• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
09:49
Ormankıran "Süloğlu’nun Gururu Tuğberk Koç"
09:48
Tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. GÜRKAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
YAŞAM
Yayınlanma: 21 Ekim 2021 - 09:24

GÜRKAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

YAŞAM
21 Ekim 2021 - 09:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜRKAN, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu yılda geleneği bozmayarak, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlar ve muhtarların aileleri ile yemekte bir araya geldi.
Edirne’nin 24 mahalle muhtarı, ilçe ve köy muhtarlarının katıldığı yemekte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Mahalle muhtarlarıyla bu yemeği gelenekselleştirdiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlarımızı ve hayatın gerçek temsilcisi hanımefendileri burada görmek, benim için bir kıvanç kaynağı. İyi ki varsınız. İyi ki geldiniz. Sizleri seviyoruz. Seçimle bir yere gelmek çok kutsal, çok onure edici, çok mutluluk verici. Hepimiz geleceğe bir takım miraslar bırakıyoruz. Mücadelemiz bunun için. İnsanoğlunun, bütün insanlık tarihi boyunca en büyük mücadelesi, isminin geleceğe taşınması. Çünkü faniyiz. Hepimiz için o mutlak son, ölüm var. Bir düşünür şöyle diyor, insan onu anan, onu adını söyleyen, onu hatırlayan son kişi öldüğünde ölür, diyor. Evet, bedenimiz bu dünyadan ayrılıyor. Ama yakınlarımızda, çocuklarımızda, eşimizde, dostumuzda ismimiz yaşıyor. Bizim ismimizi anan, Fatiha okuyan, iyi insandır diyen son kişi ölene kadar ismimiz yaşıyor. Ama yaşamda öyle görevler var ki bunlar sizin isminiz daha çok yaşamasına, hele sanatçısıysanız, bilim insanıysanız yüzyıllar sonrasına kadar gidiyor. İnsanoğlunun varoluş mücadelesi bu. Herkes isminin kalıcı olmasını istiyor. Ama bütün dünyaya baktığınızda bunun en kalıcı yolu sanat ve kültürün dışında seçimle bir yere gelmenizde. Halkın karşısına çıkıp, ‘Ben sizin oyunuzu istiyorum, ben size hizmet etmek istiyorum, sizin için görev yapmak istiyorum’ demek ve bunun en büyük halkın oyları ile lütuflandırılmak ve seçilerek bir göreve gelmek” ifadelerine yer verildi.
Gürkan, “Sevgili muhtarlarım şunu hiç unutmayın. Seçimle gelinen ister 10 haneli bir köy olsun, ister 16 bin nüfuslu şehir olsun, isterse Türkiye gibi bir ülke olsun. Hiç fark etmez, halkın oyu ile gelinen bütün görevler, aynı oranda kutsaldır, aynı oranda onurludur aynı oranda değerlidir. Bir kez daha yürekten kutluyorum. Kuşkusuz hepimiz temsileyetimizi aldığımız, beldemizin, yöremizinin, köyümüzün sorunlarına çözüm bulabilmek için mücadele ediyoruz” dedi.
Edirne Belediyesi’nin bu ildeki en büyük belediye olduğunu belirten Gürkan, “Ekonomik anlamda da personel sayısı anlamında da en büyük belediye. Elbette yasal sınırlarımız var. O yasal sınırlarımız bizi bağlıyor. Ama yasal sınırların dışında paylaşabildiğimiz her türlü imkanı da sizlerle paylaşmaya hazırız. Biz yaradılanı, yaratandan ötürü seven insanlarız. Tıpkı mahallelerimize olduğu gibi diğer ilçelerimizin mahallelerine , tüm köylerimize neyimizi veribiliyorsak, gönlümüz başta olmak üzere vermeye hazırız. Orada 121 yıllık belediye binası var. Türkiye’deki en eski belediye binalarından birisi. Orada iki kapı var. Biri dış kapı, bir de başkanlık odasının kapısı. O iki kapı da her zaman açık. Çalmadan girebilirsiniz” diye konuştu.
Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Taslamalı da pandemiden dolayı uzun zamandır muhtarlarla bir araya gelemediklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti. Edirne İli Köy Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yenikadın Köyü Muhtarı Sedat Tosun da “Bu geceyi düzenleyen Sayın Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımızı 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
 
 
2021/10/2021-10-21-09-24-54.jpg
2021/10/2021-10-21-09-24-56.jpg
2021/10/2021-10-21-09-24-59.jpg
2021/10/2021-10-21-09-25-01.jpg
2021/10/2021-10-21-09-25-05.jpg
2021/10/2021-10-21-09-25-08.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Ormankıran
Ormankıran "Süloğlu’nun Gururu Tuğberk Koç"
Tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
Tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
Selim: Er Meydanında Büyük Bir Mücadele İzledik
Selim: Er Meydanında Büyük Bir Mücadele İzledik
Holstein İnek Üçüz Buzağı Dünyaya Getirdi
Holstein İnek Üçüz Buzağı Dünyaya Getirdi
Gencan, Edirne'yi AB Dergisine Anlattı
Gencan, Edirne'yi AB Dergisine Anlattı
“HASTAYA 5 DAKİKA SINIRLAMASI SAÇMALIKTIR”
“HASTAYA 5 DAKİKA SINIRLAMASI SAÇMALIKTIR”

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.