulamaları ve özellikle diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasına bağlıdır.
Son 10 yıldır Dişhekimliği eğitimi alanında insan gücü planlaması ilkeleriyle uyuşmayacak şekilde birbiri ardına fakülteler açılmış olup öğrenci kontenjanlarında kaygı verici artışlar olmuştur.
2002 de 19 olan dişhekimliği fakülte sayısı bugün 92 ye çıkmıştır. Bunlardan 66 tanesi hizmet vermektedir.26 dişhekimliği fakültesinin sadece ismi olup hizmet vermemektedir.2005 yılında 960 olan kontenjan 2018 de 63 fakültede 4991’e 2019 da 66 fakültede 6421’e ulaşmıştır. Bu rakamlar nezdinde önümüzdeki 5 yıl içinde işsiz yada mesleğinin dışında başka alanlarda çalışmak zorunda kalan dişhekimleri ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Her gün sayısı artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin toplumsal bir sorun olarak kabul edilmesini diler ilgili bakanlıklar tarafından buna dair önleyici düzenlemelerin bir an evvel yapılmasını talep ediyoruz.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
Contacı İrfan Usta Vefat Etti
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
200 dekar tarım arazisi zarar gördü
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Edirne'nin de yer aldığı 69 ilde dev operasyon
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
Saraçlar Caddesi Kırkpınar’a Hazır
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
9 Yaşındaki Ressam Lavantayı Tuvale Taşıdı
ÇAKIRLAR, KİRALARIN DA TAKİPÇİSİ
ÇAKIRLAR, KİRALARIN DA TAKİPÇİSİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.