Ramazan sofralarının baş tacı olan ve demir hindi şerbeti olarak da bilinen Ramazan Şerbeti hem harareti alıyor hem de sağlığa birçok faydası var. Sıcak yaz günlerinde uzun saatler tutulan oruç sonrasında susamanın elde olmadığını söyleyen Aktar Gökhan Baraz, şerbetin sahurda tüketildiği zaman vücut direncini arttırdığını, halsizlik ve yorgunluğu önlediğini ifade etti.
VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTIRIYOR
Sahurda, insanların Ramazan şerbeti içmesi gerektiği önerisinde bulunan Baraz, “Hazırlayacağımız şerbetin Ramazan ayında susuzluğu giderici özelliği var. Yani hızlı bir şekilde, sahurda tüketildiği zaman vücudun direncini artırıyor. Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi problemleri kısa sürede meydana getirmiyor. Kişinin daha dinç, zinde, aktif, dinamik olması için gerekli olan enerjinin vücuda kazandırılmasında çok ciddi fayda sağlıyor.” şeklinde konuştu.
BEN BUNA ŞERBETİN PADİŞAHI DİYORUM
Demirhindi şerbetinin en önemli özelliğinin ve püf noktasının içindeki envaiçeşit baharat karışımı olduğunu kaydeden Baraz, “Ben buna şerbetin padişahı diyorum. Osmanlı kültürünü özellikle mutfağını günümüzde oldukça yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak şimdiki zamanın alışkanlıkları ve yaşam koşullarıyla o zamankiler bir olmadığı için birçok lezzeti de unutmaya başladık. Bunlardan biri de şerbetler.” dedi.
BİRÇOK HASTALIĞA DA İYİ GELİYOR
Şerbetin sağlık açısından önemli faydaları bulunduğunun altını çizen Baraz bu faydaları; “Mide ağrıları, mide ekşimesi, soğuk algınlığı, nezle, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntılar, romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor.” diyerek sıraladı. Eski zamanlarda, şu anki soğuk içeceklerin yerini şerbetlerin doldurduğuna değinen Baraz, “Birçok hastalığa iyi gelen şerbetler, özellikle Ramazan ayında sindirme yardımcı olması ve vücuttaki sıvı ve şeker dengesini sağlamasıyla da bilinir.” ifadelerini kullandı.
VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTIRIYOR
Sahurda, insanların Ramazan şerbeti içmesi gerektiği önerisinde bulunan Baraz, “Hazırlayacağımız şerbetin Ramazan ayında susuzluğu giderici özelliği var. Yani hızlı bir şekilde, sahurda tüketildiği zaman vücudun direncini artırıyor. Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi problemleri kısa sürede meydana getirmiyor. Kişinin daha dinç, zinde, aktif, dinamik olması için gerekli olan enerjinin vücuda kazandırılmasında çok ciddi fayda sağlıyor.” şeklinde konuştu.
BEN BUNA ŞERBETİN PADİŞAHI DİYORUM
Demirhindi şerbetinin en önemli özelliğinin ve püf noktasının içindeki envaiçeşit baharat karışımı olduğunu kaydeden Baraz, “Ben buna şerbetin padişahı diyorum. Osmanlı kültürünü özellikle mutfağını günümüzde oldukça yaşatmaya çalışıyoruz. Ancak şimdiki zamanın alışkanlıkları ve yaşam koşullarıyla o zamankiler bir olmadığı için birçok lezzeti de unutmaya başladık. Bunlardan biri de şerbetler.” dedi.
BİRÇOK HASTALIĞA DA İYİ GELİYOR
Şerbetin sağlık açısından önemli faydaları bulunduğunun altını çizen Baraz bu faydaları; “Mide ağrıları, mide ekşimesi, soğuk algınlığı, nezle, bağırsak parazitleri, ruhsal sıkıntılar, romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor.” diyerek sıraladı. Eski zamanlarda, şu anki soğuk içeceklerin yerini şerbetlerin doldurduğuna değinen Baraz, “Birçok hastalığa iyi gelen şerbetler, özellikle Ramazan ayında sindirme yardımcı olması ve vücuttaki sıvı ve şeker dengesini sağlamasıyla da bilinir.” ifadelerini kullandı.