Geçen yıl 80 kiloya kadar ulaşan balkabağı yetiştiren Edirneli üretici Yunus Erdem Kokeralp, tam tamına 120 kiloluk bal kabağı yetiştirdi. Kokeralp, seneye hedefinin 200 kiloluk bal kabağı yetiştirmek olduğunu söyledi.Kokeralp yaptığı açıklamada, tarlasında kimyevi gübre kullanmadan bal kabağı yetiştirdiğini de belirtti.Tarlasında 6 ayda yetiştirdiği kabakların 120 ile 60 kilograma kadar ulaştığını anlatan Kokeralp "Dükkanın önünde duran, kabağın büyüklüğünü gören Yunan ve Bulgar misafirler kabak ile hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Kabaklarımızı gören herkes bizden tohum istiyor ancak biz bu işi yıllardır yapıyoruz ve sabırla daha iyi sonuçlar aldığımız için tohumlarımızı kaybetmeden saklayıp ileri ki yıllara miras bırakmak istiyoruz" diye konuştu. Yetiştirdiği kabakların organik olduğunu da ifade eden Kokeralp, "Tamamen organik olarak yetiştirdiğimiz kabaklarımızı restoranlar, lokantalar ve tatlıcılar alıyor, pazarlama sorunu yaşamıyoruz.120 kilogram olan bal kabağımızı bu yıl Ciğerci Bahri Dinar’a verdik" dedi.
YAŞAM
13 Ekim 2016 - 08:01
Kabağın kralı
Edirne Karaağaç semtinde tarlasında balkabağı üreten Yunus Erdem Kokeralp, bu yıl en büyüğü 120 kiloya ulaşan dev kabaklar yetiştirdi.
YAŞAM
13 Ekim 2016 - 08:01