• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLÇE HABERLERİ
  • SON DAKİKA
  • EĞİTİM
  • YAŞAM
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • SİYASET
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • TEKNOLOJİ BÖLGE HABERLERİ KÜLTÜR-SANAT MEDYA SAĞLIK
  • Ara
SON DAKİKA:
16:01
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
15:34
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
15:29
Sulama kanalına düşen kişi öldü
15:12
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
15:06
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
14:58
Başkan Gencan’dan Kadın Üreticilere Anneler Günü Ziyareti
14:45
Çerkez’den Huzurevinde Anneler Günü Ziyareti
14:28
Ellerinde Çiçek, Yüreklerinde Özlem
14:09
B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem
13:58
Edirne Açık Hava Müzesi Gibi
13:53
Balkanlı’dan Anneler Günü Mesajı
12:36
Doktorlar ve Anneler Aynı Takımda
12:10
Anne Adaylarına Doğum Öncesi Rehberlik
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YAŞAM
  3. YUNANİSTAN SINIRINDA ALINAN TEDBİRLER YERİNDE İNCELENDİ
YAŞAM
Yayınlanma: 30 Ağustos 2021 - 10:02
Güncelleme: 30 Ağustos 2021 - 10:04

YUNANİSTAN SINIRINDA ALINAN TEDBİRLER YERİNDE İNCELENDİ

YAŞAM
30 Ağustos 2021 - 10:02
Güncelleme: 30 Ağustos 2021 - 10:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YUNANİSTAN SINIRINDA ALINAN TEDBİRLER YERİNDE İNCELENDİ
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Edirne’ye geldi.
Yunanistan sınırında alınan tedbirleri yerinde inceleyen Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne Edirne Valisi Ekrem Canalp ile 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni de eşlik etti. Bakan Akar ve Komutanlar daha sonra sınırın sıfır noktasındaki Arda Hudut Bölüğünü de ziyaret etti. Hudut tekmili alan Bakan Akar, Bölük Komutanı’na Türk Bayrağı emanet etti. Bölük Komutanı da kendisine emanet edilen bayrağı öperek teslim aldı. Hudut nöbeti tutan Mehmetçikle de sohbet eden Bakan Akar, dürbünle Yunanistan sınırını inceledi.
Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasını, Türk ve Yunan halkının rahat ve huzur içinde yaşamasını, mevcut imkânlardan faydalanarak refahının artırılmasını amaçladıklarını belirten Bakan Akar, şunları söyledi: "Bunu istiyoruz, bunu söylüyoruz. Hiçbir zaman şunu unutmasınlar, Türkiye hiç kimseye tehdit değildir; güçlü, güvenilir, etkin bir müttefiktir. Bunu herkesin kafasına sokması lazım. Bütün bu iyi niyetimize rağmen, herhangi bir şekilde bir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, herhangi bir şeklide ne kendimizin ne de Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğnetmeyeceğimizi de herkesin bilmesi lazım. Türkiye Cumhuriyeti olarak, TSK olarak ülkemizin ve milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumakta, kollamakta, azimli ve kararlıyız, çok şükür buna da muktediriz."
Hudut güvenliğini de değinen Bakan Akar, TSK’nın “Hudut namustur!” anlayışı içinde kahramanca ve fedakârca görevini yaptığını vurgulayarak “Mehmetçik, sizler bunları bugüne kadar büyük bir kahramanlıkla, fedakârlıkla yerine getirdiniz. Gerçekten bu millete layık olduğunuzu açık bir şekilde gösterdiniz. Hudutlardaki Mehmetçiğin yapılan çalışmaları bir taraftan ter döküyor, gerektiğinde de ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışıyla’ kan dökmeye dahi hazır olduğunu gösteriyor.” dedi.
HEM HUKUKA HEM İNSANLIĞA AYKIRI
Mülteci sorunun sadece Türkiye’ye ait bir sorun olmaması gerektiğini dile getiren Bakan Akar, şunları kaydetti: “Bu konuda AB başta olmak üzere herkesin elini taşın altına sokmasını bekliyoruz. Biz elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Maddi ve manevi ne varsa her türlü fedakârlığı yaptık, yapıyoruz. Benzer şekilde komşularımızın da AB'nin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi lazım. Ellerini taşın altına sokması lazım. Yunanistan'ın, mültecileri geri itmesi ve bu konudaki insanlık dışı uygulamaları, hatta mültecileri ölüme terk etmeleri gerçekten kabul edilemez. Biz  Suriye'nin kuzeyinde 5, ülkemizde 4 milyon mültecinin güvenliğini sağlamak, onların insani ihtiyaçlarını sağlamak bakımından büyük bir fedakârlık gösterirken, 3-5 kişinin gelmesine karşı Yunanistan'ın aldığı insanlık dışı tedbirleri gerçekten kabul etmek mümkün değil. Bu hem hukuka hem insanlığa aykırı. Bu konular da zaten AİHM’e taşındı. Yunanistan'ın da tedbirlerini gözden geçirmesi lazım.”
 Yunanistan’ın yıllardır aralarında FETÖ mensuplarının da bulunduğu birçok teröriste sahip çıktığına da dikkati çeken Bakan Akar, “Hâl böyleyken, bunları yapan Yunanistan'ın yöneticilerinin terörizmin, dinî fanatikliğin ve kökten dinciliğin yayılmasından şikayet eder görünmeleri hiç inandırıcı ve ahlaki değildir. Bu, gerçekleri yansıtmayan oldukça ikiyüzlü bir tutumdur” dedi. Kıbrıs’a barışın gelmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de vurgulayan Bakan Akar, “Bizim çözümümüz egemen, eşit, bağımsız iki devlet. Bu konuda artık geriye dönüş yok. Bununla alakalı yapılması gereken çalışmalar neyse bunların yapılıp tarafların rahata, huzura ermesini sağlamamız lazım.” diye konuştu.
 
2021/08/2021-08-30-10-04-38.jpg
2021/08/2021-08-30-10-04-43.jpg
2021/08/2021-08-30-10-04-47.jpg
2021/08/2021-08-30-10-04-50.jpg
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
“SİMGELERLE ŞİFRELENMİŞ AŞK” EDİRNE
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
SİTEM DOLU AÇIKLAMA: KUAFÖR BULAMAYACAKSINIZ
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
EFSANE FESTİVAL BAŞLIYOR
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
DAYAN VAYSAL DAYANABİLİRSEN
ilan.gov.tr
Son Haberler
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
Gencan’dan Talatpaşa Mahallesi Ziyareti
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
6 bin 417 trafik kazası meydana geldi
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Sulama kanalına düşen kişi öldü
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Çerkez’den Annelere Çiçekli Kutlama
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
Vali Sezer’den Anneler Günü Mesajı
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'OKUL' GENELGESİ
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN 'OKUL' GENELGESİ

Ana Sayfa
İLÇE HABERLERİ
SON DAKİKA
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
SPOR
SİYASET
DÜNYA
EKONOMİ
GÜNDEM
TEKNOLOJİ
BÖLGE HABERLERİ
KÜLTÜR-SANAT
MEDYA
SAĞLIK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Gazete Arşivi
Hava Durumu
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MEDYA
  • SİYASET
  • SON DAKİKA
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.