• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
14:48
İba, Lalapaşa’da Pazar Esnafıyla Buluştu
14:06
SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN EGD'YE ZİYARET
13:46
ÇORUMLU KADIN ÇİFTÇİLER EDİRNE’DE
13:41
AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİ KURTARILDI
13:40
41 YILDIR İTFAİYEDE GÖREV YAPIYOR
10:42
Yumaklı'nın Programı Belli Oldu
10:24
KEŞAN’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
10:12
KONSERVATUVARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
10:11
9 BİN 120 EUROLUK PELET DOLANDIRICILIĞI 
09:44
Edirne’de Sosyal Hizmetler Değerlendirildi
09:41
Kaymakam Çolak’tan Barajda İnceleme
09:41
Uzunköprü’de Festival Coşkusu Başlıyor
09:38
TEKİN: “EDİRNE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”
09:37
Eğitim-İş’ten Okullarda 3 Günlük Eylem Kararı
09:36
GÖRKEMLİ SEZON AÇILIŞI GALA GECESİYLE OLDU
09:32
KADEM Edirne’den Vali Sezer’e Ziyaret
09:30
Alireisoğlu Okulları Ziyaret Etti
09:30
Vali Yardımcısı Coşğun’dan Emniyete Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. RAPOR KRİZİ
YAŞAM
Yayınlanma: 27 Kasım 2019 - 00:01

RAPOR KRİZİ

YAŞAM
27 Kasım 2019 - 00:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
RAPOR KRİZİ
YEŞİM DRAMALI
Edirne İl Tarım Müdürü Atilla Bayazıt ile AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez arasında Haziran ayından beri yaşanan rapor krizi İl Genel Meclisinde de devam etti.
İl Genel Meclisi Kasım ayı bütçe sunumuna gelen İl Tarım Müdürü Atilla Bayazıt ile AK Parti İl Genel Meclis üyesi Mustafa Suiçmez arasında ayçiçeğinde köse hastalığı ile ilgili araştırma raporu istemesi ardından çıkan rapor krizine Mustafa Suiçmez,Haziran temmuz ayında istediğimizde Tarım İl Müdürlüğünden net bilgi alamadık,şimdi de rapor var diyor. Bu rapor var mı, yok mu? Üretici hala zarar ziyan raporu bekliyor” dedi.
Ayçiçeği üreticisi hala rapor beklediğini açıklayan AK Parti İl Genel Meclis üyesi Mustafa Suiçmez ; “İl Genel Meclisi'nde İl Tarım Müdürümüz Atilla Bayazit'ın yaptığı sunumdaki bilgiler bakanlığımızın sitesinden her zaman ulaşabileceği veriler. Hükümetimiz her alanda ciddi destekler veriyor. Mart Nisan'da ayçiçeği ekimi başlıyor. Bu yıl ayçiçeğinde köse hastalığı yaşandı. Ben de ayçiçeği üretimi yapıyorum. İki üç ay önce Tarım Komisyonu'na araştırma önergesi verdik ve rapor hazırladık. Haziran ya da Temmuz ayında sanıyorum bu kayıtlarda da mevcut o raporu da basınımıza takdim edeceğim. Tarım Komisyonu'nda da üyeyim. O zaman bu hastalıktan ne kadar alan etkilendiğini sorduk. O gün için verdiği araştırma önergesi doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğünden bu konuyla ilgili sağlıklı bilgi verilmedi bu da raporda da tespiti sabittir. Hatta hiç bir araştırma yapılmamış. Ziraat Odası başkanımız da bazı bilgiler verdi ve kendi imkanlarıyla bulduğu bilgiler. Tahmini bir şey çıkardık. Geçen gün il müdürümüzün sunum yaptığı gün mecliste kendisine 'Bu küçümsenecek bir olay değil. Resmi bir şey yok ama tespitlere göre 70-80 bin dekar alandan bahsediyoruz” dedi.
RAPORU TEKRAR İSTEYECEĞİZ
Tarımın şehri Edirne'de üreticin ciddi zarar gördüğüne dikkat çeken Suiçmez; “Üretici mağdur olmuştur. Böyle bir zarar tespiti raporunuz var mı?' diye ısrarla sordum. Israrla konuyu müdürümüz farklı yere çekip, 'Çiftçimiz bilinçsiz ekti, erken ekti hava şartları' dedi. Üretici bilinçlidir bilinçsizdir. Bilinçsiz ise eğitimi verecek olan da tarım il müdürlüğüdür. Bu konulara hiç girmiyorum. Her ne kadar yanlış ekim olsa da hasar tespiti zarar tespiti imzalı bir rapor var mı elinizde?' diye sordum. Var olduğunu söyledi ve bu meclis kayıtlarında da var. Ancak iki ay önce gittiğimizde böyle bir rapor olmadığını biliyorum. Daha önceki Araştırma Komisyonunda raporumuz var. Bu tür olaylar şifai bilgilerle olmaz. Tarımın şehri Edirne'de üreticimiz ciddi zarar görmüş. İstediğimiz A köyünde B köyünde arkadaşlarımız gidip il ilçe müdürlüklerinden zarar olduğu tespit edildi tutanakla imzalı rapor var mı yok mu? Elimizde veri olmalı. Zararın olduğuna dair rapor var dedi tekrar isteyeceğiz. Üreticinin beklediği rapor. İl ilçe müdürlüklerinden arkadaşlar alana çıkıp A köyünde şu kadar alan bozuldu tarafımızdan tespit yapıldı diye yazılı imzalı bir rapor olmasını üreticiler bekliyordu. Sene bitti yapılacak bir şey yok. Haziran Temmuz raporunda da var aynı soruyu o zamanda sorduk. Tarım İl Müdürlüğünde böyle bir veri çalışması olmadığına dair bilgi verilmedi. Zararımızı görelim istedik”şeklinde açıkladı.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
İba, Lalapaşa’da Pazar Esnafıyla Buluştu
İba, Lalapaşa’da Pazar Esnafıyla Buluştu
SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN EGD'YE ZİYARET
SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN EGD'YE ZİYARET
ÇORUMLU KADIN ÇİFTÇİLER EDİRNE’DE
ÇORUMLU KADIN ÇİFTÇİLER EDİRNE’DE
AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİ KURTARILDI
AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİ KURTARILDI
41 YILDIR İTFAİYEDE GÖREV YAPIYOR
41 YILDIR İTFAİYEDE GÖREV YAPIYOR
ÖZGÜRLÜK SANA ÇOK YAKIŞIYOR EDİRNEM
ÖZGÜRLÜK SANA ÇOK YAKIŞIYOR EDİRNEM

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.