• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:39
Ediz Ün Baba Ocağına Geri Dönüyor
16:27
Edirne Belediyesi Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
15:55
ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİ ADLİ KONTROL SİSTEMİ
14:49
Özlem Becan: "CHP'nin Gerçek Sahipleri Partisine Sahip Çıkıyor"
14:25
"Filistin Konvoyu" Türkiye'ye giriş yaptı
14:06
Paket Değil, Can Taşıyorsun Uyarısı
12:14
Subaşı'nda Asırlık Kuskus Geleneği Yaşatılıyor
12:06
Mehmet Ormankıran CHP'den İstifa Etti: "Benim Sevdam Makamlar Değil, Halkımdır"
11:16
İba'dan İpsala Ziyareti
11:02
Köse'den İşletme zİyareti
10:07
175 bin lira ceza uygulandı.
09:57
Leylek yavrularının göç hazırlığı başladı
09:54
Balıkçı Barınaklarında Kapsamlı İnceleme
09:53
Dezavantajlı Çocuklara Spor Desteğ
09:46
Enez'de 10 Bin 500 Dekar Arazi Sulanacak
09:38
Çeltiğin Başkenti Festivale Hazırlanıyor
09:28
Vali Sezer'den Yeni Kaymakam Fırat'a Başarı Dileği
09:24
Enez'in Sahil Yoluna Modern Dokunuş
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. YOKSULLUK VELİLERİN BELİNİ BÜKÜYOR, ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
YAŞAM
Yayınlanma: 20 Eylül 2022 - 07:42

YOKSULLUK VELİLERİN BELİNİ BÜKÜYOR, ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

YAŞAM
20 Eylül 2022 - 07:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YOKSULLUK VELİLERİN BELİNİ BÜKÜYOR, ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte velilerin ve öğrencilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Veli Der Edirne Şubesi adına Ziya Gökerküçük, açıklamalarda bulundu.
Gökerküçük, şu açıklamalarda bulundu “Ülkemizde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen geçen haftalarda ders başı yaptı. İlimizde ise Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinden aldığımız rakamlara göre; 55.417 öğrenci 5.332 öğretmen 420 kurumda 2957 derslikte eğitim öğretime başladı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize, eğitim çalışanlarına sabır ve kolaylıklar dileriz.
Ne yazık ki 2022-2023 eğitim öğretim yılı da bizleri haklı çıkararak başladı. Önceden söylediklerimiz yine gerçek oldu; eğitim öğretim yılı sıkıntılar, acı görüntüler ve zoraki okula gitme manzaraları ile gündemi doldurdu. Her zaman söyledik, söylüyoruz ve söyleyeceğiz; eğitim haktır ve kamusal hizmettir. Hiçbir aile çocuğunun eğitim öğretim harcamasını dert etmemelidir. Hiçbir öğrenci yoksulluk yüzünden çalışmak zorunda kaldığından veya ailesinin keyfi kararı sonucunda örgün eğitim alanından ayrılamaz.
Ülkede derinleşen yoksulluğun sonucunda en zor durumda kalan biz velileriz. Dolayısıyla çocuklarımız üzerindeki yıkıcı etkisi gün geçtikçe kendini daha da hissettiriyor. Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Enflasyon resmi ve resmi olmayan rakamlara göre, yüzde 80-181 arasında değişiyor. Doğalgazdan elektriğe, temel tüketim maddelerinden kiralara zam kasırgası sürüyor. Dört kişilik bir ailenin gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı kazancımızı kat be kat aşıyor.
Derinleşen yoksullukla birlikte eğitim her geçen yıl daha fazla paralı hale getirilirken milyonlarca öğrenci velisi çocuklarını okutabilmek için bütçelerine göre çok yüksek rakamlarla harcama yapmak zorunda bırakılıyor. Halkın ödediği vergileri, halkın ihtiyaçları için harcamaktan kaçınanlar, herkesin eşit ve parasız olarak yararlanması gereken eğitim hakkını para ile satmaya çalışanlar bu durumun öncelikli sorumlusudur.
Derinleşen bu yoksulluk biz velilerin belini bükerken, çocuklarımızın eğitimini olumsuz yönde etkiliyor. Bugün okula başlayan bir çocuğun eğitim masrafı yalnızca kıyafet, kırtasiye olarak ele aldığımızda en az iki-üç bin liradır. Ulaşım, beslenme için istenilen ücretlerle birlikte bu rakam dört-beş binlere ulaşıyor.
Ayrıca merkezi yerlerde yemek yapılarak çevre okullarda dağıtım yapılması düşüncesinin hayata geçmesinin zamanıdır. Öğrencilerin kamusal ulaşımındaki zorluklar da aşılmalı ve kırsaldan merkeze gelen öğrencilerin de ulaşım ve beslenme sorunları çözülmelidir.
İşin özü; eğitim hakkı anayasal bir insan hakkıdır. Yönetenlerin tercihleri yüzünden çocuklarımız açısından hak değil, ayrıcalık haline getirildi. Bu eğitim hakkının engellenmesidir. Biz veliler olarak; anayasal bir hak olan eğitim hakkının kamusal hizmet kapsamında aileye yük olmadan kamu tarafından adil ve eşit olarak sunulması mücadelemizi sürdüreceğiz”.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Ediz Ün Baba Ocağına Geri Dönüyor
Ediz Ün Baba Ocağına Geri Dönüyor
Edirne Belediyesi Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
Edirne Belediyesi Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİ ADLİ KONTROL SİSTEMİ
ADALET BAKANLIĞI’NDAN YENİ ADLİ KONTROL SİSTEMİ
Özlem Becan:
Özlem Becan: "CHP'nin Gerçek Sahipleri Partisine Sahip Çıkıyor"
"Filistin Konvoyu" Türkiye'ye giriş yaptı
BİR ADIM BİLE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ
BİR ADIM BİLE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.