• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:40
İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları devam ediyor
16:26
Şenol’a 64. Yıl Tebrikleri Devam Ediyor
16:11
Harun Özen Mazbatasını Aldı
16:06
Uluslararası çeltik çalıştayı başladı
15:57
Yediemin otoparkından kamyon çaldığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı
15:43
Devrilen panelvanın sürücüsü yaralandı
15:20
Edirne’de Sanat Dolu Akşam
15:09
Lalapaşa’da Kakava ve Hıdırellez Coşkusu Geceye Damga Vurdu
15:09
Lalapaşa’da Kakava ve Hıdırellez Coşkusu Geceye Damga Vurdu
15:00
"Yurdumun Bilim Köşesi" şenliği düzenlendi
14:35
EMEKLİLERE DİJİTAL DOLANDIRICILIK UYARISI VE EĞİTİM PROGRAMI
14:28
Tunca’da Sular Çekildi, Kum Adacıkları Ortaya Çıktı
14:18
Edirne Ulak Gazetesi’nden 64. Yıla Ziyaret
14:04
İra Gayrimenkul’den Edirne Gazetesi’ne 64. Yıl Ziyareti
12:29
Huisinga'dan Gencan’a ziyaret
11:46
İpsala Ovası’nda Çeltik Ekim Dönemi Başladı
11:37
Mandadere Mesire Alanı Yeniden Hizmete Girdi
11:06
TÜİK’ten 100. Yıla Özel Ziyaret
11:02
Halk Kafe Açılışa Gün Sayıyor
10:53
Devlet Hastanesi’nde Peyzaj Çalışmaları Sürüyor
10:36
Bariyere ve direğe çarpan tırın sürücüsü yaralandı
10:28
EDİRNE'DE TENİSTE TARİHİ BAŞARI
10:22
DİLEKLER TUNCA NEHRİ İLE BULUŞTU
09:37
Küçükbaş hayvanlar aşılanıyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. EDİRNE'DE KADINA ŞİDDETE TOPYEKÜN MÜCADELE
YAŞAM
Yayınlanma: 02 Ocak 2020 - 00:01

EDİRNE'DE KADINA ŞİDDETE TOPYEKÜN MÜCADELE

YAŞAM
02 Ocak 2020 - 00:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
EDİRNE’DE KADINA ŞİDDETE TOPYEKÜN MÜCADELE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, Edirne valiliği, emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı ve sahil güvenlik komutanlığına gönderilen genelgeye göre, emniyet ve jandarmada sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak, kolluk personeli de kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek.

