• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
17:32
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
17:20
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
17:09
2 bin dekar anız alan zarar gördü
16:35
Ayşekadın’a otopark
16:34
Tarihe Dokunuş
16:30
Aksal Duyurdu: Sağlık Kadrosu Güçleniyor
16:15
Lalapaşa’da İlk Kez “Lalapaşalılar Günü” Kutlanacak
15:11
“FETÖ’nün Balkanlar’daki eğitim tuzağı ve Türkiye’nin müdahalesi”
14:45
Ediz Ün: "Yumurta Krizi Derinleşiyor: 8 Yılın En Kötüsü”
14:26
BAŞKAN AKIN’DAN, 15 TEMMUZ MESAJI
13:05
Öztrakya AŞ’den Edirneli Başpehlivanlara tam altın ödülü
12:00
İMARDA DİJİTAL DÖNEM BAŞLIYOR
11:48
“15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisi açılacak
09:48
Bayazıt, Tunca Nehri’nde incelemede bulundu
09:02
4 itfaiye eri yaralandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI TANITILDI
KÜLTÜR-SANAT
Yayınlanma: 20 Haziran 2022 - 10:04

TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI TANITILDI

KÜLTÜR-SANAT
20 Haziran 2022 - 10:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI TANITILDI
Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünde 3 ortaklı yürütülen ' A WORLD OF CUISINE' (Bir Dünya Mutfak) adlı ve 2021-1-TR-KA210VET-000029335 numaralı Erasmus+  Mesleki Eğitim Küçük İşbirliği Projesinin ilk etkinliği  İstanbul' da başlamıştı ve Edirne etkinlikleri ile devam ediyor.
Projenin Türkiye’deki meslek liseleri öğretmen buluşmasında  İstanbul'da Türk Yemek Kültürü ve gastronomi rotası inceleme ve seminerleri,uygulamaları gerçekleştirildi. Ayrıca gastronomi ile ilgili mekanlara ve Tarihi Mısır Çarşısı'nda bir gezi düzenlendi.
Etkinliğin 2. günü ise İstanbul Etiler  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde Letonya,Romanya ve Türkiye'den yiyecek içecek alanı öğretmenleri ' Mutfak Sanatları ve  Gastronomi  Eğitiminde Yenilikler' konulu seminerlerde başta Türk mutfağına dayalı gastronomi  genel kültürü üzerine sunumlar yapıldı.                                                                       
Etkinliğin Edirne programında da Edirne ve bölgenin gastronomi çalışmalarına yön veren tarihi noktalar ve tarım alanlarına ziyaretler yapıldı ve incelemelerde bulunuldu. Osmanlı Saray mutfağı Matbah-ı Amire alanında,  2. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi  İmarethane bölümünde incelemeler yapıldı. Ayrıca Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsün de gerçekleştirilen  Lavanta Tarla Günü’ne katılan Letonya,Romanya ve Türkiye’deki okulların meslek dersi öğretmenleri ve yöneticileri  lavanta ile yapılan farklı ürünlerin tadımı yaptılar. Lavantanın inovasyon çalışmalarında nasıl değerlendirilebileceği konusunda tecrübe edindiler. Enstitüde geliştirilen çeltik, buğday, arpa, mısır ve farklı tarım ürünlerinin agro turizm ve gastronomi de kullanımı konusunda bilgilendirmeler aldılar.
EDİRNELİ ŞEFLERDEN TÜRK -OSMANLI MUTFAĞI UYGULAMASI
Dr. Sadık Ahmet  Mesleki  ve Teknik  Anadolu Lisesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen ' A WORLD OF CUISINE' (Bir Dünya Mutfak) adlı Erasmus+  Mesleki Eğitim Küçük İşbirliği projesinin Edirne’de devam eden seminer ve eğitimlerde Trakya Üniversitesi  akademisyenleri de yer aldı.  ‘Türk Mutfağı Uluslararası Gastronomi Pazarlaması Dünya Mutfağı /Gastronomi Turizmi Potansiyeli konulu sunumu Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr Emel Gönenç Güler gerçekleştirdi. Ayrıca ‘Türk mutfağında sütlü tatlı ve kurabiyelerde İnovasyon ve Uygulama Deneyimini de Trakya Üniversitesi öğretim görevlisi  Çağla Yumuk Mercan yaptı.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Edirne Tüm Aşçılar Derneği Başkanı Şef Hasan Çetin, Edirne Tüm Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Güray Yıldız, Edirne Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi şef Öner Çetin ‘ Osmanlı Mutfağı ve Türk Mutfağı'nın Mutfak Uygulamaları’ çalışmasını gerçekleştirdi. Osmanlı mutfağının karakteristik ürünlerini anlatan şefler ayrıca Osmanlı saray mutfağının ürünlerinin uygulamasını bizzat katılımcı öğretmenler ile yemek yaparak deneyimledi. Eğitim süreci içinde 19. su yapılacak İstanbul Gastronomi Festivali hakkında da bilgilendirmeler aktarıldı.
Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak atölyelerinde gerçekleştirilen uygulamalarda misafir öğretmenler ve ev sahibi meslek dersi öğretmenleri yapılan çalışmalarda deneyimleme şansı yakaladılar.  Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği’nin de sivil toplum örgütü destekçisi olarak yer aldığı proje programında yer alan  etkinlikler ve mutfak uygulama çalıştayları Edirne'de devam ediyor.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
DEV TAVA’NIN ÖNÜNDE MİNİ KONSER
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
BANDO VE CİĞER FESTİVALİ’NDE KONSER ŞENLİĞİ!
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE’NİN EŞSİZ LEZZETİNİ, DUAYENLERİ ANLATTI
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
EDİRNE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN BİR YER
ilan.gov.tr
Son Haberler
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
AK Parti Teşkilatından “Terörsüz Türkiye” Mesajı
 SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
SINIR KAPILARINDA YOLCU REKORU KIRILDI
 2 bin dekar anız alan zarar gördü
2 bin dekar anız alan zarar gördü
Ayşekadın’a otopark
Ayşekadın’a otopark
Tarihe Dokunuş
Tarihe Dokunuş
LAVANTA TARLA GÜNLERİ SÜRÜYOR
LAVANTA TARLA GÜNLERİ SÜRÜYOR

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.