• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:52
KARPUZ VE KAVUN TEZGAHLARDA
14:25
İsrail'in Filistinli esirlere yönelik "idam yasası"na tepki
14:25
Toplu taşıma için ‘yolcu başına destek’ geliyor
14:02
Karaağaç Ardaspor Kupasına Kavuştu
12:46
Edirne’de Şüpheli Ölüm Camdan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
12:43
25. EDİRNE TARIM, HAYVANCILIK, SANAYİ, TİCARET, OTOMOTİV VE GIDA FUARI BAŞLIYOR
11:39
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI
11:37
İpsala’da Hizmet Atağı Sürüyor
11:17
Türkiye’nin En İyileri Edirne’de Yarışacak
11:16
54 Gol, 3 Şampiyonluk
11:13
Tekin:Meclis ve yargı güçlendirilmeli
10:48
Cüzdan sahibine ulaştırıldı
10:43
Edirne’de Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi Kuruldu
10:36
Gaytancıoğlu’ndan Tarımda Acil Destek Çağrısı
10:31
ÜRETİCİLER İÇİN SON TARİH 24 NİSAN
10:28
Edirnespor’dan Taraftarına Veda Galibiyeti
10:09
Başlama vuruşunu Vali Sezer yaptı
10:02
Kalıpları Yıkan Kadın Usta
10:01
Edirne’ye Taekwondo da Bronz Madalya
10:00
"Zimmet" Suçundan Tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Hacıumur merasına gübre
YAŞAM
Yayınlanma: 01 Mart 2017 - 08:01

Hacıumur merasına gübre

Hacıumur köyünde Mera Birliği tarafından başlatılan gübreleme çalışmaları son sürat devam ediyor.

YAŞAM
01 Mart 2017 - 08:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hacıumur merasına gübre
Edirne Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, beraberindeki heyetle birlikte dün projenin uygulandığı Hacıumur Köyü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Hacıumur Köyü Muhtarlığı’nı ve köyde oluşturulan Mera Birliği’ni ziyaret eden Sarı ayrıca devam eden gübreleme çalışmalarına da katıldı. 
Traktöre binerek gübre atma işlemi gerçekleştiren İl Müdürü Sarı, “Köy Muhtarlığı ve Mera Birliği tarafından her yıl kendi imkânları dâhilinde gübre alınarak yapılan ıslah çalışmaları, birçok köyümüze de örnek teşkil etmeli” dedi. 
Hacıumur Köyü’nde 1400 dekar meralık alanda köyün hayvancılığına fayda sağlaması için gübre atıldığını ifade eden İl Müdürü Sarı, “Bakanlığımızın yıllar önce ‘Kendi Meramı Kendim Islah Ediyorum’ projesinin devamı kapsamında buradayız. Hedefimiz ilimizdeki hayvancılık sayısını arttırmak ve meralardaki kaba yem ihtiyacını yükselterek mevcut hayvan varlığımızın hizmetine sokmak. Burada Köy Muhtarlığı ve Mera Birliği tarafından her yıl kendi imkânları dâhilinde gübre alınarak ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Bu köyde şöyle bir avantaj da var. Buranın merası birinci sınıf mera. Buradaki otlar büyüdüğünde balyalayarak hayvancılığın hizmetine de sokulmaktadır” dedi.
Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün ise Hacıumur köylüsünün alkışı hak edecek bir girişimde bulunduğunu ifade ederek, “Edirne’miz tarımda yaptığı önceliği meralarda da gösteriyor. Bu her şeyden önce bilinçli bir kesimde tarım ve hayvancılık yaptığının göstergesi olarak değerlendirebiliriz. Devletimize de teşekkür ediyoruz. Ama bizim milletimiz bunu sadece devletine bırakmadı, devletin desteğinden sonra kendi imanları dâhilinde de yapmaya devam ediyor. Bunu Edirne’nin birçok köyünde de görmek mümkün. Bu aslında bizlere fırsat verildiğinde neler yapacağımızın göstergesidir. Bu proje bitmiş olduğu halde Hacıumur Köyü’nün sadece devlet desteği ile değil, kendi imkânları ile de merayı ne hale getirdiğinin göstergesidir. Bu her yere örnek olacak bir projedir” dedi.
Hacıumur Köyü Mera Birliği Başkanı Recep Erdoğan da amaçlarının meralarını ıslahı ve korunması olduğunu belirterek, “Köyümüzde hayvancılıkla uğraşanlara katkı sağladığımız gibi köyün ekonomisine de destek oluyoruz. Bizler ayrıca Mera Birliği olarak, köylümüz Hüseyin Günaydın’ın da büyük katkılarıyla meramızın ilerisine hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılaması için büyük bir yalak yaptık. Tamamen köyde yaşayanların katkılarıyla yapılan bu yalakta yazın otlamaya çıkan birçok hayvanımız su ihtiyacını karşılıyor” dedi.
Köy muhtarı Nuhfel Göksu ise köydeki ilk çalışmayı 2004 ve 2007 yılları arasında gerçekleştirdiklerini ifade ederek, proje bittikten sonra da köy halkı olarak kendi imkânları dâhilinde bu çalışmaları devam ettirdiklerini söyledi. Muhtar Göksu ayrıca kendilerine destek veren Edirne İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ve Edirne Ziraat Odası’na teşekkürlerini sundu.
Konuşmaların ardından mera gübreleme çalışmalarına geçildi. İl Müdürü Orhan Sarı’nın da katıldığı çalışmalar sonrası konuklara ikramda bulunuldu.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
KARPUZ VE KAVUN TEZGAHLARDA
KARPUZ VE KAVUN TEZGAHLARDA
 İsrail'in Filistinli esirlere yönelik
İsrail'in Filistinli esirlere yönelik "idam yasası"na tepki
Toplu taşıma için ‘yolcu başına destek’ geliyor
Toplu taşıma için ‘yolcu başına destek’ geliyor
Karaağaç Ardaspor Kupasına Kavuştu
Karaağaç Ardaspor Kupasına Kavuştu
Edirne’de Şüpheli Ölüm Camdan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
Edirne’de Şüpheli Ölüm Camdan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
Terör örgütüne nasıl katıldığını utanmadan anlattı
Terör örgütüne nasıl katıldığını utanmadan anlattı

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.