• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:47
Genel Başkan Adayını Üyeler Belirleyecek
16:46
EGD’DEN VATANDAŞ GAZETESİ’NE 79. YIL ZİYARETİ
16:27
TEKVANDODA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERDEN ÖZDEN'E ZİYARET
16:24
 ​Edirne'de öğrencilere arama kurtarma eğitimi verildi
16:23
Trakya Üniversitesi öğrencileri müzik dinletisinde buluştu
16:02
EMEKLİ TİYATROSU KURULUYOR
16:00
EYBAL’IN YENİ PROJESİ TAMAMLANDI
14:30
GÖKHAN KARAKOÇ, ZAFER PARTİSİ’NE KATILDI
14:27
AKGÜNGÖR: "ÇİFTÇİMİZİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
14:24
Yeni yılda trafik cezaları %27,83 artacak.
14:11
KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU
13:58
Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
13:47
2027’de vergi, harç ve cezalar için uygulanacak artış %27,83 oldu.
13:25
ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİNDE EĞİTİCİ ATÖLYELER
13:19
TRAKYA'DAN 231 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
13:17
2027’de vergi, harç ve cezalar için uygulanacak artış %27,83 oldu.
11:33
ZOBAR: "ENFLASYON EMEKÇİNİN SOFRASINDAN EKMEĞİNİ ALIYOR"
11:16
Bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı
10:26
Kızılay Haftası Futbol Turnuvası Sona Erdi
10:10
 Kaymakam Odabaşı'ndan ziyaretler
10:01
ENEZ’İN 40 YILLIK HAYALİNDE İHALE AŞAMASINA GELİNDİ
09:36
EDİRNE’DE SÜT FİYATI 28,5 TL OLDU
09:33
YENİ PARTİ HEYETİNDEN GENCAN'A ZİYARET
09:28
KÖSE'DEN TİCARET BORSASI'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
09:26
EDİRNE'DE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRDI
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. TÜRK'E ZÜLÜM OLUNCA KULAKLAR SAĞIR, GÖZLER KÖR OLUYOR
YAŞAM
Yayınlanma: 25 Aralık 2019 - 08:17

TÜRK'E ZÜLÜM OLUNCA KULAKLAR SAĞIR, GÖZLER KÖR OLUYOR

YAŞAM
25 Aralık 2019 - 08:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRK’E ZÜLÜM OLUNCA KULAKLAR SAĞIR, GÖZLER KÖR OLUYOR
YEŞİM DRAMALI
Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne yönelik uyguladığı politikalar Edirne'de protesto edildi.
Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, taşıdıkları Doğu Türkistan ve Türk bayrakları ile Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.
Türk Ocakları Edirne Şubesi Başkanı Yakup Öz, burada yaptığı açıklamada, Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'ne yönelik insan hakları ihlalleri yapıldığını söyledi.
Çin devleti tarafından Uygur Türklerine uygulanan siyasi politika çerçevesinde ki züllüme dur demek için yürüyüş yapan sivil toplum kuruluşları, doğu Türkistan’da ki Uygur Türklerine yapılan işkencenin bir insan hakları ihlaline dünya dur demeli diye açıklama yapan Türk Ocaklar Başkanı Yakup Öz; “Doğu Türkistan’da sistematik bir şekilde uygulanan insan hakları ihlallerine, soykırıma dikkatlerinizi bir kez daha çekmek istiyoruz.Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır.Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir.Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur.Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.Türkistan kan gölü haline gelmişken başta İslam ülkeleri ve Birleşmiş Milletler yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir.Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş milyonlara, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur. Türkmen soydaşlarımız toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkencelere maruz bırakılmaktadır. Ne Batı’da ne de Türkiye’de işgal altındaki Türkistan’ın çığlığı bir türlü duyulmamakta, akan kan Türk’ün olunca kulaklar sağır, gözler kör olmaktadır.Birleşmiş Milletler; Temel İnsan Hakları Sözleşmesi, Soykırımın Önlenmesi ve Savaş Suçlularının Cezalandırılması Sözleşmesi ve Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesi ile tüm insanların can ve mal güvenliğini teminat altına almıştır”dedi.
BM YA SUSMAKTA YA DA GERÇEKLERE GÖZLERİNİ KAPATMAKTADIR.
Birleşmiş Milletler insanlığın etrafında mı yoksa küresel güçlerin ortak çıkarları etrafında mı birleşmiştir diye soran Öz; “Doğu Türkistan’da akıtılan bu kanı durdurmak, yaşanan insanlık dramına son vermek insanlığın üzerine düşen tarihi bir sorumluluktur. Oysa bugün Birleşmiş Milletlere üye devletlerin gözleri önünde Müslüman kanı akıtılmakta, insanlık suçu işlenmektedir.
Birleşmiş Milletlerin görevi, olayları takip etmek değil, olaylara müdahale etmektir.
Birleşmiş Milletler üyelerinin vicdanlarının sızlaması için daha kaç Müslüman’ın kanı akmalı, kaç çocuk zehirli gazlarla boğulmalı, kaç kadına tecavüz edilmeli, kaç genç parçalanmalıdır? Bu nedenle BM, duruma müdahale etmek, olayların önlenemez noktalara gelmesinin önüne geçmek ve bu soykırıma son vermek için derhal harekete geçmelidir.Unutulmamalıdır ki, Birleşmiş Milletler, egemen güçlerin siyasi, ekonomik ve ideolojik emellerine alet olmak için değil; adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği tüm ülkelere sağlamak için vardır”şeklinde açıkladı.
 
