• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:10
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
17:04
Köse’den Proje Kapsamında Üretici Ziyareti
16:56
Dechev, Sezer’i Ziyaret Etti
16:50
Köse, Korucu Köyü’nde Üreticilerle Buluştu
16:40
Rezervasyonlar Yüzde 60 Geriledi, Maliyet Baskısı Artıyor
16:18
Gencan’a Türk-İş ve Tes-İş’ten Ziyaret
16:13
Balkan Pazarı İkinci Başvuru Süreci Başladı
16:06
Tarımda Destekler Sahaya Yansıyor
16:04
İŞKUR'dan 187,4 milyon liralık hibe desteği
15:53
13 Bin TL’lik Çocuk Desteği Başladı
15:30
63 Yıldır Değişmeyen Tat
14:44
Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
13:37
Toplum Sağlığı Aşıyla Güçlü
13:25
Edirne Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi
13:25
Hazine Arazileri Üretime Kazandırılıyor
12:35
Gürlek’ten Sezer’e Ziyaret
12:29
Mayıs Ayı Kültür ve Sanatla Dolu Geçecek
12:27
Balkanlı “Bu atama neden Edirne’ye yapılmıştır?”
12:05
Deneme seferleri başladı
11:51
VETERİNER HEKİMLER TEKİRDAĞ’DA BULUŞTU
10:42
Kadınlara Özel Şalvar Gecesi ve Hıdırellez Coşkusu Düzenlenecek
10:34
AK Parti Edirne Teşkilatından Geniş Katılımlı İstişare Toplantısı
10:17
İba, Edirne’mizin en büyük gücü kardeşliktir
10:10
"Türk Bahar Festivali" düzenlendi
10:06
Tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Kar tezgah toplattı
YAŞAM
Yayınlanma: 07 Ocak 2017 - 07:53

Kar tezgah toplattı

Lodosla beraber şiddetlenen kar yağışı Edirne Ulus Pazarındaki pazarcı esnafına tezgah toplattı. Pazarcı esnafı 2017 yılına zararla başladıklarını belirtti.

YAŞAM
07 Ocak 2017 - 07:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kar tezgah toplattı
Trakya bölgesinin genelinde görülen kar yağışı lodosunda etkisiyle şiddetini arttırdı. Edirne’de gecenin geç saatinde başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Her hafta Edirne’de açılan Ulus Pazarı ve pazarcı esnafı kardan olumsuz etkilendi. Perşembe gecesinden Ulus Pazarındaki tezgahını hazırlayan pazarcı esnafı şiddetli geçen kar yağışı karşısında çareyi tezgahı toplamakta buldu. Ulus Pazarındaki pazarcı esnafları görünen kar yağışı nedeniyle 2017 yılına zararda başladıklarını belirterek ilerleyen zaman içerisinde uğradıkları zararları karşılamak istediklerini ifade ettiler.

 

“2017 YILINA ZARARLA BAŞLADIK”

Pazar esnafı Metin Akgöz, yaşanan kar yağışından kötü etkilendiklerini, 2017 yılına zararla başladıklarını belirterek;  “Burada çanta satmak için İstanbul’dan geliyoruz. Gecenin geç saatlerinde tezgahımıza hazırlanmak için geldik. Hava gece normaldi ancak bu kadar şiddetli kar yağacağını hiç kimse düşünmüyordu. Benimle beraber bütün pazarcı kardeşlerimizin yerlerine tezgahlarını açıp sabaha hazırlık yaptığını gördüm. Çoğu zaman araçlarda uyuyoruz. Sabah kalktığımda kar yağışının şiddetlendiğini gördüm. Göz gözü görmüyordu. Müşteriler de zaten şiddetli yağan kar nedeniyle pazara da gelmedi. Anladık ki bu soğukta bizim işimiz olmayacak daha da fazla vakit kaybetmeyelim diyerek biz de tezgahımızı malzememizi toplamaya başladık. 2017 yılının ilk pazarına zararla başladık. Tezgahlarımızı kurduğumuz gibi geri topluyoruz. Zararımızı nasıl karşılayacağı bilmiyorum. Bugün en basiti yemesi, içmesi, aracın yakıtı vs. bin liraya yakın bir zarar ettim. Sabahtan beri cebime 15 TL girmiştir. Önümüzdeki hafta telafi ederiz diye umut ediyorum ancak hava durumlarının birçoğu 1 hafta boyunca kar yağışlarının veya lodosun süreceğini söylüyor. Fakat umut fakirin ekmeği yine çalışmaya ve geçim mücadelesinedevam edeceğiz. Yarın mesela çekmeköy pazarı vardı. Şimdi onu da kaldırdılar. Çekmeköy Pazarı İstanbul esnafının bel kemiği millet o Pazar güvenerek mal alıyor, arsa alıyor yatırım yapıyor kısacası. Bakırköy Pazarı da kalkacak diyorlar ancak daha ortada bir şey yok. Pazarcı esnafı zaten diğer büyük firmalarla olsun, AVM’ler olsun, hava şartları olsun, emeği olsun  mücadele ettiği yetmezmiş gibi bir de açılan pazarlarımız kapanıyor” dedi.