Genelgede kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yükümlülüğü bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu alanda görev alan kamu görevlilerinin sorumluluklarını gecikmeksizin yerine getirmeleri ve bu konuda topyekün mücadele edilmesi gerekliliği vurgulandı.
Genelgeye göre, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından öncelikli olarak asayiş birimleri, polis merkezleri ve karakollarda görev yapan kolluk görevlilerinden başlamak üzere personelin tamamı, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.
Polis Akademisi Başkanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından konuya ilişkin eğitim müfredatı hazırlanarak.
Valilikler, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini geliştirici hizmet içi eğitimler düzenleyecek, illerde oluşturulan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme Komisyonları" valilerin başkanlığında, başta kolluk amirleri olmak üzere, görev ve sorumluluk üstlenen tüm birim ve kurum amirlerinin bizzat katılımıyla 3 ayda bir toplanacak.
Komisyonların, ilçe düzeyinde ve kaymakamlar başkanlığında ilgili kurum amirleri ile düzenli olarak toplanması sağlanacak. İl ilçe düzeyinde yapılacak komisyon toplantılarına, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri, barolar ve benzeri kurum ve kuruluşlar davet edilecek.
İl ve ilçelerde muhtarlar, rehber öğretmenler ile diğer öğretmenler, aile hekimleri, din görevlileri başta olmak üzere tüm kamu görevlilerine gerekli eğitimler verilecek, beyanlara yansımasa bile şiddet olayını çağrıştıran durumlar gerekli birimlere bildirilecek.
Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması, il, ilçe düzeyinde vatandaşa duyurularak uygulamanın kullanımı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak.
Kolluk birimleri tarafından kullanılan "Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu" değiştirilecek.
Adalet Bakanlığının Ulusal Yargı Ağı Sistemi (UYAP) Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Bilgi Sistemi (JABS), Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bilgi Sistemi (POLNET), Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Şiddet Önleme Merkezleri (ŞONİM) arasında bilginin hızlı paylaşımı için ortak bir ağ kurulacak.
ELEKTRONİK KELEPÇE YAYGINLAŞTIRILACAK
Şiddet failleri için "Elektronik Kelepçe" uygulaması ülke geneline yaygınlaştırılacak, bununla ilgili bakanlıklar iş birliğinde gerekli altyapının yapılması için çalışmalara hemen başlanacak.
ER VE ERBAŞLARA DA EĞİTİM VERİLECEK
Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yapan er ve erbaşlara, ailenin önemi, erken yaşta ve zorla evlilikler, kadına yönelik şiddetin sonuçları ve bu durumun engellenmesine yönelik eğitimler verilecek.
Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 6284 sayılı Kanun kapsamında yürütülen tüm işlemlerin il ve ilçe düzeyinde tek elden takibinin yapılması için tek işi kadına karşı şiddetle mücadele olan idari birimler kurulacak.
Şiddet mağdurunun hayati tehlikesinin bulunması halinde, bu konuda bir talebinin olup olmadığına bakılmaksızın mağdurun yaşam hakkının korunmasını sağlamak amacıyla koruyucu tedbirler alınacak. 6284 sayılı Kanun kapsamında koruyucu veya önleyici tedbir kararlarının alınması ve yerine getirilmesi aşamasında şiddet mağduru ile şiddet uygulayan arasında kesinlikle uzlaşma ya da arabuluculuk faaliyetinin yapılamayacağı konusunda da gerekli tedbirler alınacak.
GİZLİLİĞE ÖNEM
Kolluk birimlerine gelen mağdur kadınlara yönelik iş ve işlemlerin mahremiyetine ve gizliliğine özen gösterilecek, mağdur kadınların ifadeleri, kendilerini rahat hissedebilecekleri, üçüncü kişilerin bulunmadığı, fiziken uygun ortamlarda, eğitim almış kadın personel tarafından alınacak.
Fiziksel şiddet barındırmasa bile şiddet olayları adli olay olarak değerlendirilecek, bu kapsamda il ve ilçelerde meydana gelen olaylar, yapılacak risk ve tehdit değerlendirmesi ile sıralı amirlere de bildirilecek.
Kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili ihbar, şikayet ve haber alındığı andan itibaren konunun kriminal bir vaka olarak ele alınıp adli ve önleyici kolluk görevinin bir arada yürütülmesi sağlanacak. Soruşturmanın etkinliği açısından her türlü bilgi, belge ve delilin zamanında, eksiksiz ve ayrıntılı bir şekilde toplanacak.
VARSA RUHSATLI SİLAHINA EL KONULACAK
Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele edilebilmesi ve kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla 6284 sayılı Kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenlerin silahları kolluk güçleri tarafından alınacak ve haklarında tedbir kararı kaldırılıncaya kadar tekrar verilmeyecek. Şiddet mağdurunun daha önce başka şikayetinin, soruşturma veya davasının bulunup bulunmadığı mutlaka kontrol edilecek.
Süregelen şiddet vakalarının tespit edilmesi halinde şüpheli hakkında koruma tedbirlerine başvurulması konusunda yetkili makamların dikkati çekilecek. Şiddet uygulayanın geçmiş suç ve mükerrer şiddet kayıtları dikkatlice analiz edilerek vaka bazlı çalışılacak. Riskli durumların belirlenerek ek tedbirlerle ilgili makamlar uyarılacak.
Kolluk birimlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde sorumlulukları kapsamında yapması gereken işlemlere ilişkin "kontrol çizelgesi" hazırlanacak ve her olay için yapılan işlemler bahse konu çizelgeye uygun ve eksiksiz bir şekilde yazılarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek.
Valilikler tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin (ŞÖNİM) 7 gün 24 saat esasına göre görev yapmalarının sağlanması amacıyla yerel imkanlar dahilinde personel ve idari kapasiteleri artırılacak. Ayrıca 7/24 esasına göre görev yapan ŞÖNİM'lerde sürekli kolluk personeli görevlendirilecek.
Kadına yönelik şiddet kapsamında tutuklu veya hükümlü şahısların takibi için ilgili kurumlar koordineli olacak. Firar ya da tahliye sonrasında şiddet mağdurlarına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler ivedilikle alınacak. Adli makamlarca Tebligat Kanununun 2'nci maddesi kapsamında kolluk vasıtası ile tebligat yapılmasına ilişkin kararlar da ivedilikle yerine getirilecek.
ŞİDDET UYGULAYANA SIKI TAKİP
6284 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesi kapsamında önleyici tedbir kararlarının yerine getirilip getirilmediği de muhakkak kolluk tarafından kontrol edilecek. Bu kontrollerde aykırılık tespit edilmesi halinde zorlama hapsine esas teşkil edecek bilgi, belge ve deliller tüm detayları ile toplanarak konu hakkında tutanak tutularak Cumhuriyet Başsavcılıkları ve ŞÖNİM'lerle yazılı olarak paylaşılacak. Şiddet uygulayanlar için verilen uzaklaştırma kararlarının yanı sıra bu kişiler, öfke kontrolü ile rehabilitasyon programlarına ve stresle başa çıkma eğitimlerine yönlendirilecek.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları devam ediyor
İl Genel Meclisi mayıs ayı toplantıları devam ediyor
Şenol’a 64. Yıl Tebrikleri Devam Ediyor
Şenol’a 64. Yıl Tebrikleri Devam Ediyor
Harun Özen Mazbatasını Aldı
Harun Özen Mazbatasını Aldı
Uluslararası çeltik çalıştayı başladı
Uluslararası çeltik çalıştayı başladı
Yediemin otoparkından kamyon çaldığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı
Yediemin otoparkından kamyon çaldığı iddia edilen 3 şüpheli tutuklandı
“MEKKE'NİN FETHİ" ETKİNLİĞİ
“MEKKE'NİN FETHİ" ETKİNLİĞİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.