• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
10:15
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
10:02
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
10:00
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. Rezaletler gözden kaçırılıyor!
YAŞAM
Yayınlanma: 14 Ağustos 2017 - 05:45

Rezaletler gözden kaçırılıyor!

YAŞAM
14 Ağustos 2017 - 05:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rezaletler gözden kaçırılıyor!
Belediye Başkanı Sayın Gürkan, geçtiğimiz günlerde Çavuşbey Mahallesinde törenle yeni Muhtarlık binasının açılışını yaptı.

Gürkan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Çavuşbey Mahallesi her zamankinden daha güzel, her zamankinden daha temiz, her zamankinden daha düzenli bir mahalle olacak" diyor.

Bir takım rutin, sıradan işleri “hizmet” yapmış gibi övünenler, Edirne’ye gelecek turist sayısını 10 milyonlara çıkaracaklarını sanıyorlar. Aslına bakılırsa, yapılan ufak tefek işlerle rezaletler gözden kaçırılıyor.

Boşuna uğraşmayın, lafla peynir gemisi yürümez! Yürümüyor da. Bunu herkes aynel yakin görüyor.

 

İŞTE, O ”REZALET” FOTOĞRAFLARINDAN BAZILARI!

Caddelerde pisliğin her çeşidi var! Bunlar da strupur çöpleri. Şehir çöplüğündeki yangınlar devam ediyor. Zaman zaman zehirli duman çevre mahallelerde nefes aldırmıyor! Çevredeki vatandaşlar zehirlenme korkusu yaşıyor. At fışkıları kokusundan şehrin merkezinde pencereler açılamıyor! Bu fotoğrafta görünen rezalet bir yıldan fazla bir zamandır aynen devam ediyor! Şehrimizdeki çöp konteynırları ise mikrop ve zehir saçıyor. Bunlara kapak niye yapılıyor, süs olsun diye mi? Halkın sağlığıyla oynanıyor. Toplum, konteynırların nasıl kullanacağını bile bilmiyor! Neden? İlgili birim zahmet edip temizlik, çöp atma ve konteynırların nasıl kullanacağı konusunda bir bilgilendirme broşürü bile ulaştırmamış evlere. Her şeyin başında “eğitim” gelir. Bizim Belediye lafla peynir gemisi yürütmekten esas işlere zaman bulamıyor!                                                                                                                                           Eğitim yok, denetleme yok, ceza yok! Peki, kötü gidişata nasıl dur denilecek! İlk 5 sırada görünen fotoğraflar Saksağan köyünde değil, şehir merkezinden! Yetkililer bunları görmüyor mu?

Bir de Yunanistan’ın Gümülcine kentinin bir kenar mahallesindeki çöp konteynırlarını görün! Görün de örnek alın!  

Tabii ki muhtarlara çalışma büroları da yapılmalı, hem de daha iyisi! Ama milleti teferruatla avutup esas yapılması gereken hizmetler gözden kaçırılmamalı!
Şehrimizdeki düzensizlik, imar bozuklukları, pislik…  acaba ne ile izah edilebilir? Pis olan kim? Belediye mi, Halk mı? Bunu da iyi tahlil etmek lazım! Hem sonra bu konuda okullarda öğrencilere ne kadar ders veriliyor, veriliyor mu?

Okuldan çıkan çocuk çantasından çıkardığı şekeri açıp kâğıdını sokağa atıyorsa, bu onun mu yoksa bu konuda onu öğretmeyenlerin (ebeveyn ve okul) suçu mu? Çöp konteynırlarının kapaklarının açık kullanılması, sokaklara çöp atılması halkın mı, yoksa bu konuda halkı eğitmeyenlerin ve de gerektiğinde ceza uygulamayanların suçu mu?

Rezaletin büyüklerinden biri de Barış Parkındaki Göletin yenileme çalışmaları başlayınca ortaya çıktı. Pes doğrusu!  (bu örnekler çoğaltılabilir).

 

Milletin“Nikâh”ıyla ve benzeri gereksiz konularla uğraşanlar acaba bu rezaletleri neden görüp de gündeme getirmezler?

Dostça kalın…

 

2017/08/9451195.jpg
2017/08/2424862.jpg
2017/08/1791860.jpg
2017/08/8479945.jpg
2017/08/7960892.jpg
2017/08/9485412.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
EDİRNE BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR LÖRRACH’TA EDİRNE’Yİ TANITTI
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
GENCAN: “EMEK VARSA BU ŞEHİR AYAKTA”
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Ambulans ile Ticari Taksi Çarpıştı
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Üsküdar Belediyesi Roman Orkestrası Edirne’de Sahne Alacak
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Edirneli Genç Tenisçiler Avrupa Arenasında Ana Tabloda
Elveda Ratip hoca
Elveda Ratip hoca

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.