• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:49
Filiz Gencan'dan Net Mesaj: "Biz Partimizdeyiz"
16:43
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
16:14
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
16:03
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
15:55
Nikah kıymak isteyen çiftler "26.06.2026"yı tercih etti
15:50
Gençler Türkiye Kürek Kupası başladı
15:45
Sokaklar Çocuklar İçin Dönüşüyor
15:38
Akalın “80 Yıl Geçti, Ahıska Türklerinin Sürgünü Hâlâ Sona Ermedi”
13:07
Başkan Gencan “Çocuklarımız İçin Güvenli Sokakları Birlikte Deneyimledik”
12:54
665. KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ FESTİVALİ İÇİN ÜCRETSİZ OTOPARK ALANLARI DUYURULDU
12:49
Nedim Zobar: “Çocukların Yeri İşyerleri Değil Okullardır"
12:46
CHP'den Özcan Kararına Sert Eleştiri
11:31
"Kumar bağımlılığı" ilk sıraya yükseldi
10:04
BAŞKAN GENCAN’DAN KARNE SEVİNCİ YAŞAYAN ÇOCUKLARA MESAJ
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN BEYANEMESİ ŞUBAT AYINDA SON
YAŞAM
Yayınlanma: 13 Ocak 2023 - 00:49

ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN BEYANEMESİ ŞUBAT AYINDA SON

YAŞAM
13 Ocak 2023 - 00:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİNİN BEYANEMESİ ŞUBAT AYINDA SON

Edirne Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; her bir ölçü aletinin 2023 yılı şubat ayı sonuna kadar ilgili kurumlara veya muayene servislerine beyanname verilmesi gerekmektedir diye belirtildi.

Edirne Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre ;3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu ve Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği ve Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne  göre kullanılan her bir ölçü aletinin belirli süreler içerisinde periyodik muayenesinin yaptırılması zorunludur.

Bu kapsamda aşağıda cinsi belirtilen ölçü aletleri ile ilgili olarak 2023 yılı şubat ayı sonuna kadar ilgili kurumlara veya muayene servislerine beyanname verilmesi gerekmektedir.

EDİRNE SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ’ NE  İLK MUAYENE, PERİYODİK MUAYENE VE STOK MUAYENELERİ İÇİN BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

Hububat Muayene Aletleri

Elektrik, su, havagazı, doğalgaz sayaçları ile akım gerilim transformatörleri

TSE’YE (TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ) İLK MUAYENE, PERİYODİK MUAYENE VE STOK MUAYENELERİ İÇİN BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

2 (iki)  Yıllık periyodik muayene süresi dolan su dışındaki sıvıların miktarlarının sürekli ve dinamik ölçümü için ölçme sistemleri (Akaryakıt ve LPG sayaçları), sıkıştırışmış doğalgaz (CNG) ölçme sistemleri, akaryakıt hacim ölçek kapları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, hassas kütle ölçüleri, 5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri, demir yolu yük ve sarnıçlı vagonları, maksimum kapasitesi 2000 kg üzerinde olan  otomatik olmayan tartı aletleri, aks kantarlarının ve hız ihlal tespit donanımlarının ilk, periyodik ve stok muayene müracaatları için; https://basvuruportal.tse.org.tr adresli başvuru portalı üzerinden en geç 28.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar TSE’ye (Türk Standartları Enstitüsü) elektronik ortamda başvuru  yapılması gerekmektedir.

BELEDİYE BAŞKANLIKLARINA İLK MUAYENE, PERİYODİK MUAYENE VE STOK MUAYENELERİ İÇİN (BELEDİYE GRUP ÖLÇÜ AYAR MEMURLUKLARINA) BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, açık veya kapalı olan Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2000 kg’ın altında olan III ve IV. üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletleri (Masa Terazileri, Asma Teraziler, Tek Kollu Kantarlar, İbreli Terazi) için muayene başvurularının en geç  28.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluklarına yapılması gerekmektedir.

YETKİLİ MUAYENE SERVİSLERİNE İLK MUAYENE, PERİYODİK MUAYENE VE STOK MUAYENELERİ İÇİN BEYANNAMESİ VERİLECEK ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ

Kapasitesi 2000 kg altında olan I,II, III ve IV. üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, okuma ve çıktı verebilme özelliği ile yazar kasa veya başka bir cihaza bağlı çalışma özelliği bulunan tartı aletleri ile otomatik tartı aletleri için muayene başvuruları Bakanlığımızdan yetki almış Tartı Aletleri Muayene Servislerine, Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm Cihazları, Takograf, Taksimetre ve Isı Cihazlarının muayene başvuruları ölçü aleti ile ilgili Yetkili Muayene Servislerine en geç  28.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Muayene Servisleri listesine https://msurapor.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Dağıtım şebekelerinde abonelerde kullanılmakta olan 10 yıllık periyodik muayene süresini doldurmuş su, elektrik ve doğalgaz sayaçları için muayene başvurularının; ilgili Belediye Başkanlıkları, Elektrik ve Doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından https://dijitalbakanlık.sanayi.gov.tr  adresi üzerinden en geç 28.02.2023 tarihi mesai bitimine kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.

Yapılacak denetimlerde Ölçü ve Ölçü Aleti kullanıcılarının cezai duruma düşmemeleri için yasal süreler içerisinde muayene başvurularını yapmaları hususu;Kamu oyuna önemle duyurulur.”HABER MERKEZİ

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Filiz Gencan'dan Net Mesaj:
Filiz Gencan'dan Net Mesaj: "Biz Partimizdeyiz"
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
Kırkpınar Yüzme Şenliği Edirne’de Başlıyor
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili Batman'a uğurlandı
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
AB'den Edirne'ye ReStArt projesi desteği
Nikah kıymak isteyen çiftler
Nikah kıymak isteyen çiftler "26.06.2026"yı tercih etti
ÖĞRENCİLER "MATVİVOR" PARKURUNDA MATEMATİĞİ EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR
ÖĞRENCİLER "MATVİVOR" PARKURUNDA MATEMATİĞİ EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.