• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:32
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
17:20
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
17:09
2 bin dekar anız alan zarar gördü
16:35
Ayşekadın’a otopark
16:34
Tarihe Dokunuş
16:30
Aksal Duyurdu: Sağlık Kadrosu Güçleniyor
16:15
Lalapaşa’da İlk Kez “Lalapaşalılar Günü” Kutlanacak
15:11
“FETÖ’nün Balkanlar’daki eğitim tuzağı ve Türkiye’nin müdahalesi”
14:45
Ediz Ün: "Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü”
14:26
BAŞKAN AKIN’DAN, 15 TEMMUZ MESAJI
13:05
Öztrakya AŞ’den Edirneli Başpehlivanlara tam altın ödülü
12:00
İMARDA DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR
11:48
“15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisi açılacak
09:48
Bayazıt, Tunca Nehri’nde incelemede bulundu
09:02
4 itfaiye eri yaralandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR
YAŞAM
Yayınlanma: 13 Mayıs 2020 - 09:45

MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

YAŞAM
13 Mayıs 2020 - 09:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR
Edirne Belediye Meclisi, 2020 yılındaki ikinci olağanüstü toplantısını bugün gerçekleştirecek. Mecliste, gündeme alınan 4 konu görüşülecek.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplanacak Edirne Belediye Meclisi’nde 4 gündem maddesi görüşülecek. 13 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonu’nda yapılacak olağanüstü toplantıda, Hıdır tabya girişinde belediyenin kullanımında olan 5129 metrekarelik alanın müze tarafından kullanılmak üzere Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi, 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 7244 Sayılı “Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik Ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında toplu taşıma hizmetinin kesintisiz olarak yürütülebilmesiyle sınırlı olacak şekilde koronavirüs önleme tedbirleri dönemi içerisinde gelir desteği yapılması ve toplu taşıma hatlarındaki düzenlemeler için Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yetki verilmesi, Belediye mülkiyetindeki taşınmazlarda bulunan ancak 19 Mart itibarı ile faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamayan işletmelerin kira ya da ecrimisil bedellerinin tahsil edilmemesi ile ilgili işlemler için Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile COVİD-19 salgını ile mücadele kapsamında faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin yıllık İlan ve Reklam Vergileri, yıllık Çevre Temizlik Vergileri ve Edirne Belediye Başkanlığı 2020 Yılı Vergi, Resim, Harç ve Ücret Tarifeleri’ nde belirlenen ve bu dönemde faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamayan işletmelerden Katı Atık Toplama ve Taşıma Ücreti’nin faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunulamayan dönemlere isabet eden kısmının alınmaması ile ilgili yine Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi konuları görüşülecek.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, olağanüstü yapılacak bu meclis toplantısında da önemli kararlar alacaklarını söyledi. Gürkan, “Koronavirüs tedbirleri maalesef dünyada olduğu gibi ülkemizde de her alanı olumsuz etkiledi. Özellikle küçük işletmeler ekonomik anlamda önemli sıkıntılar yaşıyor. Biz de bu meclis toplantımızda, bu dönemde kiracılarımızdan kira ve ecrimisil bedellerini almayacağız. Ayrıca yine bu dönemde aynı şekilde faaliyetleri durdurulan ya da faaliyette bulunamayan işletmelerden katı atık toplama ve taşıma ücretlerini tahsil etmeyeceğiz. Yani biz bu vatandaşlarımızın borçlarını ötelemiyoruz, tamamen bu dönemdeki borçlarını almıyoruz. Bu da onlara bizden bir katkı olacak” dedi.
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı’na, Nisan ayında olduğu gibi yine vatandaşlar ve basın mensupları Covid-19 tedbirleri kapsamında alınamayacak. Meclis toplantısı Belediyenin www.edirne.bel.tr resmi web sayfası ile tüm sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı, yayınladığı bir genelge ile büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapması gereken meclis toplantılarını ertelemiş, gerektiği durumlarda olağanüstü meclis toplantısı yapabileceklerini belirtmişti. Bunun üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, önceden planlanan bazı konuların görüşülmesi için 15 Nisan’da Belediye Meclisi’ni 2020 yılının ilk olağanüstü toplantısına çağırmış ve toplantı gerçekleştirilmişti. 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında Belediye Meclisi Belediye Başkanı’nın çağrısı ile yılda 3 kez olağanüstü toplantı yapabiliyor.
 
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
 SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
 2 bin dekar anız alan zarar gördü
2 bin dekar anız alan zarar gördü
Ayşekadın’a otopark
Ayşekadın’a otopark
Tarihe Dokunuş
Tarihe Dokunuş
KARAAĞAÇ FASÜLYESİ MARKA OLMAK İSTİYOR
KARAAĞAÇ FASÜLYESİ MARKA OLMAK İSTİYOR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.