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz diyen Öz; “Edirne Halkı  olarak insanlık katledilmeden, yaşanan trajedi daha da büyümeden Birleşmiş Milletler Örgütünü, Doğu Türkistan’da yaşanan bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz.
Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, örgüt ve ülke, işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Çin Halk Cumhuriyeti’nin önce tamamen inkar ettiği, mızrak çuvala sığmayınca da sözde “meslekî eğitim ve aşırılıkla mücadele” adı altında meşrulaştırmaya çalıştığı post-modern Nazi kampları uygulaması, aydın, sanatçı ve bilim adamlarının sudan bahanelerle hapislerde süründürülmesi, Müslüman ailelerin evlerinde Komünist Partisi görevlilerinin “zorunlu misafir” olarak bulundurulması vb. pek çok insanlık dışı uygulama iki yıldır dünya kamuoyunun gündemindedir”dedi.
 
UYGUR TÜRKLERİ MÜEBBET VE İDAM CEZALARINA ÇARPTIRILMAKTADIR
Çin Devleti, Doğu Türkistan Türklerini kitlesel bir biçimde sözde “eğitim kampları”nda tutmaktadır şeklinde açıklamada bulunan Öz; “Aydınlar, bilim adamları hapsedilmekte, müebbet ve idam cezalarına çarptırılmaktadırlar.              Daha düne kadar rektörlük yapan Taşpolat Tayip Bey idama mahkum edilmiş, Uygurların haklarını savunan bilim adamı İlham Tohti’ye müebbet hapis cezası verilmiştir.Ortaya çıkan söz konusu kılavuzda, “öğrenci” olarak nitelenen tutukluların Çin kültürüne asimilasyonu ve tutukluların sıkı gözetim altında tutulması için oluşturulan sistemin ayrıntılarını ortaya koymaktadır.Bu şekilde devam etmesi hâlinde, emsali görülmemiş bir soykırıma dönüşecek olan bu uygulama ve baskıların gündeme getirilmesi, asla Çin’in iç işlerine karışmak olarak değerlendirilmemeli; Müslüman Türk’ün, tüm dünyanın gözü önünde asimilasyona uğramasına izin verilmemelidir”dedi.
 
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Genel Başkan Adayını Üyeler Belirleyecek
Genel Başkan Adayını Üyeler Belirleyecek
EGD’DEN VATANDAŞ GAZETESİ’NE 79. YIL ZİYARETİ
EGD’DEN VATANDAŞ GAZETESİ’NE 79. YIL ZİYARETİ
TEKVANDODA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERDEN ÖZDEN'E ZİYARET
TEKVANDODA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERDEN ÖZDEN'E ZİYARET
 ​Edirne'de öğrencilere arama kurtarma eğitimi verildi
 ​Edirne'de öğrencilere arama kurtarma eğitimi verildi
Trakya Üniversitesi öğrencileri müzik dinletisinde buluştu
Trakya Üniversitesi öğrencileri müzik dinletisinde buluştu
2020’Yİ KAHKAHA ATARAK KARŞILADILAR
2020’Yİ KAHKAHA ATARAK KARŞILADILAR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.