• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:42
İpsala’da Uyuşturucu Operasyonu
15:38
Trakya Üniversitesi’nde Yetenek Sınavı
14:51
Ergene ve Yalçın Unutulmadı
14:38
Karakütük’ten Ulaşım Uyarısı
14:33
Edirne’nin Yeni Cazibe Merkezi Olacak
14:32
Kampüs 4.0 ile Üniversite Hayatı Dijitalleşiyor
14:22
Yeniimaretspor'da Yeni Sezon Mesaisi Başladı
13:52
Öğrenciler Dikkat: Hesabınızı Başkasına Vermeyin
13:41
"Kız Uşağı Okumaz" Sözüne Karşı Okudu
13:39
KAYMAKAM GÜZEL’DEN YÜKSEKOKULA ZİYARET
13:38
BÜYÜKBAŞA DESTEK ÜRETIME BEREKET
13:37
SERHAT BİRLİK ARAÇLARI YENİLENİYOR
13:10
“Römork Oteller” Pavli’ye Renk Katıyor
12:44
Dilci: Öğrenciye Destek Sürüyor
11:38
DİLCİ: "ZAM YAPMAYA MECBURUZ"
11:21
Edirne Garında Sona Gelindi
11:12
Baraj Bitmedi, Çiftçi Bitti!
10:57
Annesinin Servetini Çalıp Kaçtı
10:54
Gastro Edirne İçin Geri Sayım
10:53
Arıcılık Destekleme Başvuruları Başladı
10:15
Devrilen motosikletin sürücüsü öldü
10:12
CHP'nin 103. Yılı Kutlandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. O PROJE ULUSLARARASI KONGREDE SUNULDU
YAŞAM
Yayınlanma: 15 Aralık 2020 - 09:25

O PROJE ULUSLARARASI KONGREDE SUNULDU

YAŞAM
15 Aralık 2020 - 09:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
O PROJE ULUSLARARASI KONGREDE SUNULDU
Edirne Bahçeşehir Koleji 12. Sınıf öğrencileri Alper Çuhadar ve Ege Ata Ayhan ile danışman öğretmenleri N.Noyan Özyakalı ve Prof. Dr. Bülent Açma’nın hazırlamış oldukları “Elektronik Atıkların Geri Dönüştürülmesinin Milli Ekonomiye Olan Katkılarının İncelenmesi” isimli projeleri, 3. Çevre Mühendisliği Kaynak Geri Kazanımı Uluslararası Kongresi’nde sunuldu.
Edirne Bahçeşehir 12.sınıf öğrencileri Alper Çuhadar ve Ege Ata Ayhan ile danışman öğretmenleri N.Noyan Özyakalı ve Prof. Dr. Bülent Açma’nın hazırladıkları “Elektronik Atıkların Geri Dönüştürülmesinin Milli Ekonomiye Olan Katkılarının İncelenmesi” isimli projeleri, 3. Çevre Mühendisliği Kaynak Geri Kazanımı Uluslararası Kongresi’nde 11 Aralık 2020 Cuma günü başarılı bir şekilde sunuldu. Proje, kongrenin bildiri kitabında yer alarak günümüzdeki hammadde kaynak sıkıntısını ve çalışmanın milli ekonomiye nasıl katkı sağlanabileceklerini gösteren önemli bir eser haline geldi. Çalışmanın ortaya çıkışıyla ilgili Bahçeşehir Koleji öğrencisi Alper Çuhadar “Biz Ege ile, ortak yapmak istediğimiz atık geri dönüşümü konusu hakkında Noyan hocamız ile fikir paylaşımında bulunuyorduk. Konu ile ilgili bir e-atık geri dönüşümü cihazı yapmaya karar verdik. Yaptığımız denemeler neticesinde konunun otomasyon ile kontrolünün zor olduğunu gözlemledik ve bunun yerine projeyi, ekonomik analiz de içeren farkındalık çalışması haline getirdik. Bunun yanında Noyan hoca ve kendisinin de tez danışmanı olan Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Prof.Dr. Bülent Açma ile beraber konuyu daha da geliştirerek Dünya ile Türkiye arasında bir karşılaştırma da yaptık. 1,5 senelik çalışmanın ardından da projemizi bir makale haline getirmiş olduk.” ifadelerini belirtti. Ege ise “Bu çalışma ile ilgili Sıfır Atık Projesi’nin kapsamının nasıl arttırılması gerektiğini, küçük yaşta çevre bilinci oluşturarak hem çevreye daha az zarar vermeyi hem de ithal ettiğimiz hammadde miktarını yerli kaynak kullanarak azaltabileceğimizi de göstermiş olduk” ifadelerinde bulundu.
Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Aysun Yiğitsoy ise öğrencileri ve öğretmeniyle gurur duyduğunu belirterek, “Makale sahibi olmayı daha lise seviyesinde elde eden Alper ve Ege’yi başarılarından dolayı tebrik ediyor, desteklerinden ötürü N.Noyan Özyakalı ve Prof. Dr. Bülent Açma’ya Bahçeşehir Koleji ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Bilimin ışığında ilerleyen ve her alanda ‘başarıyı, topluma fayda sağlamayı ve üretmeyi’ odağında tutan tüm öğrencilerimizle ve onlara her zaman yön gösteren öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
İpsala’da Uyuşturucu Operasyonu
İpsala’da Uyuşturucu Operasyonu
Trakya Üniversitesi’nde Yetenek Sınavı
Trakya Üniversitesi’nde Yetenek Sınavı
Ergene ve Yalçın Unutulmadı
Ergene ve Yalçın Unutulmadı
Karakütük’ten Ulaşım Uyarısı
Karakütük’ten Ulaşım Uyarısı
Edirne’nin Yeni Cazibe Merkezi Olacak
Edirne’nin Yeni Cazibe Merkezi Olacak
"SOKAKTAKİ CANLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
"SOKAKTAKİ CANLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.