 

“ULUS PAZARININ PİYASASINI BULGAR VE YUNAN HALK BELİRLİYOR”

Metin Akgöz, Edirne Ulus Pazarının diğer Pazar yerlerine göre farklı olduğunu, pazarın piyasasının Bulgar ve Yunan turistlerin belirlediğini belirterek; “Edirne Ulus Pazarı diğer pazarlardan farklı. Ulus Pazarında piyasanın büyük çoğunluğu yerli halktan çok Bulgar ve Yunan turistler belirliyor. Örneğin ben yerli halktan 200-300 TL hasılat yapabiliyorsam, Bulgar ve Yunan turistlerle beraber bin TL’ye varan kazancım oluyor” dedi.

 

 

“ZARARIM 10 BİN TL”

Edirne Ulus Pazarında tekstil tezgahı bulunan Selçuk Coşkun, 2017 yılının kötü başladığını belirtti.

Kar ve lodos nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle tezgahını toplamak zorunda kalan Selçuk Coşkun; “Biz her Cuma günü Ulus Pazarında tezgah açıyoruz. Buraya gelebilmek için yolda binbir türlü sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Sıkıntılar ne olursa olsun, biz ekmek paramız için ter harcayacağız ve harcamaya devam edeceğiz. Uzun yıllardır pazarcılık işini yapıyoruz. 2016 yılında pek bir kazanç elde edemedik oluşan olaylar nedeniyle. 2017 yılından çok umudumuz vardı. Ancak daha 2017 yılının ilk pazarına zararla başladık. Ben 3 kişi çalıştırıyorum yanında. Ben iş yapsam da yapmasam da bu adamlara paralarını vermek zorundayım. Herşeyden ziyade gecenin geç saatlerinde buraya gelip tezgahımızı hazırlayıp araçlarımızın içinde yatıp kalkıyoruz. Bugünde Ulus Pazarından iyi gelir bekliyorduk ancak kar yağışı şiddetlenince ben gibi bütün pazarcı kardeşlerimizin tezgahlarını toplamaya başladığını gördüm. Sabahtan beri 5 kuruş kar etmediğim gibi yağan kar ürünlerime de zarar verdi. Kar yüzünden ıslanan kumaşlarım, kotlarım vs. hepsi renk atacak ve ben bunları satamayacağım. 2017 yılı pazarcı esnaflarımız için çok kötü başladı. Sadece kar nedeniyle tezgah toplasak 2-3 haftada kenardan köşeden zararımızı karşılarız. Enflasyon artıyor, toptancılar artan döviz fiyatları nedeniyle mallara zam yapıyor. Büyük alışveriş merkezleri zaten bizim kazandığımız 3-5 kuruşu da azalttı. Toptancıdan 25 TL’ye aldığım kotu kar edebilmek için 35 TL’ye satıyorum. Halkın da parası yok ancak 25 TL’ye aldığım kot pantolonu indirim isteyerek benden 20 TL’ye almaya çalışıyor. Satışlarımız zaten sıkıntılı bir süreçte. Şimdi bütün malımızı mülkümüzü toplayıp İstanbul’un yolunu tutacağım. Yoldaki trafik, çalıştırdığım adamlar yiyecek yemek isteyecekler, aracım da bir ton yakıt yakacak. İnşallah oluşan kötü hava şartları en azından en kısa sürede geçer gider de işimizin başına geri dönebilelim” şeklinde konuştu.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
40 Yaş Altına Faizsiz Konut Finansmanı Teklifi TBMM Gündeminde
Köse’den Proje Kapsamında Üretici Ziyareti
Köse’den Proje Kapsamında Üretici Ziyareti
Dechev, Sezer’i Ziyaret Etti
Dechev, Sezer’i Ziyaret Etti
Köse, Korucu Köyü’nde Üreticilerle Buluştu
Köse, Korucu Köyü’nde Üreticilerle Buluştu
Rezervasyonlar Yüzde 60 Geriledi, Maliyet Baskısı Artıyor
Rezervasyonlar Yüzde 60 Geriledi, Maliyet Baskısı Artıyor
Hal esnafı dertli
Hal esnafı dertli

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.