Edirne Valisi H.Kürşat Kırbıyık, Hızlı Tren çalışmaları kapsamında Tunca Nehri kenarına döşenen hattın geçici olduğunu, üst geçitte bulunan mevcut eski hatta düzenlenmelerin ve viyadük çalışmalarının tamamlanmasıyla geçici hattın söküleceğini belirti.
Edirne’de kamu yatırımları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Hızlı Tren çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Çalışmaların şehir merkezinde de gözle görülebilir bir hale geldiğinin altını çizen Vali Kırbıyık, geçtiğimiz haftalarda Tunca Nehri kenarına döşenen rayların geçici olduğunu söyledi.
Üst geçitte bulunan mevcut eski hatta düzenlenmelerin ve viyadük çalışmalarının tamamlanmasıyla geçici hattın söküleceğini anlatan Kırbıyık, “Nehrin kenarına döşenen hatlar geçici olarak 7-8 ay faaliyet göstereceği alana taşındı. O arada eski hat sökülecek. Oraya yaklaşık 600 metre uzunluğunda bir viyadük gerçekleştirecek. Hem Hızlı Trene ait iki yeni hat hem de konvansiyonel hat oraya tekrar taşınacak. İnşallah 2023 yılı sonuna doğru şehir merkezdeki bu geçiş de tamamlanmış olacak.” dedi.
Kapıkule – Çerkezköy hattındaki çalışmaların yüzde 74’ünün tamamlandığının altını çizen Vali Kırbıyık, Çerkezköy – Halkalı hattının da ihale işlemlerinin tamamlandığını belirterek, “Oradaki faaliyetler ile birlikte önümüzdeki 2 yıl ya da 3 belki maksimum 4 yıl içerisinde bu hattın açılacağını öngörüyoruz. Bu hat tabii ki şehrimizi bir yandan İstanbul ile bir yandan da Avrupa ile entegre etmiş olacak. Çünkü Bulgaristan tarafından da yürüyen çalışmalar var. Yük tarafına da yolcu tarafına da şehrimiz açısından büyük bir fırsat sunacak.” açıklamasında bulundu.
HABER: ŞENER URFA









