Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen Edirne Belediyesi Yılbaşı Alışveriş Günlerine, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Yılbaşına sayılı günler kala Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Edirne Belediyesi Yılbaşı Alışveriş Günlerine yerli ve yabancı halkın ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı,31 Aralık gününe kadar devam edeceğini söyledi.
Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezi, Edirne Belediyesi Morev Kadın Atölyesi, Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, Üretici Kadınlar Pazarı ve Emek Pazarı’nın maharetli kadınları yeni yıl için bir yıl boyunca hazırladıkları birbirinden güzel el emeği ürünleri 31 Aralık’a kadar Saraçlar Caddesi’nde satışta olacak.
Mısır kapçıklarından yapılan sepet ve benzeri ürünlere talebin çok yoğun olduğunu ifade eden Gönüllü Eğitmen Selma Genç,hiçbir maliyeti olmayan geliri yüksek olan ürünler kadınların yeni gözdesi olduğunu belirterek,öğrenmek isteyen her kadını bekliyorum dedi.
Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezide Gönüllü Eğitmen Selma Genç, Orhaniye köyündenim orada ki akrabalarım eşim dostum sağ olsun,bana mısır kapçıklarını topladılar. Sepetlerimizi mısır kapçıklarından yapıyoruz. Ben bunları internetten görerek öğrendim,her hangi bir kursuna gitmedim. Biz mısır kapçıklarını önce yıkıyoruz sonra kurutuyoruz. Değişik örme teknikleri ile sonra dikiyoruz. Sarmal ve örme teknikleri ile çanta,nihale,sepet ve değişik isteğe bağlı her şey örüyoruz. Hediyelik olarak çok sipariş alıyoruz. Edirne halkı çok fazla ilgi gösteriyor. Edirne Belediyesi Türk Kültürü El Sanatları Üretim ve Geliştirme Merkezide ürünlerimizi yapıyoruz Belediyemizde bize çok yardımcı oluyor. Ben bu işten çok memnumun siparişlerden de,öğrenmek isteyen arkadaşlarıma da gönüllü olarak öğretirim. Hiçbir masrafı olmayan bir sanat. Unutulmaya yüz tutmuş bir sanat biz yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Herkesi bekliyoruz”.
Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı,kadınların bir yıl boyunca ürettikleri ürünleri çeşitli etkinliklerde ve festivallerde satarak aile bütçelerine katkı sağladığını söyledi.Takındı,Yılbaşı alışveriş günlerinin 31 aralık gününe kadar açık olacağını belirtti.









