• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
15:26
“Ürün Fazlası Sistemi Şart”
15:01
Altın kemer için tecrübesine güveniyor
14:56
Antalya kemeri istiyor
14:46
Kispete şekil veren usta
13:49
Başpehlivan Korkmaz’a göre Kırkpınar bu yıl zorlu geçecek
12:55
Sporcular, Meriç Nehri’nde antrenmanlarını sürdürüyor
12:15
Otellerde Kırkpınar yoğunluğu
12:15
Orhan Okulu formunda
11:55
İBB KENT ORKESTRASI’NDAN UNUTULMAZ KIRKPINAR KONSERİ
09:32
Hasat yapan biçerdöver yandı
08:57
Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. RAMAZANDA 3 BEYAZA DİKKAT
SAĞLIK
Yayınlanma: 29 Nisan 2020 - 12:46

RAMAZANDA 3 BEYAZA DİKKAT

SAĞLIK
29 Nisan 2020 - 12:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
RAMAZANDA 3 BEYAZA DİKKAT
Ramazan ayında değişen beslenme düzeni nedeniyle Covid-19 salgınına karşı vücut direncimizi düşürmeden ve oluşabilecek sindirim problemlerine, yorgunluk ve halsizlik hissine karşı doğru besin tercihlerinin önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Kıymet Pınar Çalım, “Ramazan ayında 2 ana öğünden biri olan sahur kesinlikle atlanmamalıdır ve kızartma, hazır gıda, hamur işi şekerli yiyeceklerden de uzak durulması gerekir”dedi.
SAHURDA NE YENMELİ
Ramazan ayında beslenmenin önemine dikkat çeken Diyetisyen Kıymet  Pınar Çalım “Dünyamızda ve  ülkemizde Covid-19 salgını var, malum bu ramazan biraz daha çok dikkat etmeliyiz. Sahurda insanlarda yanlık bir alışkanlıkta var, akşam yedim bir su içip yatayım iftara kadar dayanırım diye bir düşünce oluşuyor. Bu düşünce çok yanlış, gün boyunca hiç bir şey tüketmeyeceğiniz için sahurunuzu mutlaka yapın. Sahurda kahvaltıyı tercih etmelisiniz. Tam tahılı ekmek, yumurta, zeytin,peynir  yiyip yanında çay yerine süt tüketirseniz günlük protein , kalsiyum dengenizi sağlamanız açısından yararlı olacaktır. Eğer kahvaltı etmek istemiyorsanız, az yağlı sindiriminizi rahatsız etmeyecek yemek yiyebilirsiniz” dedi.
İFTARDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Çalım; “İftarda ise, orucunuzu bozduktan sonra çorbanızı içip 10-15 dakika bekleyip ana yemeğinize geçebilirsiniz. Çünkü uzun süre aç kalacağınız için yemeğe saldırıp ne yediğinizi bilemeyebilirsiniz. Ana yemekte de az yağlı sebze, baklagil ve ızgara et yemekleri yemeniz daha doğru olur. Kızartmayı kesinlikle tercih etmeyin. Ramazanda tatlı olarak meyve tüketmelisiniz. Var olan bir koronavirüs salgını nedeniyle vücudun vitamin ve mineralle ihtiyacı olacak. Meyveyi de kabuklu tüketirseniz size lif açısından faydalı olacak. Sütlü tatlılarda yiyebilirsiniz” belirtti.
SAHUR İLE İFTAR ARASINDA MUTLAKA İKİ ÖĞÜN YAPILMALI
Çalım: “İftarla sahur arasında da iki ara öğün olmalı. Bunlarda da; kefir, yoğurt, süt ve meyve olabilir. Ramazan ayında sindirim sorunlarını engellemesi evde egzersiz yapabilirsiniz. Bu egzersizi iftardan 1-2 saat sonra yapmanız önemlidir. Ramazanda da sıvı tüketimiz çok önemli. Bunu da su olarak tüketmelisiniz. Kafeinden uzak duralım bunun yerine kuşburnu, ıhlamur tüketebilirsiniz”dedi.
RAMAZANDA SIVI TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Sıvı tüketimine dikkat çeken Çalım: “Ramazan ayında şekerli gıdalardan, hamur işlerinden kızartmalardan ve hazır gıdalarından uzak durmalıyız. Ekmek olaraktan beyaz ekmek yerine tam tahılı ekmekleri tüketmeliyiz. Makarna, bulgur tüketebilirsiniz fakat pirinç pilavı tüketilmemelidir. Ramazanda uyku düzeni bozulduğu için günde 6 ile 8 saat arasında mutlaka uyumalıyız”.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
DOKTORLARIN TEHDİT EDİLMESİ HASTANEDE PROTESTO EDİLDİ
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA HALK BİLGİLENDİRİLİYOR
KARA GÖLDE, KARA TABLO
KARA GÖLDE, KARA TABLO
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
TÜRK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ EDİRNE İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
ilan.gov.tr
Son Haberler
“Ürün Fazlası Sistemi Şart”
“Ürün Fazlası Sistemi Şart”
Altın kemer için tecrübesine güveniyor
Altın kemer için tecrübesine güveniyor
Antalya kemeri istiyor
Antalya kemeri istiyor
Kispete şekil veren usta
Kispete şekil veren usta
 Başpehlivan Korkmaz’a göre Kırkpınar bu yıl zorlu geçecek
Başpehlivan Korkmaz’a göre Kırkpınar bu yıl zorlu geçecek
EDİRNELİ ÜYELER NEFES KREDİSİ NASIL ALACAK? DETAYLAR AÇIKLANDI
EDİRNELİ ÜYELER NEFES KREDİSİ NASIL ALACAK? DETAYLAR AÇIKLANDI

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.